“Electric Arena”: programată în plin Electric Castel, Supercupa a fost înghițită de proverbiala ploaie ce însoțește festivalul clujean. Bălțile au adus trofeul în vitrina Astrei

Ciprian Rus 17 iulie 2016

Să ai un eveniment „open air” la Cluj și să îl programezi în intervalul în care se desfășoară celebrul festival de muzică Electric Castle de la Bonțida e sinucidere curată. Deși anul acesta au mutat eventul din iunie în iulie, (deja) celebra ploaie care însoțește festivalul nu i-a ocolit nici de această dată pe organizatorii Electric Castle.

Iar potopul a fost chiar sâmbătă seara, exact când, la câțiva kilometri de Bonțida, pe “Cluj Arena”, a avut loc finala Supercupei României.

Meciul

În locul unui joc de fotbal, noul selecționer Christoph Daum și staff-ul său au fost nevoiți să asiste la un meci de polo pe apă și iarbă între campioana Astra Giurgiu și câștigătoarea Cupei, CFR Cluj.

În prima parte, cât terenul a ținut relativ bine, Astra a pasat mai bine, dar steril, în lipsa unui atacant veritabil, căci nu a putut conta nici pe Alibec, nici pe Niculae. Iar ghinioanele păreau să se țină lanț de Astra, care, cu antrenorul, Marius Șumudică, suspendat în tribună, avea să-și vadă portarul, Lung Jr, accidentat grav la cap după o ciocnire cu clujeanul Păun.

După pauză, CFR-știi au ieșit mai deciși, au făcut schimbările exclusiv pe atac și au avut cele mai mari ocazii. Nu au reușit să închidă partida, iar jocul s-a transformat, minut după minut, într-o comedie, cu mingi oprite în bălți când ți-e lumea mai dragă. Totul părea să ducă spre loviturile de departajare puse de cei de la FRF imediat după terminarea timpului regulamentar.

Nu a mai fost cazul pentru că, în minutul 86, o minge bubuită în față de giurgiuveni s-a oprit într-o baltă și l-a forțat pe portarul Marc la o degajare pripită, într-o altă baltă, de unde De Amorim a împins-o calm în balta de după linia porții clujene. În prelungirile meciului, clujenii au o dublă ratare monumentală, așa că Astra își adjudecă primul trofeu al sezonului.

Oamenii-cheie

Vizați de intenția federației de a deschide aria de selecție a Naționalei și pentru jucătorii străini care își pot obține cetățenie, De Amorim și Morais, de la Astra, respectiv Camora, de la CFR, au făcut un joc peste media echipelor lor. De Amorim a marcat golul victoriei și s-a ales și cu trofeul MVP, într-o partidă în care, totuși, jucătorul-cheie a fost ploaia.

Ce urmează pentru Astra și CFR

Pentru cei de la Astra Supercupa a fost, printre altele, și ultima repetiție serioasă înainte de debutul în preliminariile Champions League, acolo unde urmează să joace, cel mai probabil, cu FC Copenhaga. Rămâne de văzut dacă Marius Șumudică va rămâne pe banca tehnică, în condițiile suspendării sale în urma scandalului pariurilor sportive.

La rândul lor, aflați în insolvență, cei de la CFR se pregătesc pentru un nou sezon în care vor începe cu -6 în clasament.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.