Georgeta Popescu, după câștigarea aurului olimpic: „Încă nu m-am trezit din acest vis minunat!”

Lead.ro 22 ianuarie 2020

Campionii olimpici de tineret Georgeta Popescu și Andrei Nica s-au întors de la Lausanne, de la Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret, cu zâmbetul pe buze și purtând cu mândrie medaliile de aur cucerite în proba de monobob.

Georgeta și Andrei au fost așteptati cu flori la aeroport. Emoționați de primirea de care au avut parte, cei doi campioni au povestit cu plăcere de cel mai frumos moment al carierei lor:

„A fost o mare surpriză această medalie de aur, timp de trei ani m-am antrenat în fiecare zi pentru ea. Competiția a fost foarte grea, adversarele au fost mai tari ca niciodată, dar am reușit să le înving. Momentul în care mi s-a cântat imnul mi-a ajuns la suflet. Încă nu m-am trezit din acest vis minunat. Mă bucur că am avut onoarea să mă felicite însuși președintele CIO”, a spus Georgeta Popescu.

„Visul meu a fost să obțin o medalie olimpică, dar nu chiar pe cea de aur. Sunt foarte mândru să mă întorc cu capul sus în țara mea și să văd așa mulți oameni alături de noi astăzi. Am fost foarte emoționat când mi s-a cântat imnul”, a completat-o Andrei Nica.

JOT Lausanne- premiere monobob, AUR Team Romania

Bucuria copiilor atinge sufletul. Oamenii mari oftează fericiți. Unii râd, alții plâng… din același motiv. Nimic nu e mai frumos în sport ca această stare. Povestea lor e istorie. Georgeta Popescu și Andrei Nica au atins un vis. Asemenea, antrenorii Cezar Popescu și Dan Scurtu. La Saint Moritz, imnul României a răsunat de două ori. Istoria sporturilor de iarnă din România s-a scris în viteză, imaginile noastre rămân.. .21 de minute de istorie. Merită sa-i vedeți, merită să-i felicitați! Doi campioni olimpici de tineret la monobob, copii frumoși și respectoși, copii cărora sportul le-a schimbat viața. În bine! Bravo lor, felicitări! Succes mai departe!

Gepostet von Comitetul Olimpic si Sportiv Roman am Dienstag, 21. Januar 2020

 

În vârstă de 17 ani, Georgeta și Andrei nu se mulțumesc doar cu medaliile de aur de la tineret. Monobobul va deveni probă olimpică în 2022, la Beijing, la viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice.

„La JO din 2026, vă promit că o să lupt să iau aceeași medalie. Voi dormi cu medalia sub pernă, căci e un vis. Mi-aș dori o pistă în România, pentru că este foarte greu, cu bugetul, să ajungem în alte țări să ne antrenăm. Un cantonament în străinătate costă foarte multe mii de euro”, a explicat Georgeta.

„Mi-am îndeplinit obiectivul pe care îl aveam până acum, acum vreau să îmi impun un scop mai înalt. Voi face tot posibilul să iau medalia de aur și la Jocurile Olimpice mari. Ne-ar ajuta foarte mult să avem o pistă, dar ne descurcăm cum putem, ne sacrificăm. Acum am nevoie de puțină odihnă, apoi o voi lua de la capăt cu antrenamentele și cu școala. Profesorii sunt foarte înțelegători, mă susțin și vreau să le mulțumesc”, a spus Andrei.

Delegația României a cucerit la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne și o medalie de bronz. Ramona Ionel a urcat pe treapta a treia a podiumului la patinaj viteză sprint, în proba mixtă internațională.

Foto: COSR

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.