Grupă dură pentru Naționala U21 la EURO 2021: Germania, Țările de Jos și gazda Ungaria

Ciprian Rus 10 decembrie 2020

Adrian Mutu a moștenit de la predecesorul Mirel Rădoi nu doar o generație meritorie – dovadă calificarea a doua oară succesiv la un European -, nu doar un palmares greu de atins, ci și „norocul” la tragerile la sorți. Dacă la Euro 2019 grupa României U21 a fost formată din Croația, Anglia și Franța, și de această dată „tineretul” va juca în grupe în compania unor adversari selecți.

Tragerea la sorți desfășurată joi după-amiază la Nyon a trimis România într-o grupă extrem de complicată, cu Germania (echipa care ne-a eliminat în semifinalele Europeanului trecut și, totodată, deținătoarea trofeului în 2017), naționala Țărilor de Jos (fostă Olanda, care n-a mai participat de multă vreme la turneul final, dar care a avut o evoluție spectaculoasă în preliminarii, cu o medie de aproape 5 goluri pe meci), respectiv Ungaria (una dintre țările gazdă ale competiției).

La fel ca în cazul turneului din Italia și San Marino, Adrian Mutu și elevii săi pot spera ca naționalele mai puternice, Germania și Țările de Jos, să nu participe cu jucătorii eligibili de top care au făcut deja pasul spre primele reprezentative ale țărilor lor. Pe de altă parte, rămâne de văzut în ce măsură Adi Mutu însuși se va putea baza pe oameni ca Ianis Hagi, Dennis Man sau Florinel Coman.

Un nou format pentru Euro U21

Euro 2021 va fi găzduit de Ungaria și Slovacia. Competiția prevede patru grupe a câte patru formații, iar primele două clasate vor merge mai departe în sferturile de finală.  Ciudățenia este că turneul va fi rupt două părți: grupele se vor juc în perioada 24-31 martie, iar fazele eliminatorii după două luni, între 31 mai și 6 iunie. 

Programul României la Euro U21

24 martie 2021: România – Țările de Jos

27 martie 2021: Ungaria – România

30 martie 2021: Germania – România

Pentru România, prezența la Euro 2021 Ungaria și Slovacia va fi a doua consecutivă la acest nivel. Va urma o a treia consecutivă, deoarece România va evolua din oficiu la CE U21 din 2023, în calitate de gazdă, alături de Georgia.

„Eligibilii” lui Adrian Mutu

Selecționerul România U21 se va putea baza pe mai mulți jucători care au deja experiență în Liga 1 sau în străinătate, precum portarii A. Vlad, Aioani, H. Moldovan sau Micle, fundașii Pașcanu, Ghiță, Chindriș, Boboc, Haruț, D. Ciobotariu, R. Grigore sau Opruț, mijlocașii I. Hagi, Fl. Coman, T. Băluță, Man, Mihăilă, Olaru, Dragomir, M. Marin, Moruțan, Mățan, Itu, Petrila, Casap, Dobre, Dulca, Oaidă sau Ciobanu și atacanți ca Drăguș, Costache, G. GaneaAd. Petre sau Carnat.

Foto: frf.ro

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.