Italienii și remontada: Inter sărbătorește întoarcerea în Champions League printr-o revenire uluitoare cu Spurs, Messi mai pune un hat-trick pe listă cu PSV

Danny Coposescu 18 septembrie 2018

„O vacă vede în fiecare zi timp de 10 ani cum trece un tren în fața ei, mereu la aceeași oră. Dacă întrebi vaca la ce oră va veni trenul, n-o să știe răspunsul corect. În fotbal, e la fel.‟

Veniți de ascultați înțelepciunea lui Mauricio Pochettino, cu care nici citatele din Hegel ale lui Mourinho nu pot rivaliza. Într-adevăr, nici în sportul nostru preferat, bovina cu pricina tot n-ar putea să-te ajute cu informații – de altfel, nici site-ul Căilor Ferate Române. Dar când vine vorba de înfrângerea smulsă din ghearele victoriei de către Tottenham pe Giuseppe Meazza, nu va fi singura care se zbate să găsească explicații. Începând cu minutul 87, Inter ne-a lăsat pe toți cu gura căscată și a deschis balul Champions League în cel mai spectaculos mod cu putință.

Antrenorul nord-londonezilor a recurs la analogia colorată de mai sus pentru a ilustra cât de inutilă poate fi experiența când lipsește motivarea complementară. Dar Spurs n-au mai avut de mult o experiență tocmai ca asta, iar Pochettino se confruntă pentru prima dată cu trei eșecuri consecutive. Dintre toate, cel din urmă a fost de departe cel mai ușor evitabil.

Nu pentru că Inter ar fi o echipă slabă, ci pentru că au parte de un început de sezon și mai împiedicat decât adversarii de astă seară. Patru puncte în patru etape de Serie A și un 0-1 acasă contra nou-promovatei Parma. Așa a arătat pregătirea gazdelor pentru revenirea în grupe după șapte ani, iar fotbalul arătat a fost pe măsură. Entuziasmul publicului s-a preschimbat treptat într-o exasperare zgomotoasă, cu fiecare pasă greșită de Vecino și centrare ratată de Candreva. Nainggolan își caută încă locul în echipa lui Spaletti și mingea a rămas un mit pentru Mauro Icardi, care a văzut doar imagini neclare ale obiectului muncii.

Tottenham și-a permis să iasă încet-încet din cochilie și să se scuture de teama aproape paralizantă cu care-a început partida. În partea secundă, a ieșit chiar hotărâtă să arate ce poate. Cu ceva noroc, răsplata a venit prompt la golul lui Eriksen. În următoarea jumătate de oră, Inter nu i-a dat motive fostului mijlocaș Chris Waddle să spună altceva decât: „N-au calitate și nu vor deranja pe nimeni în competiția asta.‟

Desigur, nu i se spune blestemul comentatorului degeaba. Aproape la țanc, Icardi și-a arătat calitatea, în toată splendoarea sa. De voleuri ca astea, cum am văzut și la Mondial, nu te poți sătura. Cu atât mai puțin de șarja italienilor, eliberați parcă brusc dintr-o strânsoare invizibilă care nu-i lăsa să lege două pase. Până la urmă, au legat două goluri în șapte minute. Matias Vecino s-a înălțat peste o apărare care aparent a uitat complet ce trebuie să facă la fazele fixe și a detonat o bombă de isterie în tribune și pe teren, unde niciun jucător în dungi „nerazzurri‟ nu și-a putut stăvili emoțiile. Bine-ați revenit, băieți (pun intended).

Nici Leo Messi nu s-a lăsat așteptat în celălalt meci al grupei B. Barcelona n-a început grozav împotriva lui PSV, care împarte deja cotonogeli în stânga și în dreapta prin Eredivisie. Dar atunci când decarul argentinian spune că are planuri serioase în Champions League, trebuie să-l crezi pe cuvânt.

Dacă nu, atunci măcar după a 1563-a lovitură liberă trimisă la păianjen, moment care a relaxat-o pe Barça și a pregătit o parte secundă de pomină. Pe lângă alte două reușite marcate de Messi, din pasele splendide ale lui Rakitic și Suarez, și Ousmane Dembele s-a înscris pe lista golului serii. Forma francezului e încă un argument în favoarea catalanilor în sezonul ăsta european.

***

Nou! Neînvinșii. Povești spuse de sportivii români

Poveștile strânse și scrise cu mult har de Andreea Giuclea sunt grupate într-un volum care nu ar trebui să-ți lipsească. E o colecție de povești în care fiecare dintre noi se poate regăsi.

Sunt lecțiile de viață ale unora dintre cei mai importanți sportivi români, scrise la persoana I, sub forma unor eseuri personale, păstrând vocea și cuvintele fiecărui personaj portretizat.

Ele vorbesc despre diversele fețe ale performanței, despre drumul lung și imprevizibil dintre înfrângeri și victorii și despre munca din spatele rezultatelor mari pe care le aplaudăm pe stadioane și le admirăm la televizor.

Comandă-ți un exemplar de aici!

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.