Jucătorii României vor și mai departe: „Ne-am arătat valoarea. Am avut adversari grei, mulți nu ne dădeau șanse, acum sperăm să ajungem în finală!”

Ciprian Rus 24 iunie 2019

Ajuns în fața jurnaliștilor cu o bucurie măsurată, Mirel Rădoi a luat lucrurile în ordine: „Știam că ne poate califica și egalul, dar nu am jucat la egal. Îmi pare rău pentru Italia, dar sunt fericit pentru România. Am făcut istorie, abia așteptăm să jucăm la Tokyo”, a spus el, înainte să-i mulțumească public lui Daniel Isăilă, fostul antrenor de la U21, pentru că „povestea a început cu el. Le mulțumim și cluburilor, îi mulțumim lui Gică Hagi, le mulțumim părinților acestor copii minunați pentru felul în care i-au crescut.”

Încurcat puțin de calculele pe care și le făcuse, Rădoi a recunoscut că și-ar fi dorit să joace mai degrabă cu Spania, „dar poate e mai bine asa. Sincer, speram să ne calificăm de pe locul 2. Astea erau planurile mele, dar mă bucur că baieții mi-au întrecut așteptările.”

Radu Boboc, marea surpriză a lui Rădoi din primul 11 cu Franța, a tras cu dinții de adversarul său, talentatul Ikone, și faptul că cel mai bun om al francezilor n-a creat mari probleme în jumătatea României i s-a datorat și lui Radu.

„Am venit cu gândul să ne calificăm și am demonstrat asta. A fost un meci greu, dar noi l-am abordat foarte bine, puteam să și câștigăm pe contre. Ne-am arătat valoarea. Am avut adversari grei, mulți nu ne dădeau șanse, sper acum să facem un meci bun (cu Germania) și să ajungem în finală. Ne bucurăm mult și pentru calificarea la Jocurile Olimpice!”, ne-a spus Boboc, în același ton măsurat pe care l-au arătat și coechipierii lui.

Vlad Dragomir, intrat și el în partea a doua cu Franța, s-a bucurat un moment de performanța asta istorică – „o seara minuată, am reușit să ne facem țara mândră, calificarea la Jocurile Olimpice e foarte importantă în cariera oricărui jucător” -, apoi a trecut repede la jocul următor: „E complicat cu Germania, dar suntem pregătiți. O să ne pregătim cum se cuvine.”

Sylvain Ripoll, antrenorul Franței, a declarat că „ar fi trebuit să ne creăm mai multe șanse de gol. Am încercat în partea a doua, fără succes. A fost un meci foarte greu. Am jucat împotriva unei echipe care a marcat 8 goluri în turneu și care nu ne-a marcat nici unul. Echipa României este efectiv o echipă frumoasă. Vrem să câștigăm fiecare meci, vrem să ne zdrobim adversarul, dar nu reușim asta totdeauna. E o onoare să conduc Franța la Jocurile Olimpice. E ceva ce nu se întâmplă foarte des”.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.