Judo-ul românesc, în lacrimi. Corina Căprioriu pierde dramatic și finala pentru bronz și izbucnește în plâns, la fel ca Andreea Chițu

Ciprian Rus 8 august 2016

UPDATE 2:

Sportul românesc s-a aflat, prin intermediul Corinei Căprioriu, cel mai aproape de o medalie la aceste Jocuri Olimpice. Calificată în semifinale, judoka antrenată de Florin Bercean avea două șanse la podium. A ratat în prelungiri finala pentru aur, pentru ca, la puține minute după epuizanta confruntare cu Rafaela Silva, să piardă și în fața portughezei Telma Monteiro.

Monteiro a reușit un yuko rapid, la jumătatea primului minut, pe care sportiva noastră nu a mai reușit să îl întoarcă, în ciuda atacurilor disperate de pe final de meci.

La fel ca și colega ei Andreea Chițu, Corina a izbucnit în lacrimi la finele concursului. Apoi s-a regrupat și a spus, citată de Agerpres: „Nu e ghinion. Așa e sportul de performanță, nu știi niciodată. Nu mi-a fost greu (cu Silva) din cauza atmosferei, mi-a fost greu cu ea. Mă cunoștea foarte bine și s-a văzut că n-am putut să-i fac nimic”. Despre meciul cu Monteiro, ea a completat: „M-a punctat în primele secunde, din neatenție, pe greșeala mea, și pe urmă tot meciul a fugit de luptă. S-a văzut destul de clar, arbitrul a început să o penalizeze târziu. M-a penalizat pe mine și ea se arunca pe jos. Nu știu ce să mai spun, nu mai am cuvinte”. Antrenorul Florin Bercean a adăugat: „E dureros, dar trebuie să mergem mai departe”. Sportul românesc bifează o nouă zi fără medalii…

UPDATE 1:

Corina Căprioriu a pierdut printr-un waza-ari în minutul 3:06 din “golden point”, în prelungirile unui meci epuizant cu reprezentanta țării gazdelor, Rafaela Silva, marea surpriză a semifinalelor categoriei -57 kilograme la judo.

Jucătoarea noastră a fost mai activă și a încercat mai multe procedee, dar Rafaela s-a apărat bine și, profitând și de avantajul tinereții, a contraatacat într-un moment în care Corina nu a mai găsit suficientă putere ca să ducă la capăt un procedeu complicat. Corina Căprioriu rămâne în cursa pentru medalia de bronz.

 

ARTICOLUL INIȚIAL:

“Cu Corina Căprioriu nu se mai poate vorbi în perioada asta”, îmi spunea, chiar înainte de plecarea delegației române la Rio de Janeiro, antrenorul lotului olimpic de judo, Florin Bercean. Corina venea după un an complicat și devenise clar pentru toată lumea că Jocurile Olimpice deveneau singura miză în lupta cu ea și cu toată lumea. S-a închis în ea și s-a concentrat 100% pe pregătire. Avea ceva de demonstrat la Rio.

Pentru Corina Căprioriu, Rio de Janeiro nu era mai mult decât o Olimpiadă: avea o presiune în plus, aceea de a-și apăra argintul câștigat pe tatami acum 4 ani, la Londra. Dar presiunea avea să fie încă mai mare la debutul său în cadrul categoriei 57 de kilograme. Iar emoțiile noastre, la fel. După ghinioanele de ieri ale Andreei Chițu și după ce puținii noștri favoriți la medalii ies unul după altul din competiție, fiecare secundă care ne desparte de o victorie trece, parcă, mai greu ca un ciclu olimpic.

Presiunea pusă pe Corina, de la care se așteaptă să salveze onoarea delegației de judo, dar și a delegației României, s-a simțit și pe tatami, în meciul împotriva kosovarei Nora Gjakova. Judoka noastră a trebuit să pună la bătaie toată experiența sa pentru a intra în avantaj, printr-un yuko spectaculos, care a dus-o la 1-0.

Urmau de gestionat 2 minute și jumătate, și toată lumea se gândea la avantajul pierdut de Andreea Chițu împotriva Erikăi Miranda. Corina Căprioriu s-a dovedit însă mai matură decât colega sa de lot și a terminat meciul cu încă un yuko în dreptul său: 2-0.

Ippon în 37 de secunde în sferturi!

La meciul din sferturi al Corinei, cu Chen-Ling Lien, o sportivă pe care o mai învinsese doar o singură dată în carieră, nici n-am apucat să ajungem cu bătăile inimii la 100/minut, pentru că tot s-a terminat în mai puțin de 40 de secunde! Corina și-a tras adversara într-o capcană la marginea tatami-ului, unde i-a aplicat un ippon fabulos. Atât de spectaculoasă a fost acțiunea, că judoka noastră a izbucnit de bucurie înainte să mai aștepte decizia arbitrului!

Corina intră în semifinalele categoriei -57 de kilograme, unde o va întâlni cu brazilianca Rafaela Silva, și are nevoie de o victorie în următoarele două partide pe care le mai are de disputat din acest moment pentru a intra în posesia unei medalii.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.