„Jurnal de Rio” cu Andreea Chițu. Cum arată ziua unei campioane care sacrifică festivitatea de deschidere a Jocurilor pentru a-și pregăti primele lupte

Ciprian Rus 5 august 2016

Mai sunt câteva ore până la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, programată la ora locală 20 (2 AM ora României). Tot satul olimpic trepidează de nerăbdare, laolaltă cu o lume întregă, nerăbdătoare să-și vadă eroii defilând în spatele portdrapelelor fiecăreia dintre țările participante.

Când, grupați în spatele Cătălinei Ponor, purtătoarea de drapel a României, sportivii români vor defila pe Stadionul “Maracana”, judoka Andreea Chițu nu se va afla printre ei. “Nu voi putea merge la festivitatea de deschidere, pentru că durează până târziu și atunci aș pierde o noapte esențială pentru concursul de peste două zile”, ne-a povestit Andreea, de la Rio.

Judoka noastră, “insider”-ul Lead.ro în  satul olimpic, va intra în concurs pe 7 august, imediat după deschiderea Jocurilor, așa că este pe ultima sută de metri cu programul de pregătire, urmând o rutină draconică: “mă trezesc la 7:30, merg la 8 la micul dejun, la 10 sunt la antrenament, la 13 iau masa de prânz, apoi odihnă o oră, o oră jumate, și din nou antrenament, de la 17. La ora 19, cina, și apoi relaxare și somn”.

“Pregătirea constă într-un antrenament de kimono și unul fizic în fiecare zi. În ziua de dinaintea competiției voi face un antrenament în care îmi voi repeta tehnici și situații tactice”, îmi spune Andreea. “Condițiile sunt foarte bune la sala de judo. Ajungem în 15 minute din satul olimpic, mergând pe jos. Fiecare țară are spațiul ei de antrenament și orele prestabilite. La sala de fitness se ajunge în cinci minute, iar acolo poți intra la orice oră, aparate sunt destule și sunt foarte complexe, este loc pentru toată lumea”.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.