„Jurnal de Rio” cu Andreea Chițu: „Toată lumea de la lot e relaxată, optimistă și nerăbdătoare. Cu toții vor să se bucure de trăirile și de experiențele Jocurilor”

Ciprian Rus 2 august 2016

Luni dimineață, la prima oră, al doilea lot de sportivi și oficiali români a luat drumul Braziliei. “A fost un zbor foarte ușor, într-o atmosferă super relaxantă. Am zburat împreună cu cei de la atletism, cu câțiva de la lupte și cu fetele de la handbal. Am discutat pe drum unii cu alții, am râs, am glumit, așa că nici nu am simțit cum a trecut drumul”, îmi povestește judoka Andreea Chițu, ghidul Lead.ro în culisele Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

foto Rio1

“Am ajuns în Rio, iar transportul către satul olimpic s-a facut repede. Ne-au întâmpinat apoi cei de la Comitet Olimpic, ne-au făcut cazarea, ne-au făcut acreditările”, completează Andreea, cu care am vorbit înainte de ora locală 7. Era deja trează de pe la 5, din pricina diferenței de fus orar, așa că a apucat să prindă răsăritul soarelui peste metropola braziliană care va găzdui, începând cu 5 august, cel mai mare eveniment sportiv al planetei.

Foto Rio3

“Am o priveliște foarte frumoasă de la balconul apartamentului, stai să îți arăt”, îmi spune Andreea, înainte de a-mi trimite imaginea. Două coline înalte și un cer superb, cu nori fulguranți, piscine și alei pentru plimbare în jurul blocului, câteva terenuri cu zgură și, în depărtare, o întregă escadrilă de autocare, indiciu al amplorii fenomenului numit Jocurile Olimpice.

“Azi voi merge să mă plimb prin satul olimpic, sunt curioasă care e atmosfera!”, ne-a promis Andreea. “Ce mă bucură e faptul că în lotul României toată lumea pare relaxată, optimistă și nerăbdătoare. Cu toții vor să se bucure de trăirile și de experiențele Jocurilor”, ne-a mai “transmis” Andreea de la Rio de Janeiro.

Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.