TRENDING de la Rio: la 41 de ani, Chusovitina prinde finala de la sărituri, moda pune stăpânire pe tenisul masculin, Andreea Mitu intră și pe tabloul de simplu

Lead.ro 7 august 2016

Kosovo a câștigat prima sa medalie la Jocurile Olimpice, și încă una de aur. Judoka Majlinda Kelmendi a intrat în istorie după ce-a învins-o în finala de 52kg pe italianca Odette Giuffrida, cea care o oprise pe românca Andreea Chițu din drumul spre podium.

După victoria surprinzătoare a Angolei în fața României, turneul masculin de handbal a adus și el o surpriză: Qatar, locul 70 mondial, a trecut de Croația, locul 12, cu 30-23. Din echipa Qatarului fac parte doar trei jucători născuți în Qatar. Au, în schimb, un francez (câștigător de aur cu Franța la Mondialul din 2011), un sârbo-bosniac considerat al cincilea portar al lumii, un muntenegrean ca golgher și alți jucători naturalizați, parte din proiectul național care-a dus la medalia mondială de argint obținută în 2015. Acum speră la o medalie olimpică.

 

Și sportivii fac greșeli. Un înotător spaniol de 20 de ani a părăsit în lacrimi bazinul, descalificat după ce luase startul prea devreme pentru întrecerea de 400 metri liber. Și-a luat hainele în brațe și-a ieșit plângând din arenă, primind un standing ovation din partea publicului înduioșat. Același public a izbucnit în urale câteva momente mai târziu, când Miguel Duran Navia s-a întors la blocul de start. Arbitrii hotărâseră că nu fusese vina lui și i-au dat mai dat o șansă. A terminat pe șapte și nu s-a calificat, dar a câștigat zeci de fani.

 

Turneul de rugby în 7, debutant la Jocurile Olimpice, a adus în a doua zi o victorie usturătoare pentru Canada, favorită numărul 3 la medalii. Marea Britanie le-a aplicat un 22-0 sec, dar nu le-a durut prea tare, căci canadiencele erau deja calificate în sferturi, după victorii în primele două meciuri.

 

Scandalul dopajului ajunge și la Jocurile Paralimpice. Comitetul Internațional Paralimpic a fost mai ferm decât forul responsabil de Jocurile Olimpice și a anunțat ieri că niciun atlet rus nu va fi accepat la competiția paralimpică din septembrie, ca urmare a scandalului de dopaj din Rusia, care se pare că se extinde și asupra sportului paralimpic.

 

Katie Ledecky este un fel de Phelps al fetelor. Adolescenta din Statele Unite a stabilit un nou record mondial în proba de 400 de metri liber și e mare favorită și la medaliile de la 200 și 800 de metri liber. #next #superhuman

 

Andreea Mitu este și un excelent publisher: a dat singură știrea zilei în ce o privește. După retragerea Jelenei Jankovic din turneu, jucătoarea noastră a intrat pe tabloul de simplu și va debuta în această seară la Jocurile Olimpice, contra Garbinei Muguruza.

Andreea va juca și dublu, alături de Raluca Olaru.

 

Oksana Chusovitina, gimnasta de 41 de ani din Uzbekistan aflată la a șaptea olimpiadă, s-a calificat în finala olimpică la sărituri. „Nu știu cum poate cineva de vârsta ei să-și supună corpul la așa ceva”, se mira Nadia Comăneci, care s-a retras la 19 ani. De citit povestea Oksanei, considerată un fenomen al gimnasticii.

Cu căciula albă în care și-a înghesuit dread-urile, Dustin Brown i-a cucerit chiar și pe fanii brazilieni care-l susțineau frenetic pe adversarul său și conaționalul lor, Tomas Bellucci. Din nefericire pentru german, el s-a accidentat în zona gleznei și a trebuit să se retragă în lacrimi când conducea cu 6-4 și servea să prelungească setul al doilea.

Vântul s-a amestecat în treburile canotorilor: din cauza valurilor, toate probele au fost amânate până când vântul se mai domolește.

Novak Djokovic era în toane bune înaintea meciului său cu Del Potro. Numai că sârbul avea să piardă și să fie eliminat, el părăsind terenul în lacrimi.

Francezul Samir Ait Said, care sâmbătă a devenit principala temă de discuție din satul olimpic, se gândește deja la revenire

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.