Lorena Ostase: „Sper să facem jocuri mult mai bune, acum avem altă încredere. Din dorință se pot face multe”

Lead.ro 8 decembrie 2020

Pentru antrenorii ei, dar și pentru suporterii echipei naționale de handbal, Lorena Ostase (23 de ani) e una dintre cele mai plăcute confirmări de la acest European din Danemarca, un turneu pe care România îl continuă în grupele principale. Unde Bogdan Burcea are de-acum curaj să spere la trei victorii consecutive.

Marți dimineață, la întâlnirea cu jurnaliștii, Lorena – care are 15 goluri în primele trei meciuri, e a doua cea mai bună marcatoare a echipei, după Cristina Neagu, cu 16 -, a spus că se bucură că rolul ei e din ce în ce mai important, dar că mai mult decât nivelul ei personal contează cel al echipei:

„Mă bucur că aportul meu la echipă a devenit unul mai bun. Nu știu dacă e vorba de așteptările mele, sper să jucăm bine ca echipă.”

Despre evoluția echipei în primele meciuri, pivotul României spune că „De la meci la meci am crescut. Am început puțin timorate cu Germania, cu Polonia a fost mult mai bine, cu Norvegia extraordinar primele 40-45  de minute, sper să facem jocuri mult mai bune, acum avem altă încredere.”

Despre cât de puternică este echipa Norvegiei, Lorena spune că „Norvegia joacă foarte bine, cred că e una dintre favorite, dar niciun meci nu seamănă cu celălalt. Cum în grupe au defilat, poate și cu noi au crezut că vor face la fel, dar nu a fost așa. Cred că depinde mult de ziua pe care o prinde echipa. Sunt destul de multe surprize și în celelalte grupe, așa că și noi putem fi o surpriză.”

„Din păcate, diferența de scor a fost prea mare pentru ce-am arătat în teren, nu știu exact ce s-a întâmplat, au fost câteva greșeli tehnice pe care noi le-am făcut și ele au profitat.”

Întrebată unde ar vrea să mai progreseze, pivotul lui CSM Slatina a spus că „Nu știu dacă e vorba despre mine acum, cred că e vorba de echipa națională. Postul de pivot e puțin mai greu, contează cum te simți cu colegele tale, unde-și doresc ele să fii poziționată, sunt mai multe lucruri care se îmbină. Încet, încet se creează o relație pe care sper s-o facem din ce în ce mai bună. Și aș vrea ca în apărare să-mi aduc aportul mult mai bine, mai e și relația cu portarii pe care trebuie s-o avem, deci pe ambele planuri îmi doresc mai mult.”

Lorena a răspuns la fel de calculat și când a fost întrebată de viitorul ei după acest turneu și de un eventual pas la o echipă mai puternică: „Îmi doresc să joc, iar la CSM Slatina joc, din fericire. Cred că e prea devreme să vorbim despre asta, mă concentrez asupra turneului și vom vedea.”

În contextul oboselii acumulate – Lorena e printre jucătoarele care au jucat cel mai mult din echipa României -, spune că pauza dinaintea grupei principale e binevenită. „Avem o zi liberă de pauză, avem timp să ne recuperăm. Eu deocamdată mă simt bine, cred că avem pregătirea necesară să ducem și mai departe și cred că din dorință se pot face multe.”


**

În seara asta, după meciurile din Grupa C, România își va afla și celelalte două adversare din grupele principale. Deocamdată, doar Croația – marea surpriză a turneului – e calificată dintr-o grupă în care Serbia, Olanda și Ungaria se bat pe celelalte două locuri.

Învinsă în primele două meciuri, campioana mondială Olanda trebuie să bată Ungaria pentru a se califica și ea, iar Serbia poate să-și asigure calificarea cu un egal împotriva revelației Croația.

Următorul meci al României vine pe 10 decembrie, contra locului secund dintr-o grupă C în care doar surprinzătoarea Croație s-a calificat.

Din Grupa D, Norvegia va intra cu 4 puncte în Main Round, Germania cu două, România fără puncte. Polonia a fost eliminată.

 

Fotografii de Sorin Pana/Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.