Lovitură serioasă pentru echipa națională de handbal: trei jucătoare de la Corona Brașov au fost notificate că ar fi apelat la o terapie interzisă

Lead.ro 18 noiembrie 2019

Potrivit Gazetei Sporturilor și ProSport, trei jucătoare din lotul României pentru Campionatul Mondial din Japonia – toate trei legitimate la Corona Brașov – au fost notificate de Agenția Națională Anti-doping (ANAD) că sunt suspectate că ar fi apelat la o terapie cu laser intravenos, interzisă de regulamentul Agenției Mondiale Anti-doping (WADA). Inițial s-a vorbit despre Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daria Bucur, dar într-o știre ulterioară, ProSport ar fi aflat că între cele trei jucătoare notificate nu s-ar găsi Daria Bucur, ci portărița Daciana Hosu, care nu face parte din lotul României pentru Japonia.

Potrivit acelorași surse, ANAD ar fi intrat recent în posesia informațiilor că jucătoarele de la Corona Brașov au apelat la această terapie interzisă de regulamentul WADA, unde este specificat că orice formă de manipulare intravasculară – prin mijloace fizice sau chimice –  a sângelui este interzisă.

Vestea vine cu două zile înaintea plecării echipei României spre Campionatul Mondial din Japonia și la o zi distanță după ce Corona Brașov (locul secund în campionatul național) a reușit să se califice în grupele Cupei EHF.

Conform procedurilor ANAD, sportivii notificați au 10 zile la dispoziție pentru a se prezenta la audieri, deci șansele ca cele trei jucătoare să participe la Campionatul Mondial sunt scăzute.

„Nu știm în momentul de față, nu vreau să mă pronunț până nu am toate datele și să știu că într-adevăr s-a greșit. Va fi o ședință în regim de urgență în cadrul Federației, dar nu ne jucăm cu echipa națională. Nu putem să riscăm ștergerea rezultatelor sau descalificări, pe care regulamentul WADA îl prevede”, a spus Alexandru Dedu, președintele FRH, citat de ProSport.

Luni seara, după antrenamentul echipei naționale, Alexandru Dedu, care a privit din tribunele Centrului Apolo ultimele minute ale antrenamentului, s-a dus în vestiar, unde au fost chemate jucătoarele Coronei, în timp ce celelalte handbaliste au așteptat afară.

 

Foto: Sorin Pana / Sport Pictures

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.