Mesajul Cristinei Neagu pentru colegele de la echipa națională: „Trăiți momentul! Avem o șansă uriașă să ajungem la Jocurile Olimpice”

Lead.ro 23 februarie 2021

Naționala României mai are câteva săptămâni până la turneul preolimpic din Muntenegru, iar Cristina Neagu, căpitanul echipe naționale feminine de handbal, a subliniat, încă o dată, importanța prezenței la cea mai importantă competiție din sportul mondial.

Între 19 și 21 martie, România va juca cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda pentru biletele la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pregătirile sunt în toi, chiar dacă, în acest moment, Naționala nu-l are la stagiul de pregătire de la București nici pe selecționerul Adi Vasile, nici pe jucătoarele Denisa Dedu, Gabi Perianu și Bianca Bazaliu – aflați în carantina Coronavirus.

Chiar și așa, Cristina Neagu spune că dorința de a ajunge la Tokyo este atât de mare, că fetele vor depăși orice obstacol.

„Este o șansă unică și fiecare trebuie să trăiască clipa, nu te poți gândi că mai ai timp, că acum ai 24-25 de ani. Există varianta ca această șansă să nu mai vină niciodată în viață, așa că trebuie să trăim momentul, să dăm ce avem mai bun în acele zile în Muntenegru și să mergem la Tokyo. Presiunea există pe umerii mei, îmi doresc mult să ne calificăm la JO, mai ales că unele am muncit mult în acest ciclul olimpic prelungit. Avem o șansă enormă să ne calificăm la JO și trebuie să fim foarte atenți și să profităm de fiecare minut pe care-l avem la Națională”, îndeamnă Neagu.

„Știm foarte bine cum joacă adversarele”

Interul stânga crede că nu vor fi prea multe surprize în ceea ce privește jocul adversarelor noastre de la turneul din 19-21 martie.

„Știm cum joacă Norvegia și Muntenegru, de obicei echipele au un sistem pe care se bazează și schimbă puține lucruri – mai ales înaintea unor meciuri atât de importante. Este foarte clar că întâlnim adversari puternici, de Norvegia nu mai avem ce spune, iar în meciul cu Muntenegru, pe care noi îl considerăm decisiv pentru noi și pentru calificarea la JO, vom încerca să facem totul cât mai bine. Nu credem că jocul cu Norvegia este pierdut dinainte, în sport nu se știe niciodată ce se poate întâmpla… Noi încercăm să obținem victorii în fiecare zi la acel turneu preolimpic. Suntem puțini oameni din acest grup care am fost la o ediție de JO și de aceea cred că dorința este foarte mare. Sper ca în Muntenegru să fie toate lucrurile cum trebuie, să se alinieze totul, să avem și puțin noroc și să mergem la JO. Calificarea la Tokyo ar șterge tot ce am îndurat în ultimul an și jumătate, accidentări, dureri, perioade grele, totul!”, spune Cristina Neagu, căpitanul naționalei feminine de handbal a României.

„Schimbarea de atitudine – plusul de care avem nevoie”

La începutul lunii februarie, jucătoarele s-au întâlnit pentru prima dată sub conducerea noului selecționer Adi Vasile, iar de atunci sportivelor li s-au dat – spre studiu – informații despre adversari.

„Schimbarea de atitudine și o analiză bună a adversarilor ar putea fi plusul de care avem nevoie. Fetele trebuie să înțeleagă faptul că așa cum te pregătești la club, așa vii la națională, timpul e scurt la lot, așa că fiecare trebuie să fie conștientă că munca de la echipa de club se va vedea la Națională, în martie. Colegele mele ar trebui să fie mai înflăcărate la gândul că ar putea ajunge la Olimpiadă, eu am fost la două ediții, știu ce înseamnă să fii acolo… Ele ar trebui să-și dorească mai mult decât mine. Toată lumea trebuie să plece cu gândul că ne vom califica la JO”, mai spune Cristina Neagu.

Naționala României este zilele astea la București, pentru un scurt stagiu de pregătire (patru zile) înaintea turneului preolimpic. Lucrurile sunt coordonate de norvegianul Bent Dahl, antrenorul secund al echipei.


Între 19-21 martie, România va încerca să-și câștige biletele de participare la Jocurile Olimpice. Turneul preolimpic va avea loc în Muntenegru, România urmând să întâlnească naționala țării-gazdă, campioana europeană Norvegia și Thailanda. Se va juca sistem fiecare cu fiecare, iar primele două echipe merg la Olimpiadă.


Lotul lărgit al României

Adrian Vasile le-a rechemat la echipa națională pe Diana Ciucă, Cristina Florica, Raluca Băcăoanu, Laura Pristăviță, Bianca Bazaliu și pe Gabi Perianu – pe care a convins-o să accepte din nou convocarea. Andra Moroianu (20 de ani), tânăra extremă a Gloriei Bistrița, a fost chemată și ea la lot. Denisa Dedu și Iulia Dumanska nu sunt disponibile momentan, dar vor face parte din echipa României pentru turneul preolimpic.

Portărițe: Daciana Hosu, Diana Ciucă și Elena Șerban

Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Cristina Florica și Ana Maria Iuganu

Interi stânga: Cristina Neagu, Gabi Perianu, Bianca Bazaliu și Anca Polocoșer

Coordonatoare: Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Andreea Popa și Laura Pristăviță

Pivoți: Crina Pintea, Lorena Ostase, Raluca Băcăoanu și Alexandra Subțirică

Interi dreapta: Laura Popa și Alina Ilie

Extreme dreapta: Laura Moisă și Andra Moroianu

Din echipa României de la Campionatul European din Danemarca, în decembrie trecut, lipsesc acum Sonia Seraficeanu, Ana Maria Țicu, Alexandra Dindiligan și Ana Maria Savu.

 

Foto Credit © Anze Malovrh / kolektiff

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.