Naționala de handbal feminin a României și-a aflat adversarele din grupele Campionatului European din decembrie, găzduit de Norvegia și Danemarca

Lead.ro 18 iunie 2020

În urma tragerii la sorți efectuate de Federația Europeană de Handbal pe 18 iunie, unde a fost cap de serie, România a fost repartizată în grupa D a Campionatului European care va avea loc între 3-20 decembrie. Naționala condusă de Bogdan Burcea și Robert Licu va întâlni Norvegia, Germania și Polonia, și va juca meciurile din grupă în Trondheim (Norvgia).

Iată cele patru grupe:

Grupa A: Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

Grupa B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia

Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croația

Grupa D: România, Norvegia, Germania, Polonia

Meciurile din grupa preliminară vor avea loc în Herning (grupa A), Fredrikshavn (B) şi Trondheim (C şi D). În Main Round se vor califica primele trei echipe din fiecare grupă, iar orașele-gazdă vor fi Herning și Stavanger. Finalele vor avea loc în Oslo.

După ce ultimele meciuri de calificare la Europeanul din acest an au fost suspendate din cauza pandemiei, România s-a calificat automat, în baza locului 4 obținut la Europeanul din Franța din decembrie 2018.

Echipa României a trecut însă prin momente dificile de la acel loc 4, marcate de accidentarea Cristinei Neagu, de schimbările de pe banca tehnică și mai ales de suspendarea jucătoarelor Coronei Brașov pentru un tratament cu laser de joasă frecvență, o metodă interzisă de regulamentul Agenției Mondiale Anti-doping (WADA).

Europeanul din acest an poate fi o șansă de izbăvire pentru România, scrie specialistul EHF Chris O’Reilly, după dificultățile avute la Mondialul din Japonia din decembrie 2019, unde România s-a clasat pe locul 12. „Șansele ca România să repete victoria cu Norvegia din grupele Europeanului din 2018 sunt de 33%”, adaugă O’Reilly, „mai ales că acum grupa se va juca pe tărâm norvegian”.

 

FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.