Naționala feminină de handbal, fără Cristina Neagu, s-a reunit după aproape 200 de zile de la ultima acțiune comună

Lead.ro 29 septembrie 2020

Jucătoarele Naționalei de handbal s-au revăzut la prima acțiune după șase luni de pauză forțată din cauza pandemiei de Coronavirus. Ele vor juca la Craiova două  meciuri amicale cu selecționata de tineret.

„A fost o perioadă destul de lungă de pauză, am așteptat cu nerăbdare acest moment de a fi alături de fete. A fost foarte emoționant să-mi revăd coechipierele”, a spus Yuliya Dumanska, portărița transferată anul acesta la Podravka.

„Mi-a fost dor de fete, mă bucur că sunt din nou la națională”, a spus și Denisa Dedu, colega ei din poartă.

Bogdan Burcea vrea să se reia competiția internă

Selecționerul Bogdan Burcea își dorește ca până la Campionatul European din decembrie naționala să joace câteva meciuri amicale.

„Contează enorm că nu avem amicale, același sentiment îl avem și la cluburi, așteptăm să se reia campionatul. Selecția o faci în urma prestației de la club… Nu mai știu dacă în aceste vremuri putem programa ceva și să rămână în picioare. Cel mai important e să se stabilizeze situația și să revenim la normal”, a declarat antrenorul echipei naționale.

Cristina Neagu nu a făcut deplasarea la Craiova pentru cele două meciuri de pregătire. Jucătoarea CSM-ului absentează motivat de la lot.

În schimb, au revenit la echipa națională, după suspendările primite în „cazul Corona“, două dintre fostele componente ale echipei din Brașov, Cristina Laslo, în prezent la CS Minaur Baia Mare, și Bianca Bazaliu, revenită la CSM București.

Într-un interviu recent, Cristina Laslo ne spune că nu și-a imaginat niciodată cariera ei în direcția asta, „dar trebuie să accept și să trăiesc cu asta”.

Ultima oară, cele două fete au fost chemate la prima reprezentativă în noiembrie 2019. Chiar înainte de plecarea la Campionatul Mondial din Japonia au fost suspendate pentru că au folosit o terapie cu laser intravenos interzisă de WADA.

„Ne interesează orice sportivă care poate performa, acordăm atenție și depinde numai de ele să se afle aici“, a mai spus Bogdan Burcea.

Echipa antrenată de Bogdan Burcea și Robert Licu se pregătește pentru Campionatul European din luna decembrie (3-20), în vreme ce echipa de tineret pregătește Mondialul de U20, organizat chiar la București, în perioada 2-13 decembrie.

Când vine vorba de echipa mare, ultimele ei meciuri de calificare la Europeanul din acest an au fost suspendate din cauza pandemiei, iar România s-a calificat automat, în baza locului 4 obținut la Europeanul din Franța din decembrie 2018, la turneul organizat de Norvegia și Danemarca.

Naționala României va juca în Grupa D, alături de Norvegia, Germania și Polonia.

Uite cum arată grupele de la Euro 2020:

Meciurile României din grupa preliminară vor avea loc la Trondheim (Norvegia). În Main Round se vor califica primele trei echipe din fiecare grupă, iar cele două grupe principale vor fi jucate la Herning (Danemarca) și Trondheim. Finalele vor avea loc tot la Trondheim, după ce Federația din Norvegia a ales să renunțe la celelalte două orașe-gazdă, Stavanger și Oslo (unde erau planificate inițial finalele), pentru a limita cât mai mult deplasările echipelor.

Componența lotului de senioare:

Raluca Băcăoanu ( CS Gloria 2018, Bistrița Năsăud), Diana Ciucă ( SCM Rm. Vâlcea), Anca Polocoser ( CS Minaur Baia Mare), Denisa Dedu ( CSM București), Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud), Yuliya Dumnaska ( HC Podravka Vegeta), Raluca Petruș ( SCM Gloria Buzău), Ana Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău), Cristina Laslo (CS Minaur Baia Mare), Laura Moisă ( CSM București), Bianca Bazaliu (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București), Laura Popa (CS Rapid București), Andreea Rotaru (SCM Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova), Sonia Seraficeanu (SCM Minuaur Baia Mare), Ana Maria Țicu (SCM Craiova).

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.