Nervi întinși: Alibec naște tensiuni mari la FCSB, Dan Petrescu se contrează cu galeria lui CFR. Și lupta pentru „play-off” se încinge

Ciprian Rus 16 octombrie 2017

După un tur de campionat care a trecut pe nesimțite, toată lumea aștepta începutul de retur, marcat de pauza pentru meciurile Naționalei, ca pe un prilej de repoziționare în lupta pentru obiectivele propuse la început de sezon.

Dar „virusul FIFA”, care încurcă adesea planurile marilor echipe ale Europei, formate din mulți jucători internaționali, a molipsit și echipele românești în prima etapă de după încheierea preliminariilor pentru Mondialul din Rusia. Mai prezentă ca oricând în lotul Naționalei mari, dar și a reprezentativelor de tineret, Liga 1 a dezamăgit la reîntâlnirea cu suporterii săi.

Alibec, vedeta-problemă

Neconvocat la lot, Denis Alibec a fost în central atenției primului meci al etapei, jucat vineri la Voluntari de FCSB. Însă nu reușitele l-au remarcat pe atacantul vicecampioanei, ci ieșirea sa agresivă din momentul în care antrenorul Nicolae Dică a decis schimbarea sa. Alibec a aruncat pe jos banderola de căpitan și s-a răzbunat pe o ușă în drum spre vestiar.

Atacantul, care nu are nici un gol marcat în acest sezon al Ligii 1, a fost suspendat din lot și a primit o amendă record – iar contestatarii lui Christoph Daum au acum o explicație destul de plauzibilă la reticența fostului selecționer de a se baza la lot pe talentatul jucător de la FCSB.

„Nu poți să te porți într-un fel cu un jucător și în alt fel cu alții, când e vorba de un grup. Până la urmă, nu e nici Hagi, nici Dobrin, nici Maradona. Sunt și alți jucători care pot să-l suplinească foarte bine. A intrat Gnohere și a marcat. Alibec nu a marcat. În momentul ăsta, mă îndoiesc că Alibec mai are o valoare între 8 și 10 milioane, nemarcând goluri și făcând ce a făcut. La aproape 27 de ani nu mai ești un copil.” – Gabi Balint, fost internațional

„Noi, din lumea fotbalului, știam că Alibec este un Goe. Nu a răbufnit la adresa unui coechipier sau a antrenorului. Alibec a avut acea reacție pentru că nu i-a ieșit jocul. Ar trebui ca Dică să-l ia între patru ochi și să-i explice ce vrea de la el. Asta ar fi soluția. Când l-ai luat nu știai cum e? De ce Hagi a reușit să-l resusciteze pe Alibec?” – Valeriu Răchită, fost jucător la Steaua

Mai matur decât fostul său coleg de la Astra, Constantin Budescu a luat de pe jos banderola aruncată de Denis, dar asta nu a fost suficient pentru a-și ajuta echipa să plece cu cele 3 puncte din deplasarea grea cu Voluntariul lui Claudiu Niculescu. Budescu a arătat aceeași dispoziție creativă din meciul cu Kazahstanul, dar și același egoism în fața porții. Cum n-a mai avut norocul din meciul României, partida FC Voluntari – FCSB s-a terminat 0-0. Și putea să se termine și mai rău dacă Niță, internaționalul din poarta FCSB, nu avea două intervenții excelente pe final de meci.

„Bursucul”, fotbalul și ardelenii

De pasul greșit al FCSB-ului spera să profite, numaidecât, CFR Cluj, pentru a se distanța la șase puncte de pluton. Adversarul care venea în Gruia îi stricase deja debutul lui Dan Petrescu, în meciul tur. Avea să-i strice și startul de retur, după un meci ambițios, în care a lăsat puține șanse de a puncta ardelenilor.

Trupa lui Dan Petrescu e la primul meci fără gol marcat, iar tensiunea meciului, în care „Bursucul” avusese deja câteva ieșiri nervoase, s-a revărsat la final împotriva pretențioșilor fani de la Cluj.

„M-a deranjat cel mai mult că nu am fost încurajați, nu am fost ajutați deloc. Preferam să joc fără spectatori sau în deplasare. Fanii noștri… dezamăgire totală. M-au dezamăgit. Poate sunt obișnuiți cu Champions League și sunt foarte pretențioși. Pe ei sunt cel mai supărat.” – Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Modelul Halep

Nici Astra, revelația turului de campionat, nu a profitat de deplasarea mai lejeră la Sepsi și a făcut un 0-0 sec, într-un meci marcat de problemele cu nocturna de la Brașov.

Singurele trupe care sunt pe profit după weekend sunt Craiova (victorie cu 2-1 la Iași) și Viitorul, care urcă pe loc de „play-off” după succesul (1-0) de la Mediaș. Dinamo și ACS Poli pândesc și ele locul 6 și pot depăși Viitorul dacă bat în ultimele meciuri ale etapei pe Chiajna, respectiv Juventus.

Chiar și așa, cu un Țucudean renăscut (șapte goluri în campionat și convocare la Națională) după o ceartă cu Gică Hagi, Viitorul a reușit să iasă din pasa proastă pe care o traversa și promite să tragă la locurile de top. Iar buna prietenă a lui Gică, Simona Halep e un model pentru tinerii jucători de la Ovidiu.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.