Nora Mork, primul antrenament cu CSM București: „Aveam nevoie de o schimbare în carieră, iar la acest club sunt jucătoare fantastice”

Lead.ro 15 iulie 2019

CSM București s-a reunit luni dimineață și a început pregătirea pentru noul sezon. Cu un antrenor nou, suedezul Tomas Ryde, și cu 10 jucătoare noi în lot, cu un nou coordonator al secției de handbal – Vlad Enăchescu l-a înlocuit pe Nicolae Luca – și cu alte schimbări în stafful tehnic, clubul bucureștean speră să reușească un sezon mai bun ca precedentul, când a ratat atât titlul intern cât și calificarea în Final4. Pentru asta, va trebui în primul rând să joace mai colectiv, cum au subliniat atât antrenorul, cât și jucătoarele prezente la primul antrenament, în Sala Polivalentă.

„Nu trebuie să vorbim mult despre obiective, vrem să creem o echipă. Este o formație nouă, dar este important să reușim să creem legături de joc împreună. Este bine că le știu pe multe dintre jucătoare, ele mă cunosc, știu felul meu de a fi. Avem de construit împreună”, a spus antrenorul Tomas Ryde, care va antrena în paralel și naționala României.

Ca și anul trecut, principala adversară din campionatul intern, SCM Râmnicu Vâlcea, a început pregătirea pentru noul sezon mai devreme decât rivala din București. Campioana României este deja în cantonament la Cheile Grădiștei și se pregătește atât pentru Supercupa României, care va avea loc pe 25 august, contra CSM București, cât și pentru Liga Campionilor, unde vâlcencele vor juca din nou, după șase ani. Și în lotul echipei din Vâlcea sunt jucătoare noi: Mireya Gonzales (inter dreapta venit de la Siofok), Kristina Liščević (centru), Marta Batinović (portar), Asma Elghaoui (pivot), Mădălina Zamfirescu (centru) și Ana Maria Dragut-Savu (inter dreapta).

🔴🔵 Fetele dupa antrenamentul de dimineata 💪✌ #girlpower #training #cheilegradistei #champions

Gepostet von SCM Râmnicu Vâlcea – Handbal feminin am Samstag, 13. Juli 2019

Corona Brașov, care a început pregătirea încă de pe 1 iulie, s-a întărit și ea cu câteva jucătoare tinere: Cristina Laslo (centru), Bianca Bazaliu (inter stânga), Ivona Pavicevic (extremă stângă) și Natasha Nolevska (extremă dreapta).

💛💙Corona, din nou la antrenamente!!!! Handbalistele Coronei s-au reunit luni dimineaţă pentru un prim antrenament după…

Gepostet von ASC Corona Brasov Official am Montag, 1. Juli 2019

Nora Mork: „Obiectivul calificării în Final Four este realist”

Cel mai important transfer pentru CSM, handbalista norvegiană Nora Mork, unul dintre cei mai buni interi ai lumii, a spus și ea că speră să formeze la București o echipă redutabilă: ”Aveam nevoie de o schimbare în carieră, iar la acest club sunt jucătoare fantastice. M-am simțit foarte bine când am venit la București ca adversar și am spus că trebuie să joc pentru CSM. Avem handbaliste noi, vor reveni și cele accidentate, avem o echipă bună și obiectivul calificării în Final Four-ul Ligii Campionilor este realist. Sunt foarte încântată că voi juca alături de Cristina Neagu, cred că vom forma o echipă redutabilă. Pe hârtie, CSM București este una dintre cele mai bune echipe din Europa,” a spus Mork, care revine după o perioadă de accidentări, cu două operații în ultimii doi ani.

Cristina Neagu a fost și ea prezentă la reunire, dar nu se antrenează încă cu colegele de echipă, fiind încă în proces de recuperare după accidentarea la genuchi de la Europeanul din decembrie.

O altă jucătoare așteptată la București e pivotul Crina Pintea, recent câștigătoare a Ligii Campionilor cu Gyor: „Mă simt foarte bine la CSM, am început să comunicăm, să vorbim între noi, să ne apropiem. Este un lucru foarte bun că se pune accentul pe jucătoarele din România în acest sezon. Sunterm la început de drum, vom vedea cum vor decurge lucrurile, important este să fim sănătoase, să ne antrenăm, să fim unite și să ne simțim bine împreună. Cel mai mult contează să fim o echipă.  Este nevoie de răbdare și de timp pentru a putea construi o echipă competitivă. Toate ne dorim maximum, dar este un drum lung și vom vedea exact cum vor fi lucrurile.”

Printre jucătoarele transferate vara aceasta sunt și două handbaliste care cunosc bine clubul bucureștean și care au contribuit decisiv la Liga Campionilor câștigată în 2016, respectiv Carmen Martin și Linnea Torstenson. „Sunt fericită că am revenit aici, nu am mai găsit multe fete dintre cele cu care am fost colegă. Mă simt bine în București, este casa mea. Sper să începem cu bine, să muncim mult și să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Ne dorim să câștigăm totul. Fetele au venit motivate și cu mare chef de muncă. Vrem să fim una dintre cele mai bune formații din Europa. Este important ca anul acesta să fim toate sănătoase și să încerăm să facem tot ce putem pentru a ne atinge obiectivele”, a spus la reunire extrema Carmen Martin.

Lotul CSM București în acest sezon:

Jelena Grubisic, Denisa Dedu, Mădălina Ion, Iulia Curea, Itana Grbic, Bianca Marin, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Linnea Torstensson, Claudia Constantinescu, Andrea Lekic, Elizabeth Omoregie, Nora Mork, Andrea Klikovac, Carmen Martin, Laura Moisa (Chiper), Dragana Cvijic, Crina Pintea, Ștefania Jipa.

Staff-ul tehnic și medical

Tomas Ryde (antrenor principal), Adrian Vasile (antrenor secund), Goran Lars Lindsgard (antrenor cu portarii), Dragoș Luscan (preparator fizic), Florin Oancea (medic), Aureliana Gurau și Radu Șuță (maseuri).

 

Foto: CSM București

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.