Patricia Vizitiu: „Ne-am făcut meciul mai greu, dar importantă e victoria. Meciul de mâine va fi foarte important pentru noi”

Andrei Năstase 3 decembrie 2019

(Yatsushiro, Japonia)

Revenită la echipa națională după câțiva ani de absență, interul dreapta Patricia Vizitiu a vorbit despre meciul câștigat de România – greu, 22-20 – cu Kazahstan. „Consider că noi ne-am făcut meciul mai greu. Dar importante sunt punctele, până la urmă trebuie să ne bucurăm de victorie și să ne pregătim pentru meciul de mâine, care va fi foarte important pentru noi.”

Despre jucătoarele tinere, care au avut azi șansa să joace mai mult, interul de la SCM Craiova spune: „Mă bucur pentru fete, au jucat foarte bine, chiar dacă pe final emoțiile și-au spus cuvântul. Noi ne dorim să înscriem de fiecare dată când avem ocazia, dar așa e sportul și importante sunt punctele.”

„Am încredere în echipa asta, le cunosc de atâția ani, știu foarte bine ce ne dorim. În primul rând, să fim sănătoase și să ne ridicăm de la meci la meci. E normal să am încredere în fete, în acest grup și în banca tehnică.”

Despre rolul important al Cristinei Neagu în echipa României, Patricia admite că „Noi suntem dependenți de Cristina, trebuie să învățăm s-o odihnim, pentru că până la urmă a venit după o accidentare. Dar am încredere și în restul colegelor, vor și ele să demonstreze.”

Cum s-a readaptat la echipa națională și ce simte că s-a schimbat, când vine vorba de sistem și de lot, față de 2015, de la ultimul Mondial la care a fost prezentă: „În primul rând, s-au schimbat jucătoarele. În 2015, era scheletul Oltchimului, erau jucătoare care și-au spus cuvântul în handbal, acum sunt multe jucătoare tinere și e puțin mai greu, nu poți să faci o echipă peste noapte. Mi-a fost puțin mai greu la început, nu mi-am dorit să vin în condițiile astea, mai ales că nu am mai fost de trei ani la echipa națională, dar ușor, ușor mă integrez și încep să mă simt bine de la meci la meci.”

Chiar dacă a văzut victoria Muntenegrului în fața Ungariei de azi (25-24), Patricia spune că nu vrea să se gândească la calcule: „Pe mine nu mă interesează cine cum câștigă în grupă, ne interesează noi să avem un joc foarte bun, să luăm punctele. Am văzut meciul Muntenegrului cu Ungaria, a fost un meci frumos, Muntenegru are o echipă destul de bună. Dar sperăm ca mâine să ne iasă nouă meciul. Va fi un meci destul de greu, dar va fi un meci frumos.”

Întrebată dacă au folosit meciul cu Kazahstan și ca un prilej să pregătească întâlnirea cu Muntenegru, Patricia a glumit că nu vrea să spună multe, „poate citește Adi Vasile (secundul Muntenegrului). Ne-am dorit să facem anumite combinații pentru a ne înțelege mai bine între noi. Până la urmă, Muntenegru știe foarte clar jocul nostru, noi îl știm pe al lor, cel mai bun să câștige.”

Ce urmează

În celălalt meci important al grupei, Muntenegru, ajutată de Radicevic și Raicevic, care au marcat 15 goluri împreună, a învins greu, 25-24, Ungaria, care e obligată de-acum să câștige în ultima zi cu România pentru a mai spera la calificarea în grupele principale. De fapt, indiferent de rezultatul României cu Muntenegru, meciul cu Ungaria va fi decisiv.

Așa cum știi, primele trei clasate se califică pentru grupele principale, unde vor intra cu punctele luate celorlalte două echipe calificate. În Main Round, cele trei echipe din grupa României se vor întâlni cu echipele venite din Grupa D (cel mai probabil Rusia, Suedia și Japonia).

Până aici, Spania și Muntenegru au câte 6 puncte, doar că ibericele au câștigat deja cu două adversare directe: România și Ungaria. România are 4 puncte (dar obținute cu echipele care nu se vor califica), Ungaria are două, iar Senegal și Kazahstan au pierdut toate cele trei meciuri.

Ultimele două meciuri ale României în Grupa C

Muntenegru – România, 4 decembrie, 0ra 8.00

România – Ungaria, 6 decembrie, ora 12.00

 

Foto: FRH

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.