Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de

Robert Glință: „Îmi doresc să-mi depășesc propriile performanțe. Dacă voi reuși acest lucru, mă apropii foarte tare de o medalie”

Andreea Giuclea 19 iunie 2022

Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de 

Robert Glință a fost primul înotător român care a intrat în concurs la Campionatele Mondiale de Natație la Budapesta, pentru calificările la 100 metri spate. După ce s-a calificat în semifinale – care vor avea loc duminică seară, ora 19.18 – ne-a vorbit despre așteptările sale de la acest campionat mondial.

Duna Arena, o arenă cochetă pe malul Dunării, e gazda competițiilor de înot din Budapesta, și un loc de unde Robert are amintiri frumoase. Aici a câștigat anul trecut titlul european, devenind primul campion european al României în probele masculine de natație. „Mă simt bine în acest bazin, îmi este familiar, nu simt o presiune așa de mare. E foarte aproape de casă, mă cunosc și cu maghiarii, și cu publicul, să zic așa, încât cred că e în avantajul meu.”

Despre cursa din calificări, unde a înotat 53.86 secunde, spune că „a fost destul de ok, am plecat destul de calculat, scopul a fost să mă calific”. „M-am calificat, ideea e să-mi păstrez resursele cât mai inteligent pentru semifinală și mai ales pentru finală. Primul pas a fost trecut cu bine. Am încercat să-i urmăresc pe ceilalți cum s-au mișcat, a fost bine că a fost ultima serie, astfel am dozat efortul suficient încât să mă calific, dar să nu mă epuizez prea tare pentru că pașii următori sunt mult mai importanți.”

 

Ce-și propune la Campionatul Mondial? „Îmi doresc în primul și-n primul rând să-mi depășesc propriile performanțe, și dacă voi reuși acest lucru, mă apropii foarte tare de o medalie și nu pot să spun că mă voi supăra dacă voi pleca cu ceva în jurul gâtului de aici.”

Ce-ar însemna o medalie mondială (în bazin lung, în bazin scurt a câștigat în decembrie o medalie de bronz)? „O nouă confirmare a muncii, a dedicării, a responsabilității asumate, a mea și a întregii echipe, a tuturor celor care m-au suținut. Am făcut tot ce-am putut, tot ce-a ținut de mine și orice rezultat voi obține aici o să fie doar o consecință a tot ceea ce-am pus la punct până acum.”

De aproximativ un an, Robert lucrează cu antrenorul israelian Luka Gabrilo, care antrenează și echipa Iron Team din International Swimming League, din care face parte și Robert. „Avem aproximativ un an de când lucrăm împreună, până acum a mers destul de bine, deja anul trecut am cucerit două medalii europene și una mondială împreună, accentul se pune foarte mult pe detalii, pe acele detalii care fac diferență. Sperăm la cât mai bine și la acest campionat.”

„Suntem pe aceeași lungime de undă, și din punct de vedere mental, dar mai ales profesional. Am lucrat într-o foarte bună armonie și când totul se face cu bucurie, eu zic că indiferent de rezultat, ne vom bucura de acest campionat.”

David Popovici s-a calificat și el în semifinale la 200 metri liber, cu cel mai bun timp din seriile de calificare, 1.45.18. David va înota pentru calificarea în finală de la 20.14. Live online aici

 

*

Abonează-te aici gratuit la noul tău newsletter de sport – pentru analize, comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează!

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.