România își oferă și o veste bună: Naționala feminină se califică la Campionatul Mondial de handbal

Lead.ro 21 aprilie 2021

Naționala României s-a calificat la Campionatul Mondial de handbal feminin care va fi organizat de Spania, în luna decembrie (2-19), în urma unei perechi de victorii consistente în meciurile de baraj jucate contra Macedoniei de Nord.

După succesul din weekend, de la București, 33-22, fetele au jucat fără stres și cu o greutate luată de pe umeri în returul de azi de la Skopje, pe care l-au câștigat la pas, 35-20.

Macedonia a condus cu 3-1 în startul de meci, dar a fost singura oară când gazdele au putut să spere la o minune; curând, româncele au preluat controlul meciului și n-au mai privit înapoi. România a intrat cu opt goluri avans la pauză, iar diferența a devenit una din două cifre în cursul reprizei a doua.

Extremele s-au remarcat în mod special, cu 8 goluri pentru Laura Moisă și câte 4 pentru Sonia Seraficeanu și Ana Maria Iuganu. Tot 4 goluri au marcat Crina Pintea și Bianca Bazaliu, și ele foarte active azi.

La finalul meciului, Cristina Neagu a declarat că va lua o pauză de la echipa națională, ea urmând să revină pentru turneul final din luna decembrie. Cristina vorbise deja despre intenția aceasta.

*

Naționala de handbal feminin nu a ratat niciodată prezența la un turneu final al campionatelor mondiale. Va continua această serie la iarnă, în Spania, o competiție pe care o va putea pregăti în liniște, cu motivația absenței de la Tokyo încă proaspătă, și cu șansa unui început pe curat, cu continuitate pe banca tehnică.

Chiar dacă am rămas în spatele celor mai bune echipe din lume, nu le-am pierdut încă urma. Iar Mondialul va fi o primă ocazie pentru fete, mai întărite după șocurile din ultima perioadă, să dovedească acest lucru și să vină cu o identitate nouă și cu o idee clară despre cine suntem și ce vrem să jucăm.

Campionatul Mondial din Spania (2-19 decembrie) va avea un format extins, cu 32 de echipe. Țara gazdă e deja calificată. La fel Olanda, campioana mondială en-titre, dar și Norvegia, Franța, Croația și Danemarca, ocupantele primelor patru poziții la Europeanul de anul trecut.

**

„Îmi doresc mult ca toată lumea să fie sănătoasă, e cel mai important. Și ca jucătoarele să înțeleagă că pentru a câștiga, la nivel de top, diferența de două goluri care ne-a făcut să nu ne calificăm în Muntenegru, trebuie să muncim precum niște fiare, ca să putem să-l întoarcem pentru noi. Îmi doresc ca toată lumea să aibă foame de rezultat, foamea de a fi la echipa națională și când vin aici să înțeleagă că e despre a reprezenta țara.” – Adrian Vasile, antrenorul României.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.