„Să luptăm din greu, să avem acest spirit de luptă și disciplină în joc.” România a pierdut amicalul cu Olanda, după un meci în care a testat toate jucătoarele

Andreea Giuclea 26 noiembrie 2019

Cu patru zile înainte de startul Campionatului Mondial, România a jucat un meci amical cu naționala Olandei, pe care l-a pierdut cu 23-32 (16-15). Obiectivul lui Tomas Ryde a fost să ofere minute în teren tuturor jucătoarelor, așa că după o primă repriză în care România, cu Cristina Neagu în teren, a condus Olanda, Ryde a schimbat formula de joc titluară, iar diferența de scor a crescut în favoarea medaliatei cu bronz la Europeanul din 2018. Singura jucătoare care a lipsit a fost Denisa Dedu, din cauza unei ușoare accidentări.

„Capul sus, le-a spus căpitanul Cristina Neagu la final colegelor ei de echipă.

Selecționerul suedez a spus pentru FRH la finalul meciului că a urmărit două lucruri: „Să luptăm din greu, să avem acest spirit de luptă și disciplină în joc, iar prima repriză a fost incredibil de bună, suntem mulțumiți de cum am respectat planul de joc. În a doua repriză nu a fost despre planul de joc, ci despre a permite tuturor să joace. Asta a fost cel mai important. Când faci asta, pierzi din timing, faci unele faulturi tehnice, și ăsta a fost prețul pe care l-am plătit. Dar am muncit împreună timp de 60 de minute și ăsta a fost un lucru bun.

Extrema stângă Cristina Florică a tras și ea câteva concluzii după meci: „Azi am avut o primă repriză foarte bună, a mers foarte bine atât apărarea cât și atacul. Cred că în repriza a doua am cedat puțin, dar mă bucur că am avut spirit de echipă și ne-am încurajat. În antrenamentele pe care o să le mai avem până la începutul competiției o să punem totul la punct. Atmosfera e foarte bună în echipă. Îmi doresc să avem o echipă competitivă, să avem dorință, să încercăm să facem jocuri bune și să le câștigăm.

Interul dreapta Patricia Vizitiu, revenită la națională după Jocurile Olimpice din 2016, a completat: „Sunt foarte fericită că sunt alături de fete, mă bucur că am revenit. Îmi doresc să pot să ajut echipa și să începem acest campionat cu dreptul. În prima repriză am ținut aproape de ele, indiferent că scorul arată diferit, a fost un antrenament bun pentru noi acest meci. Am văzut ce probleme avem, ce trebuie să rezolvăm, pentru că nu mai avem mult timp. Am avut probleme cu schimbul de fus orar, dar trebuie să ne adaptăm, toate echipele trăiesc cu această diferență. Îmi doresc să fim sănătoase și încrezătoare, indiferent de orice, trebuie să jucăm și să nu ne pară rău. Îmi doresc din tot sufletul să începem sâmbătă cu o primă victorie.

Cu ce crede antrenorul Tomas Ryde că rămâne echipa după această perioadă de pregătire: „Faptul că avem flexibilitatea de a schimba sistemul defensiv în timpul meciurilor; îl schimbăm des și astfel putem surpinde adversarii. Jucăm mai bine în sistemul 7 contra 6, Gabi Perianu are mai multă energie, cred că extremele se simt bine, aruncă la poartă și deschidem jocul spre extreme. Și vreau s-o includ pe Lorena Ostase mai mult, pentru că nu putem să jucăm doar cu Crina în toate meciurile, e un turneu greu. Singurul lucru care mă îngrijorează e accidentarea Denisei Dedu, sper să se poată antrena mâine.

*

La Campionatul Mondial (30 noiembrie – 15 decembrie), România va juca în Grupa C, alături de Ungaria, Spania, Muntenegru, Kazakhstan și Senegal. Primul meci va fi contra Spaniei, pe 30 noiembrie. Primele trei clasate se califică pentru grupele principale, unde vor intra cu punctele luate celorlalte două echipe calificate. În Main Round, cele trei echipe din grupa României se vor întâlni cu echipele venite din Grupa D, unde Rusia, Suedia și Japonia sunt favorite în fața Chinei, Argentinei și Republicii Congo.

Foto: FRH

Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.