Simona, despre ce ar vrea să înțeleagă oamenii din povestea ei: ”Aș vrea să înțeleagă că orice e posibil dacă muncești și crezi, și nu cedezi în niciun moment”

Adrian Țoca 11 iunie 2018

După ce finala s-a terminat, iar lumea tenisului a început să reacționeze, victoria Simonei a fost primită cu mult entuziasm de către jucătoarele din circuit. Sunt multe dintre ele care s-au identificat, în ultimii ani, cu efortul Simonei de a-și îndeplini visul și, mai ales, cu dificultățile pe care le-a înfruntat și cu felul în care s-a ridicat de fiecare dată după câte un șoc. Courtney Nguyen a întrebat-o, la conferință, pe Simona despre acest lucru.

Q: ”Twitter-ul a cam explodat după ce ai câștigat. Adică una e să se bucure fanii… ”
Simona: ”Românii?„

Q: ”Da, românii au luat-o un pic razna de bucurie. Dar în afară de ei, o mulțime de jucători și jucătoare au postat pe Twitter mesaje de felicitări. Și sunt curios dacă au venit, în ultimele 12 luni, la tine să-ți spună ceva de genul ”vedem ce încerci să faci aici și suntem de partea ta”. Pentru că senzația mea este că titlul tău a însemnat ceva și pentru ei.”

Simona: ”În primul rând, aș vrea să le mulțumesc Petrei Kvitova și Irinei Begu, care mi-au trimis mesaje. Le-am citit, le-am răspuns. Au fost foarte drăguțe cu mine. Petra chiar mi-a trimis câteva mesaje anul trecut, după ce am pierdut aici, dar și după finala pierdută în Australia. Mi-a zis: ”O să vină și ziua ta. Continuă să muncești!”.

E plăcut să vezi că jucătorii și jucătoarele se bucură pentru mine. Suntem ca o familie în circuit și e frumos să vezi când unul se bucură pentru celălalt. Numai lucruri pozitive. Iar faptul că am reușit să câștig poate că va inspira și alți români, poate alte generații de copii. Trebuie să vadă că e posibil să reușești, chiar dacă vii dintr-o țară mică precum România; trebuie să crezi și să muncești.”

Când a venit rândul segmentului în română, am întrebat-o pe Simona ce ar vrea să înțeleagă oamenii din povestea ei. Cu ce și-ar dori să rămână.

„Aș vrea să înțeleagă că orice e posibil dacă muncești și crezi, și nu cedezi în niciun moment. Se întâmplă ceea ce-ți dorești. Să fii profesionist, să fii strict cu programul tău, să te dedici sportului pe care îl practici, dacă e vorba de sport, și să accepți cumva și emoțiile pentru că presiunea e mare și momentele sunt grele, dar dacă reușești să te educi prin chestiile astea reușești și lucruri mari. Asta am reușit eu astăzi și nu pot să spun decât că sunt super, super fericită.”

Pentru ea, cel mai important lucru de azi este că nu a cedat când, din nou, a înfruntat adversitate.

”Cred că tot meciul a fost foarte greu și foarte important. Faptul că nu am cedat și am stat mental <acolo> pentru fiecare punct chiar dacă eram condusă este cel mai important lucru”, a spus ea, o idee pe care a repetat-o apoi de câteva ori. Era mândră și fericită că, de data asta, a întors în favoarea ei o finală care pornise din nou într-o direcție greșită.

Simona nu știe încă cum o să se schimbe lucrurile pentru ea de aici. Însă transmite o idee la care, cu siguranță, s-au gândit deja toți fanii ei de acasă, cărora le mulțumește pentru susținere și pentru că îi sunt alături în fiecare ocazie: de acum înainte va fi și mai relaxată.

”Habar n-am ce impact o să aibă asupra mea”, zâmbește ea. ”Nu știu ce o să fie, dar cu siguranță o să mă relaxez de acum înainte și o să mă bucur mai mult de ce mi se întâmplă.”

Fotografii: Jimmie48Photography

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.