„Sunt foarte aproape să revin, abia aștept să joc din nou handbal”. Cristina Neagu privește spre unul dintre cele mai importante sezoane din carieră

Andreea Giuclea 20 septembrie 2019

După opt luni departe de teren, după multe ore petrecute în sala de recuperare, după meciuri privite la televizor și antrenamente de la care a lipsit, Cristina Neagu mai are câțiva pași de făcut până va reveni pe terenul de handbal.

„Am avut opt luni la dispoziție să-mi fac planuri pentru ce urmează și acum, când știu că sunt foarte aproape să revin, cred că îmi crește pulsul la 200, am un entuziasm fantastic”, a spus handbalista miercuri seară, în cadrul unui eveniment de lansare a documentarului Cristina Neagu: Un 8 de Neoprit, produs de Red Bull, brand al cărei ambasadoare este.

Familia și prietenii, colegele de la CSM București, oameni din sport și media, președintele Federației de Tenis, Ion Țiriac, președintele COSR, Mihai Covaliu, sau antrenorul naționalei și al lui CSM, Tomas Ryde, au urmărit documentarul care spune povestea modului în care cea mai bună jucătoare a lumii a depășit momente dificile din carieră și care urmărește îndeaproape procesul de recuperare din ultimele luni. Au văzut-o înainte de a intra în sala de operații dintr-o clinică din Belgia, făcând primele exerciții de recuperare acolo și lucrând apoi, tot mai intens, cu kinetoterapeutul FCSB, Ovidiu Kurti. La finalul proiecției, handbalista i-a povestit jurnalistului Cătălin Ștefănescu ce-a simțit în momentele definitorii din cariera ei, prezentate și în film: de la primele antrenamente, ghidate de antrenoarea Maria Covaci, care o privea din sală și căreia i-a mulțumit pentru impactul pe care l-a avut asupra drumului său în handbal, la prima medalie câștigată cu naționala de senioare, bronz la Campionatul European din 2010, sau cele patru titluri de cea mai bună jucătoare a lumii. A vorbit și despre cele trei accidentări grave și perioadele lungi în care a lipsit de pe teren, cum au fost și ultimele luni:

„M-a durut și fizic, și psihic faptul că m-am accidentat nu o dată, de două ori, ci de trei ori foarte grav. Dar nu regret nimic din ce s-a întâmplat în cariera mea sportivă. Iubesc atât de mult ceea ce fac încât îmi găsesc de fiecare dată această putere să-mi revin și abia aștept să joc din nou handbal. Da, sunt momente când e foarte greu și zici la un moment dat: Băi, nu mai pot, nu mai suport. Uneori zic: M-a făcut mama sportivă, mai bine făceam altceva și nu aveam dureri din astea. Dar dup-aia stau și zic: Da, dar ce te face fericită? Și unul dintre lucrurile care mă face foarte fericită e când sunt acolo pe terenul de handbal.”

 

View this post on Instagram

 

Ieri a fost o zi specială, în care am lansat documentarul “Un 8 de neoprit”. Am încercat să vă arăt ce înseamnă viața unui sportiv, dincolo de aparențe. Sper să-l găsiți motivațional și inspirațional. În curând va putea fi vizionat pe www.redbull.ro @redbullro 📸 @sabin74

A post shared by Cristina Neagu (@cristinaneaguofficial) on

Recuperată în proporție de 98%, cum spune Ovidiu Kurti, Cristina se pregătește de ce spune în documentar că e unul din cele mai importante sezoane ale carierei sale: sezonul în care vrea să se califice cu echipa națională la Jocurile Olimpice, unde sportiva în vârstă de 31 de ani simte că e foarte probabil ultima ei șansă de a participa; e sezonul în care vrea să câștige Liga Campionilor cu CSM București; sau medalia de aur pe care visează s-o câștige cu echipa națională, iar prima oportunitate va fi Campionatul Mondial din decembrie din Japonia. Pentru a pregăti acest turneu, suedezul Tomas Ryde a inclus-o pe Neagu în lotul pentru meciul cu Ucraina din preliminariile Campionatului European din 2021 care are loc pe 25 septembrie. Chiar dacă nu va putea juca, căpitanul României vrea să fie aproape de echipă, pentru că știe că mai are puțin de așteptat până la „cel mai frumos lucru pe care o să-l trăiesc în următoarea perioadă”, cum numeşte revenirea.

„Abia aștept să fiu pe teren. Fiecare lucru mărunt pe care l-am făcut în ultimul timp, faptul că am reușit să mă antrenez mai mult, faptul că am reușit sa fiu alături de fete mai mult în antrenament şi ştiu că sunt aproape, mai urmează câţiva paşi şi o să fiu acolo şi-o să încep să mă antrenez la putere maximă şi să joc. Abia aştept. Sunt ca un copil care așteaptă o bomboană. Au fost multe momente în care am zis: dar cât mai durează, ce se întâmplă, nu mai suport, cât să munceşti, cât să te antrenezi şi tot să nu vezi rezultate. Însă cu cât vezi mai multe schimbări pozitive, cu atât īţi doreşti mai mult. Şi exact așa sunt eu acum.”

 

Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.