Verdict amânat: FCSB se salvează din nou pe final de meci, titlul se va decide în ultima etapă

Ciprian Rus 14 mai 2018

Jucat într-o atmosferă fantastică, pe un „Oblemenco” arhiplin, într-un decor de veritabilă finală de campionat, cu mulți nervi și cu multe cartonașe, meciul de la Craiova dintre CSU și FCSB nu a decis, până la urmă, titlul, așa cum sperau nu doar clujenii de la CFR, ci și oltenii din tribune și de pe gazon.

La început de meci, Craiova a cedat intenționat inițiativa la mijlocul terenului, dar, de câte ori a interceptat mingea – și a făcut-o de multe ori – a pornit furtunos spre poartă. Mitriță și Băluță au fost cel mai aproape de gol, în vreme ce FCSB a avut o singură mare ocazie în prima parte, un cap din 6 metri al lui Tănase, scos inspirat de Mitrovic.

Fără Budescu și fără Alibec, marile vedete ajunse în dizgrație, dar cu doi închizători la mijloc, Pintilii și Popescu, FCSB a construit greoi, fără vocație și, mai ales, fără entuziasm, semn că problemele de la club, expuse zilele acestea în văzul opiniei publice, ca și amenințările patronului la adresa unor jucători și-au pus amprenta pe moralul echipei.

Cu Coman și Tănase mâini moarte, FCSB a dispărut total din joc în partea a doua, iar Craiova a trecut la atacuri poziționale. Bălgrădean a respins în bară mingea lui Thiago Ferreira, după o lovitură liberă, în minutul 49, la cea mai mare ocazie de gol a meciului, iar până în minutul 70 tot Craiova a fost mai periculoasă, cu Mitriță și Zlatinski ratând două bune șanse la aceeași fază.

Nicolae Dică a mutat după minutul 72, cu Budescu în locul lui Gnohere și Dennis Man în locul lui Coman. Trebuia să iasă și Teixeira, numai că accidentarea lui Pintilii i-a dat planurile peste cap lui Dică. De fapt, i-a rearanjat planurile, pentru că, după ce a tras un semnal de alarmă în minutul 79, când șutul său din careu a fost blocat, tot veteranul vicecampioanei avea să iasă la rampă în minutul 86: după o fază inspirată a lui Tănase, care a ieșit cu mingea dintre doi adversari, Teixiera a trimis, simplu și sigur pe el, pe colțul scurt pentru 1-0.

FCSB câștigă un meci în care cel mai bun jucător al său a fost portarul și în care nu a arătat decât încăpățânarea din profilul unei echipe care se vrea campioană. La un singur punct în spatele CFR-ului, FCSB are meci cu Astra și așteaptă un ajutor din partea Viitorului, care joacă la Cluj.

„A fost un jos spectaculos, pe contre. Le-am dat celor de la Craiova câteva șanse să marcheze, nu am reușit să îi oprim în câteva rânduri. A fost o săptămână foarte grea după înfrângerea de la Iași. Mulți nu mai credeau în noi. Le-am spus băieților că mai avem șanse, măcar să ținem suspansul până în ultima etapă.” – Nicolae Dică

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.