LEAD
Canotaj

Prima medalie pentru România la Campionatul Mondial de Canotaj din SUA: echipajul feminin de dublu vâsle câștigă aurul!

Foto: FISA
30 septembrie 2017
Lead.ro
0 comentarii

Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă au câștigat sâmbătă seara medalia de aur la categoria dublu vâsle categorie ușoară la Campionatul Mondial de Canotaj din SUA, într-o probă în care România n-a mai avut rezultate de peste 15 ani.

Calificate cu al treilea timp în finală, canotoarele românce au fost cele mai tinere finaliste, ambele în vârstă de 22 de ani. Au condus aproape întreaga cursă, dar au trăit cu emoții finalul ei, când echipajele Noii Zeelande și Statelor Unite s-au apropiat. Româncele și-au adjudecat însă aurul (cu timpul de 6:55.88), în timp ce Noua Zeelandă a venit pe doi, iar SUA au luat bronzul.

 

„La final am întrebat pe cineva pe ce loc am terminat, pentru că nu aveam nicio idee. Am fost foarte fericită când am auzit că suntem pe unu!”, a spus după cursă Gianina Beleagă, care a câștigat anul acesta, tot împreună cu Ionela-Livia Lehaci, și titlul mondial la categoria Under 23.

Duminică, România mai are șanse la medalii în finalele de 8+1, unde s-au calificat ambele echipaje (feminin și masculin). Finala băieților are loc la ora 18.12, iar cea a fetelor de la 18.42.

Tot mâine, de la 16:00, echipajul de dublu vâsle masculin participă în Finala B.

Competițiile pot fi urmărite live pe www.worldrowing.com.

Context

”Am încredere că acest an va fi unul bun pentru canotorii noștri”, spunea în primăvară Elisabeta Lipă, Președinta Federației de Canotaj, imediat după terminarea Campionatelor Europene de Juniori (20-21 mai), unde România s-a clasat pe locul doi pe națiuni.

Au urmat Campionatele Europene de seniori, unde un grup de tineri de canotori au cucerit patru medalii – din care trei de aur -, terminând pe locul doi în clasamentul pe țări al medaliilor.

Tinerețea pe care mizează canotajul româncesc în procesul de reconstrucție, cu gândul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a dat roade și la Campionatul Mondial din SUA.

„E o calificare istorică pentru canotajul masculin românesc. A fost o evoluție foarte frumoasă a acestei echipe tinere, în care majoritatea dintre noi suntem la nivel de tineret”, a declarat pentru TVR Ciprian Tudosa, membru al echipajul de 8+1 masculin, calificat în finală, deși cinci dintre canotori sunt debutanți la un mondial de seniori.

Comentează articolul
Viitor

Naționala U21 ne dă speranțe pentru viitor. Secretul ei: „Forța grupului. Am câștigat și atunci când nu ne-am putut baza pe vedete”

Bucuria echipei U21, cu Ianis Hagi și Alexandru Cicâldau in prim-plan. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
14 decembrie 2017
Ciprian Rus

Exercițiu de imaginație: Naționala mare a României cade într-o grupă de calificare cu Portugalia, Elveția, Bosnia, Țara Galilor și Liechtenstein. Mergem mai departe cu exercițiul: după ce a jucat cel puțin o dată cu fiecare dintre aceste echipe, inclusiv deplasări în Elveția, Bosnia și Țara Galilor, România nu are nici o înfrângere și e pe […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

Olanda evită capcana Cehiei, are dreptul să încerce imposibilul. Dar cum oprești această Norvegie care spulberă Rusia și joacă ireal?

14 decembrie 2017
Lead.ro

Olanda a fost la un pas să pățească cu Cehia ce a pățit și România, acum câteva zile. Vicecampioanele mondiale și europene au început excelent, s-au distanțat la 7-1 și 8-2, dar cehoaicele și-au făcut loc înapoi în joc, s-au apropiat – aproape fără efort – până la 10-9, și au intrat la cabine cu […]

Citeşte articolul
Premier League

Şcoala de la Manchester: curg omagiile pentru jocul lui City, nimeni nu-l mai ia peste picior pe Guardiola

13 decembrie 2017
Danny Coposescu

Jonathan Pearce comentează pentru BBC de ani buni. E una dintre cele mai cunoscute voci din programul „Match of the Day‟ şi, în conformitate cu tradiţia engleză, nu-i genul care să îndrăgească hiperbola. Dar pus faţă în faţă cu Pep Guardiola aseară, la finalul încă unui „masterclass‟ din partea lui Man City, nici Pearce nu […]

Citeşte articolul
CM de Handbal 2017

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul.” În loc de concluzii, câteva idei despre echipa României și drumul ei la Mondial

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures
13 decembrie 2017
Andrei Năstase

„Timpul ne va duce acolo unde ne e locul. Când echipa va termina Campionatul Mondial, trebuie să putem privi înapoi și să spunem: <am dat totul, suntem mândri de ce-am făcut>. Chiar dacă nu ajungi pe o anumită poziție, dacă dai tot și te poți uita în urmă cu satisfacție, cine te poate învinui pentru […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design