LEAD
Canotaj

Prima medalie pentru România la Campionatul Mondial de Canotaj din SUA: echipajul feminin de dublu vâsle câștigă aurul!

Foto: FISA
30 septembrie 2017
Lead.ro
0 comentarii

Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă au câștigat sâmbătă seara medalia de aur la categoria dublu vâsle categorie ușoară la Campionatul Mondial de Canotaj din SUA, într-o probă în care România n-a mai avut rezultate de peste 15 ani.

Calificate cu al treilea timp în finală, canotoarele românce au fost cele mai tinere finaliste, ambele în vârstă de 22 de ani. Au condus aproape întreaga cursă, dar au trăit cu emoții finalul ei, când echipajele Noii Zeelande și Statelor Unite s-au apropiat. Româncele și-au adjudecat însă aurul (cu timpul de 6:55.88), în timp ce Noua Zeelandă a venit pe doi, iar SUA au luat bronzul.

 

„La final am întrebat pe cineva pe ce loc am terminat, pentru că nu aveam nicio idee. Am fost foarte fericită când am auzit că suntem pe unu!”, a spus după cursă Gianina Beleagă, care a câștigat anul acesta, tot împreună cu Ionela-Livia Lehaci, și titlul mondial la categoria Under 23.

Duminică, România mai are șanse la medalii în finalele de 8+1, unde s-au calificat ambele echipaje (feminin și masculin). Finala băieților are loc la ora 18.12, iar cea a fetelor de la 18.42.

Tot mâine, de la 16:00, echipajul de dublu vâsle masculin participă în Finala B.

Competițiile pot fi urmărite live pe www.worldrowing.com.

Context

”Am încredere că acest an va fi unul bun pentru canotorii noștri”, spunea în primăvară Elisabeta Lipă, Președinta Federației de Canotaj, imediat după terminarea Campionatelor Europene de Juniori (20-21 mai), unde România s-a clasat pe locul doi pe națiuni.

Au urmat Campionatele Europene de seniori, unde un grup de tineri de canotori au cucerit patru medalii – din care trei de aur -, terminând pe locul doi în clasamentul pe țări al medaliilor.

Tinerețea pe care mizează canotajul româncesc în procesul de reconstrucție, cu gândul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a dat roade și la Campionatul Mondial din SUA.

„E o calificare istorică pentru canotajul masculin românesc. A fost o evoluție foarte frumoasă a acestei echipe tinere, în care majoritatea dintre noi suntem la nivel de tineret”, a declarat pentru TVR Ciprian Tudosa, membru al echipajul de 8+1 masculin, calificat în finală, deși cinci dintre canotori sunt debutanți la un mondial de seniori.

Comentează articolul
Bundesliga

Goluri, eliminări şi proteste: lupta pentru titlu se încinge în Bundesliga. Va rezista Dortmund asaltului lui Bayern și Leipzig?

20 octombrie 2017
Danny Coposescu

Săptămâna trecută, analistul Christoph Biermann ne oferea o explicaţie pentru media relativ mică de goluri în Germania sezonul ăsta. Universalitatea gegenpressing-ului turbo în campionat nu-i tocmai productivă pentru un fotbal aşezat: când n-ai timp nici să tragi aer în piept înainte să fii hăituit de adversar, n-o să se dezvolte prea multe combinaţii reuşite. Doar […]

Citeşte articolul
Europa League

Lecție pentru Alibec? Harlem Gnohere e omul providențial, munca și răbdarea o duc pe FCSB în primăvara europeană

Eddy Harlem Gnohere a câștigat meciul FCSB-ului în Israel. Foto: Răzvan Pasarica / Sport Pictures
19 octombrie 2017
Ciprian Rus

Fără exilatul Denis Alibec pe fișa tehnică, Nicolae Dică a început în Israel, contra lui Hapoel Beer Sheva, cu formula de gală. Iar adevărul e că FCSB arată altfel în Europa, și nu e vorba doar despre stadioane pline, nocturne perfecte și transmisiuni profesioniste. Mai degrabă, jucătorii au o altă motivație, ca și cum Liga […]

Citeşte articolul
Champions League

PSG impresionează din nou, Barcelona și Bayern câștigă convingător. Dar meciul serii s-a jucat la Londra, între Chelsea și Roma

19 octombrie 2017
Ciprian Rus

Jucată la Baku, în „avanpremiera” serii de Champions League, partida dintre Qarabag și Atletico Madrid avea să dea contextul perfect pentru meciul-vedetă al serii, dintre Chelsea și AS Roma. Dublă finalistă a UEFA Champions League în ultimii ani, Atletico nu a scos decât un 0-0 în Azerbaidjan, deși a jucat cu om în plus minute […]

Citeşte articolul
Champions League

Revoluția engleză continuă: Spurs îl frustrează pe Ronaldo, City trece de Napoli, Liverpool dă 7 goluri în etapa surprizelor

18 octombrie 2017
Danny Coposescu

Acum şase ani, Harry Redknapp vorbea despre visurile lui Tottenham în Champions League. Real Madrid asculta atentă şi apoi le spulbera cu nepăsare: 4-0 pe Santiago Bernabeu, într-un sfert de finală care rămâne și până azi cel mai înalt nivel la care au ajuns londonezii în Champions League. Marți seară, Mauricio Pochettino a vorbit despre […]

Citeşte articolul
© 2017 Lead
Design: Live Design