LEAD
Campionatul European de Handbal

Ultimul obstacol. Între România și semifinalele Campionatului European mai stă doar Danemarca. Unde și cum se va decide calificarea?

Trebuia să fie Danemarca, parcă nu se putea altfel. Și era musai să fie un meci decisiv, care să definească (incomplet, dar chiar și așa) întregul Campionat European din Suedia.

Imediat după victoria cu Rusia – și parcă au trecut săptămâni, nu zile de atunci –, suporterii români au început să arate cu degetul spre Danemarca: acolo se va decide totul, au spus, și au avut dreptate. Astăzi (ora 19.30), în Helsingborg Arena, un singur meci mai contează, un ultim lucru rămâne de împărțit – cine va însoți Norvegia în semifinale?

*

Pentru a se califica mai departe, echipa națională nu trebuie să piardă, și este încurajată în încercarea ei și de forma bună, dar și de amintirile grozave ale recentelor întâlniri cu Danemarca: două victorii pe cât de importante, pe atât de diferite. Mai întâi meciul câștigat dramatic ( 31-30, după prelungiri) în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 2015, apoi jocul perfect (32-25) de la turneul preolimpic din primăvară. Ambele întâlniri au avut loc în Danemarca, ambele au deschis drumul României – spre bronzul Mondial, respectiv spre Jocurile Olimpice de la Rio –, închizând brusc drumul echipei nordice.

În vreme ce jocurile cu Danemarca au ajutat handbalul românesc să devină un fel de cauză comună printre iubitorii de sport din România, opusul a fost valabil pentru handbalul din țara nordică: ratarea prezenței la Rio a născut un val de nemulțumiri în rândul jucătoarelor, iar relația lor cu antrenorul Klavs Bruun Jørgensen a părut, pentru o bună bucată de timp, ireparabilă.

„Au fost multe probleme în echipa noastră. Jucătoarele au scris o scrisoare de trei pagini în care îl criticau pe antrenor, iar mesajul lor a ajuns în presă. Au urmat multe întâlniri și discuții în interiorul echipei, și cu toții au hotărât să o ia de la zero și să coboare așteptările”, ne-a povestit jurnalistul danez Thomas Kristensen, de la ziarul Jyllands Posten.

Și chiar tânărul antrenor Jørgensen recunoștea, într-un interviu pe care ni l-a acordat zilele trecute, că n-a avut o viață ușoară după ratarea calificării la Rio. „A fost multă dezamăgire pentru toată lumea, dar am pretins puțin realism. În Danemarca, de fiecare dată când vorbim de un turneu final, ne gândim la medalii. Asta pentru că acum 10 ani eram obișnuiți să câștigăm, dar n-am mai făcut asta de ceva timp.”

Așa că odată ce s-au împăcat, Jørgensen și jucătoarele sale au cerut și primit răbdare pentru reconstrucție. Astfel, obiectivul Danemarcei la acest campionat european este locul opt, dar și locul 12 ar fi fost, deși nu pentru toți suporterii, acceptabil.

Iar faptul că Danemarca – o echipă care a câștigat de trei ori la rând, între 1996 și 2004, aurul olimpic, adunând , în același interval, o medalie de aur la Mondialul din 1997 și alte trei medalii europene, două de aur și una de argint – a ajuns la acest turneu final fără așteptări a ajutat echipa.

Tot ce-și mai dorește naționala daneză acum, cu un singur pas până la semifinale, este să treacă de România și să închidă astfel un capitol evervant din istoria ei recentă.

*

Și România, la fel ca adversara ei de azi, a ajuns la Europeanul din Suedia cu așteptări rezervate și cu ambiția construcției pe termen mediu și lung. Cu un nou antrenor și mai multe jucătoare fără experiență, naționala se putea împăca cu ideea că acest concurs a venit cam devreme. Numai că victoria cu Rusia, mai ales jocul reușit în fața campioanelor olimpice de la Rio le-a arătat multora că destinația e mai aproape decât credeau. Că România poate deja juca un handbal grozav și că orice construcție, chiar și una temeinică, se poate face fără sacrificarea rezultatelor din prezent.

Până la urmă, așa cum ne spuneau multe fete la interviurile din zilele trecute, planurile sunt treaba altora. A Federației, a antrenorilor, a celor care privesc tot sistemul, de la bază la vârf. Treaba jucătoarelor este să facă în fiecare zi pasul următor.

“Noi trebuie să dăm totul la fiecare antrenament și în fiecare meci, nu putem să ne gândim la performanța de peste câțiva ani dacă nu ne facem treaba cât mai bine azi”, spunea Melinda Geiger, “pentru că fără munca de azi nu va exista performanța de mâine.”

Iar când victoria cu Rusia a deschis un culoar favorabil, echipa a început să se uite cu încredere spre semifinalele de la Göteborg.

Unde se poate împărți victoria

Puncte tari și dueluri importante

Chiar dacă au jucătoare ca Neagu și Stine Jorgensen la linia de nouă metri, și România, dar și Danemarca s-au remarcat mai degrabă prin defensivă. Și asta pentru că performanțele din apărare sunt ușor neașteptate, în vreme ce un atac cu Neagu va fi mereu considerat principalul argument al oricărei echipe.

Meciul cu Cehia a stricat puțin recordul defensiv al României, care înaintea etapei trecute stătea pe locul doi, la un singur gol în urma zidului francez construit cu răbdare de Olivier Krumbholz, dar chiar și așa, de apărarea României vor depinde multe. Iar duelul din zona centrală, unde Gabi Szucs și Crina Pintea trebuie să le blocheze pe Stine Jorgensen, Mette Tranborg sau Kathrine Heindahl, va fi probabil decisiv.

De asemenea, Ambros și Buceschi pot încerca să o trimită pe Aneta Udriștioiu în poziție avansată la Jorgensen, o tactică prin care Rusia lui Trefilov a reușit să o mai domolească pe Stine în a doua repriză: căpitanul Danemarcei a mai reușit doar două goluri în a doua parte (reușise șase în prima).

Dincolo, toată lumea este preocupată (până la obsesie) de Neagu, iar antrenorul Jørgensen nu știe precis dacă o va putea opri de data asta. La Mondiale, Neagu a marcat 15 goluri în poarta daneză, apoi, la turneul preolimpic din martie, când a fost ținută strâns, ea s-a transformat din marcatoare în pasatoare, iar Oana Manea (șapte goluri) și Eliza Buceschi (11) au făcut ravagii într-o apărare care-a alergat peste tot după Neagu.

Cu Neagu și Oana în formă tot mai bună, cu Eliza odihnită contra Cehiei și cu alte câteva variante bune, ca Mădălina Zamfirescu, Melinda Geiger și chiar Pintea (după cum ne-a demonstrat în meciul precedent), România arată ca o ecuație cu multe necunoscute.

Intensitatea și viteza jocului

Distribuită într-o Grupă D destul de accesibilă (alături de Muntenegru, Cehia și Ungaria), Danemarca a întrat în Main Round cu maximum de puncte, patru, dar și cu sarcina grea de-a cere socoteală Norvegiei, Rusiei și apoi României – o echipă pe care încă o consideră, dacă ne luăm după antrenorul și presa din Danemarca, între cele mai bune trei-patru naționale din lume.

În vreme ce nordicele ajung la meciul decisiv după două ciocniri dure cu Norvegia (20-22) și Rusia (26-26), România a trecut fără griji de Ungaria, după un joc înspăimântător de bun, apoi de Cehia, după un joc în care Martin și Buceschi au încercat lucruri noi și au oferit minute importante jucătoarelor cu mai puțină experiență.

Asta nu înseamnă, însă, că la ora jocului România va fi mai proaspătă. Costică Buceschi ne amintea, zilele trecute, că unul dintre argumentele echipelor nordice este pregătirea fizică.

“Încă avem de recuperat la capitolul ăsta, pentru că multe dintre jucătoarele noastre nu sunt obișnuite să joace în ritumul unui turneu final – fie zilnic, fie o dată la două zile. În Norvegia, Franța și chiar Danemarca, handbalistele se obișnuiesc să joace două-trei meciuri pe săptămână și asta e una dintre cheile succesului lor”, spune Buceschi.

În plus, ca orice națională nordică, Danemarca joacă repede și folosește perfect atacul în faza a doua. Or, pentru o echipă care face cel puțin două schimbări între atac și apărare, așa cum face România, viteza Danemarcei poate crea dezechilibru. Totuși, fetele antrenate de Jørgensen nu par încă pregătite să dicteze mereu ritmul jocului, așa cum face Norvegia. N-au reușit asta nici contra Rusiei, marți seară, și nici în jocurile cu Muntenegru, Cehia sau Ungaria.

Poarta

Dacă Denisa Dedu a reușit meciul vieții ei contra Rusiei, când a scos 22 dintre cele 39 de aruncări ale campioanelor olimpice (procentaj 56%), nici Sandra Toft nu e într-o formă tocmai proastă. Portărița care n-a lăsat-o pe Neagu, acum un an, să închidă sfertul de finală al Mondialului în timpul regulamentar, parând de la șapte metri și trimițând jocul în prelungiri, pare chiar mai sigură pe ea anul acesta. Ajutată și de o linie defensivă agresivă, Toft a reușit să enerveze bine de tot Rusia, mai ales într-o primă repriză terminată cu procentaj de 48%.

Spre deosebire, însă, de Danemarca, România are doi portari aflați în formă bună, cu Paula Ungureanu mereu gata să inhibe linia de atac adversă.

Meciul din tribune

Pentru prima dată de când au venit la acest Campionat European, suporterii români vor avea propriul meci echilibrat de jucat. Au mai fost depășiți numeric și cu Norvegia, dar niciodată n-au fost în pericol „să piardă sala”. Acum, cu Danemarca, și lor li se va cere ceva special. Tobele vor fi agresate și mai tare, numele favoritelor strigate și mai apăsat.

De energia din tribune va depinde, măcar într-o măsură, și energia din teren. Am văzut asta la fiecare joc al României, mai ales cu Ungaria, și am văzut același lucru marți seară, când danezii și-au împins favoritele de la spate în meciul cu Rusia.

Ce spun antrenorii

Într-o discuție cu Lead, Klavs Bruun Jørgensen a recunoscut că visează la semifinale: „Poate nu e realist, dar trebuie să speri ca să-ți atingi obiectivele.”

Față de ultimul meci cu România, Jørgensen speră ca echipa lui să aibă mai mult control.

“Știam și atunci că Neagu va fi o jucătoare dominantă și mereu am avut problema asta cu ea, ne înscrie multe goluri. Va fi similar și acum, dar sper să putem să o oprim mai bine. E principalul pericol, după mine e cea mai mare jucătoare din lume.”

Despre așteptările Danemarcei am scris pe larg aici.

Din partea României, Ambros Martin a spus că îi era clar de la început că, indiferent de rezultatele de azi, meciul cu Danemarca va fi greu. Acum se așteaptă să fie și mai greu.

„Dar știm de ce suntem aici și vom lupta chiar dacă energia noastră nu va fi la nivel maxim. Vom căuta soluții, iar dacă nu reușim cu capul, vom trage de noi cu sufletul.”

Martin se gândește și la atmosfera pe care o vor face fanii danezi în Arena din Helsingborg: „Danemarca va juca aproape ca acasă, vor fi mulți, dar și noi simțim susținerea fanilor români. Va fi o zi specială.”

Toate declarațiile echipei României sunt aici.

Cum arată grupa

Dacă nu va pierde cu Danemarca, România va ajunge în semifinalele unui Campionat European de la care avea așteptări rezervate.

Norvegia este deja în semifinale, iar campioanele mondiale și europene își așteaptă acum adversarul din Grupa 1. Olanda și Franța sunt favorite la semifinale, în această ordine, iar Germania va căuta să profite de orice derapaj al primelor două clasate.

 

 

Comentează articolul
Liga 1

„A fost sau n-a fost?” În loc de spectacol, derbiul Ligii 1 revine la epoca „Procesului etapei”

CFR și FCSB au oferit un meci tensionat la Cluj. Foto: Mircea Rosca / Sport Pictures
18 martie 2018
Ciprian Rus

Un penalti care s-a dat, dar n-a fost, un altul care a fost, dar nu s-a dat și două eliminări care mai mult n-au fost decât au fost. La patru-cinci faze cu decizii de arbitraj absolut discutabile, derbiul Ligii 1 dintre CFR și FCSB a oferit mai puține ocazii de poartă pentru iubitorii fotbalului care […]

Citeşte articolul
Rugby

Mulțumim, Belgia! România primește un cadou nesperat, se califică la Cupa Mondială din Japonia

. Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES
18 martie 2018
Vlad Pîrvu

Exact atunci când se aștepta mai puțin, naționala de rugby a României și-a asigurat – in extremis și cumva indirect – prezența la turneul final de anul viitor din Țara Soarelui Răsare. Și asta în ciuda înfrângerii pe care a suferit-o la Tibilisi, în fața Georgiei (16-25), în ultima etapă a Rugby Europe Championship. Când […]

Citeşte articolul
Tenis de câmp

Simona Halep se oprește brusc înaintea finalei Indian Wells, pierde clar cu Naomi Osaka

17 martie 2018
Treizecizero.ro

Simona Halep are un moment de dispariție, pierde pentru prima dată în fața japonezei Osaka (6-3, 6-0) și ne lasă cu o întrebare: ce s-a întâmplat la jumătatea primului set? Naomi Osaka avea nevoie de o victorie contra Simonei Halep înainte ca h2h-ul (0-3) să devină periculos de dezechilibrat; a profitat așadar de forma ei […]

Citeşte articolul
Bundesliga

Weißbier sau Red Bull? Bayern se deplasează la Leipzig cu titlul și egalarea altui record în vizor

17 martie 2018
Danny Coposescu

Duminică seară, atotputernica Bayern München nu va avea nevoie de vreun frigider. Temperaturile în Germania, la mijlocul lunii martie, sunt de-a dreptul polare. În est, la Leipzig, spre exemplu, vor fi cel mult -5 grade. Așa că bavarezii pot lăsa liniștiți câteva baxuri de bere nefiltrată la marginea terenului, în aer liber. S-ar putea să […]

Citeşte articolul
 • Maria

  Cand spuneti de Denisa ca a aparat 22 de mingi din cele 56 de aruncari ale rusoaicelor, ar trebui ori sa adaugati si numarul de aruncari pe langa poarta, ori sa modificati cele 56 de aruncari in cele 39 care erau pe spatiul portii. Nu de alta, dar creati impresia ca Romania a primit 34 de goluri in acel meci si reduceti drastic procentajul Denisei, care a aparat extraordinar (56%).

  • Andrei Năstase

   Mulțumim pentru atenționare, Maria, am remediat.

 • Marius Popescu

  Pe care Neagu o vom vedea azi, supermarcatoarea sau superpasatoarea, sau pe amândouă?

  • Dragos

   Sper sa le vedem pe „amandoua” ?

  • Maria

   Momentan nu am văzut-o pe niciuna. Să sperăm că își revine și ea și restul echipei. Hai, România!

 • Dragos

  Ok,sa vedem daca am mai postat aici si pot comenta online….

 • Clau

  Hai Romania!

 • laura

  Hai RO! Hai fetele! Curaj , ambitie si putin noroc ar fi suficient!:)

  • Ale

   se vede la TVR?

   • Maria

    Pe 2 si HD.

 • Ionuț

  Hai, fetelor! Hai, Romania!

 • sayuri

  ce emotii am!!! hai romania! hai fetele!

 • Bogdan Georgescu

  Echipa României azi: Omul păianjen Denisa în poartă cu dr. Crina Octopus de pază în apărare, femeia pisică Eliza insinuându-se perfid în apărarea adversă, Aneta „Flash” Udriștoiu hărțuindu-le constant pe adversare din toate pozițiile, iar Cristina Neagu – Femeia Fantastică a handbalului românesc înălțându-se peste toți și toate pentru a da lovitura de grație unui oponent descumpănit, toate conduse de pe margine de eminența cenușie a echipei, profesorul Ambros Xavier!

  • Liviu

   din pacate nu-i Eliza. Ori e mai rau accidentata decat credeam, ori Ambros Martin vrea sa o aiba in repriza a doua odihnita. Nu inteleg deloc de ce nu joaca .

 • laura

  Eu stiu ca s-a mai schimbat regulamentul dar nu inteleg ceva. Orice aparare la atacant e eliminare pentru aparator.? Nu mai ai voie sa te aperi deloc? Trebuie sa te dai la o parte cumva?

 • Ale

  greu meci

 • sayuri

  greu,greu…

 • Bogdan Georgescu

  Meciul se joacă, avem 10 minute să găsim soluții mai bune în atac împotriva acestei apărări concentrate pe anihilarea Cristinei Neagu.
  Hai, România!

  • Airlight

   alo, Alinuta..

 • Liviu

  Oana Manea e mana moarta in aparare. Din nou 🙁

 • ralu_dani

  Au neutralizat-o pe Cristina, am incurcat-o !!! Sper ca reusim sa scoatem egalul macar.

 • laura

  Ratam prea mult…

 • sayuri

  danezele fac ce vor pe teren…

 • Ionuț

  Atacul e in carje…

  • laura

   …..si apararea in baston:(

   • Ionuț

    Mai bine in baston decat in carje. :))

 • Marius Popescu

  Am ratat prea mult pe extreme și Cristina a avut un meci așa și așa și danezele au fost mult mai rapide, deși, culmea, mai înalte.

 • sayuri

  5 goluri diferenta….s-a ingrosat treaba 🙁

 • Cezarica

  Atacul sigur nu ne va castiga meciul azi. Apararea ar fi putut mai mult dar noua nu ne inchide nimeni poarta azi….

 • Ionuț

  Nu vreau sa sune aiurea, dar mai spera cineva ceva?

 • De ce naiba inca joaca Iuganu si de ce jucam pe extreme azi, cand in rest abia erau folosite ? Cate a ratat ? 4/5 sau 5/6 ?

  • Cezarica

   Cu Neagu blocata probabil trebuie sa joci pe extreme. Daca ai….

 • Alina Maria

  Of… pacat ca se intampla asa. Era buna o calificare in semifinale.

 • Parca si arbitrii vor sa tina cu noi repriza asta, dar noi nimic…..

  Nu inteleg de ce se insista pe Laslo si Iuganu azi…

 • Cezarica

  Nici capul nici picioarele nu functioneaza bine azi iar sufletul asa cum spera Ambros nu e de ajuns. Bad day at the office.

 • Bogdan Georgescu

  Am ratat incredibil astăzi de pe extreme!!! Cel puțin 8-9 ocazii clare de unu la unu cu portărița adversă!!!
  Încă se poate!!! Hai, România!!!!!

  • florin78

   Rusoaicele oare cum au ratat? Toft e oare portarita buna? Un portar bun se joaca cu extremele? O mica lectie, jocul trebuia rezolvat pe centru, pivot, patrunderi, blocaje, suturi.

   • Bogdan Georgescu

    Tactica lor a fost să aglomereze centrul și să lase mai libere extremele. 3-4 goluri pe extremă din cele, cred, 10 ocazii avute și discutam acum despre un alt meci!

    • florin78

     Romania a inchis Rusia la fel, au lasat extremele si au blocat mijlocul, dar atunci poarta a tinut bine. Trebuia sa se astepte Martin ca danezele vor bloca centrul si sa antreneze jocul cu extremele, greu cu Toft, o portarita buna inchide mai ales de pe extreme. Centrul apararii e responsabil pentru blocaje.

     • ser00

      Cristina a zis ne-au bautut cu interul stanga si cu portarul. Ai dreptate in ce spui…ma gandesc ce extreme aveam in trecut ..era unul din punctele noastre forte…acum pana si Cehia are extreme mai valoroase.

     • ralu_dani

      Lasa ca nici interul dreapta nu e prea valoros. Mai bine o lasa pe Udristoiu inter ca se misca mai rapid si scotea macar doua trei goluri in plus. La rusi fatuca aia de pe dreapta ( am uitat cum se numeste) e ca un titirez printre aparatoare

     • ser00

      De acord…suferim mult la inter dreapta de ceva timp…si din pacate tot ce vine bun din urma este tot pe inter stanga…nici Urdristoiu nu e o solutie prea buna…s-a precipitat de multe ori nu e prea obisnuita cu pozitia. La Mondial mai incercat cu Buceschi acolo. S-a vazut ca Ambros nu prea stie bine echipa…nu a avut timp.

     • Liviu

      La mondiale o aveam pe Mica Bradeanu. Ea juca inter dreapta, Eliza era pe centru. Din pacate Mica a ales sa se retraga, probabil ca fizic stia ca nu mai poate. Dar daca o aveam in teren azi, cine stie…

     • ralu_dani

      Era in studioul TVR 2 in schimb 🙂

     • ralu_dani

      Ce sa-i faci daca pe timpul comunismului si pana acum vreo 5-6 ani se fortau copii in scoala sa schimbe de pe stanga pe dreapta ca sa fie toti uniformi in turma…..

 • laura

  Da, nu am avut solutii azi…

  • ser00

   Solutii au fost dar nu a fost valoare…adica valoare la extreme asta e adevarul…nu trebuie sa ne ascundem…extremele noastre sunt foarte slabe pentru nivelul echipei Romaniei si pentru asteptarile de la aceasta echipa.Nu poti avea pretentii de medalii cu jucatoare foarte slabe in extrema.Orice lipsa de valoare se vede la nivelul asta. La mondial au fost Elisei si Nechita…care au cel putin o clasa peste ce avem acum. Macar jumate din ocaziile pe care le-au avut daca le-ar fi concretizat ne-am fi calificat.

   • laura

    Corect nu poti juca fara extreme si sa ai pretentii la ceva maret. Sper ca in curind sa fie si asa ceva. Hai RO!

    • ser00

     Tanasie e de perspectiva…extrema dreapta….am mare incredere in ea…din pacate s-a accidentat destul de rau si a ratat europeanul.

     • ser00

      Pardon extrema stanga este.

 • laura

  Eu zic de citeva zile ca l-as da afara:(

 • Ionuț

  Adio…

 • laura

  Mai urmeaza ceva pentru noi sau fetele vin acasa?

  • Dorin

   Urmeaza meciul pentru locurile 5-6.

   • laura

    Ahaa ,asta e…

 • Bogdan Georgescu

  În repriza a doua pare că a mers apărarea și fiindcă Danemarca a tras de timp cu grație. Iar în atac ne-am creat ocazii, dar am ratat atât de mult unu la unu cu portarul 🙁
  Asta e, Liviu avea dreptate și s-a văzut ieri că eram într-o clară scădere de formă. Din păcate grupa ușoară a Danemarcei s-a dovedit un avantaj, ele turând motoarele treptat în meciurile cu Norvegia și cu Rusia, pentru a prinde vârful de formă cu noi. Iar noi am prins vârf de formă cu Ungaria…
  Dar să nu ne întristăm, am primit la acest Campionat european mai mult decât așteptam, iar viitorul arată bine!
  Bravo, fetelor și vă mulțumim pentru tot! Mai e un meci, vă ținem pumnii strânși!

  • ser00

   Eu nu prea inteleg sistemul asta de tragere la sorti…am avut grupa intai meciuri cu echipe mai bune(campioana mondiala campioana olimpica si Croatia o echipa destul de buna) decat in grupa a doua…care teoretic si logic trebuiau sa fie mai grele.

 • ralu_dani

  Cheia in meciul asta a fost poarta : foarte buna a lor si foarte slaba a noastra. De ce a stat Paula atat in poarta nu stiu……Avea in jur de 25% cand a iesit . Denisa a venit prea tarziu ca sa mai poate face ceva .
  Oricum locul 5 nu va fi nici el rau.

  • Bogdan Georgescu

   Da, asta am remarcat și eu. Denisa și-a făcut simțită prezența imediat ce a intrat și ne-a suflat vânt în pânze vreme de peste 5 minute. Dar ne-am încăpățânat să ratăm în atac!
   Iarăși, mi-a mai plăcut Cristina Zamfir în apărare, dar parcă a intrat și ea prea târziu! Iar pe atac așteptam mult mai multe de la Buceschi și Zamfirescu și n-am înțeles nimic din jocul lor. Oboseală, emoții, supra motivare?

   • ralu_dani

    Eliza nu vad de ce ar fi fost emotionata ca are experienta. In atac mi-am mancat unghiile pana in carne . Nu stiu cat am ratat noi sau cat a aparat Toft dar doamne cat am mai tras la semiinaltime ……exact in Toft :::(((

 • Dragos

  Pacat de sansa ratata de a ajunge in semi. Am vazut meciul partial, mai mult din repriza a doua.
  Daneze au razbunat ultimele infrangeri, asta este, mergem inainte. Important este ca am dovedit
  ca avem de unde construi, avem loc de crestere. Bravo fetelor, data viitoare sper sa fie mai bine.

 • Liviu

  Eu nu cred ca e o foarte mare problema ca azi am pierdut. Pana la urma, daca ne gandim cu ce asteptari plecam la acest campionat european, avem o adevarata performanta. Avem o echipa care va creste, chiar daca vor disparea unele jucatoare, vor creste altele. Eu o astept la nationala si pe Bianca Bazaliu, anul asta n-a avut noroc, e pe acelasi post cu Cristina Neagu, dar pe atac e o mare speranta. Cristina Laslo a avut multe sanse de a arata ce poate, dar la 20 de ani a facut tot ce-a putut. Si-a dat drumul dupa ce nu mai aveam ce pierde, si-a permis mai mult si s-a vazut ca are valoare, deocamdata e timorata de numele grele, dar daca i se da credit in continuare va fi o mare handbalista. O avem pe Aneta, un mare caracter si o vitezista plina de suflet, Crina Pintea e ditamai zidul, nu prea trece nimeni de ea, Dedu e un mare castig, una peste alta viitorul arata bine.

  Sigur ca exista o dezamagire, dar ar trebui sa luam un exemplu de la galeria care scanda din rasputeri ROMANIA-ROMANIA la finalul meciului. Au fost acolo, alaturi de fete si probabil au simtit mai bine decat noi ce s-a intamplat pe teren. Si daca ei, oamenii din galerie, au simtit ca fetele au dat totul, inseamna ca asa e. Cum zicea Cristina, ne-au batut cu portarul 🙂 Hai Romania !

  • ser00

   Dar ce ne facem cu extremele si cu interul stanga?Ok e Tanasie de viitor am mare incredere in ea…dar cam atat…poate Florica sa creasca mai mult dar momentan e departe.

   • ser00

    Scuze interul dreapta

   • Liviu

    Aneta Udristoiu e de meserie extrema. Ca a mai fost folosita si inter, e alta poveste. Nu la extreme avem noi o problema, ci la interul dreapta. Asta e o boala cronica la noi, un inter de mana stanga, care sa faca diferenta. Si nu se vede nimic in viitor.

    • ser00

     De interul dreapta vroiam sa zic scris mai jos …Melinda era o jucatoare foarte buna dar a fost macinata de accidentari.

     • Liviu

      Melinda e numai suflet, are sut, dar nu are rabdare. Ea mereu se repede in aparatoarele adverse, uneori e bine sa-ti mai ponderezi elanul.

     • ser00

      Off daca s-ar fi nascut cu vreo 10 ani mai tarziu Steluta Luca erau campione mondiale si olimpice acum :))

     • Liviu

      mai tarziu 🙂

     • ser00

      Da…mai tarziu am dat edit 🙂

    • florin78

     Geiger nu are valoare de inter dreapta, prea multe mingi irosite la ea.

     • Liviu

      Are valoare, n-are o imagine de ansamblu.

     • florin78

      Nu are valoare de titular pe inter la nationala, pierde mingile prin aceste intrari camicaze in apararea adversa, nu stie sa se tempereze, ori trage din pozitii imposibile, ori paseaza la interceptie ori pierde mingea.

     • ser00

      Eu sunt de acord cu tine…dar ai o solutie mai buna…un alt inter dreapta?

     • florin78

      Nu stiu, nu eu fac selectia, dar cum au venit celelalte tinere ce au fost remarcate se putea incerca si aici cu o alta jucatoare.

     • ser00

      Iti zic eu ca nu sunt de mana stanga…daca ar fi fost ceva care sa merite incercat pe pozitia aia cu siguranta s-ar fi intamplat pana acum asta.

  • ralu_dani

   Mie mai valoroasa mi se pare Tiron de la Braila decat Bazaliu, are Bianca un brat puternic……

 • ser00

  Poate nu ar fi fost rau sa o scoata pe Cristina daca a vazut ca e anihilata macar cateva atacuri sa vedem cum ar fi reactionat echipa…cred ca si danezele ar fi fost un pic debusolate 🙂

 • ralu_dani

  Apropo …………..abia astept sa vad ce se va intampla in liga nationala cu Eliza la Braila . Va fi o lupta apriga anul asta cu CSM. Sper sa nu dea faliment si echipa Brailei cum s-a intamplat cu cea din Baia Mare, mai ales acum cand si-au facut o echipa 99% din jucatoare romance si de valoare.

  • ser00

   Pacat de Eliza ca tot ai amintit…a pierdut un an…dupa Mondial era pe val era intrr-o crestere mare …apoi s-a transferat in Germania la o echipa mediocra pe plan european si dupa in Danemarka unde joaca o titulara in nationala Norvegiei pe postul ei…. si mi se pare mult sub ce era acum un an…nu a fost inspirata deloc.

   • ralu_dani

    A spus si taicasu ca a fost o greseala sa caute echipa mare si cu renume. In Germania i-a prins bine echipa aia mediocra, spunea si ea ca a jucat si a invatat mult acolo .

  • Liviu

   din pacate deja au probleme, DNA-ul a luat primaria la purecat vizavi de investitiile de la echipa.

   • ralu_dani

    Primaria Bucurestiului sau a Brailei? Ca ambele echipe stau pe bani publici 🙂

    • Liviu

     A Brailei. La Bucuresti sunt curios daca mai baga Firea bani dupa ce se termina contractul. Ma indoiesc ca e o mare pasionata de sport.

     • ralu_dani

      Si puricatul asta e justificat sau asa ca sa ne aflam in treaba? Ca statul asta roman are un talent de ati pune bete in roate cand vrei sa faci ceva bun si de a se uita in alta parte cand vrei sa il furi ……………..

     • Liviu

      habar n-am.

     • ralu_dani

      Iti spun eu care sunt acum in fraie cu statul……daca vrei sa faci ceva fara cafele, spagi si atentii te prinde pensia pana aduni toate actele care ti se cer………….e o nebunie, statul pare a vrea sa opreasca economia.

   • ser00

    Parca DNA-ul are ca obiectiv distrugerea sportului romanesc de vreo 2 3 ani.

    • slashdot

     Da, sunt sigura ca asta e obictivul statului.
     Daca oamenii nu ar fi corupti, nici DNA-ul nu ar avea ce sa le faca. Sau ajungem sa acceptam coruptia de dragul unei iluzorii cresteri valorice a sportului romanesc?

  • florin78

   Sa vezi daca merge Cristina la Gyor cum joaca toata lumea degeaba in Champions League. Trebuie adusa la CSM, altfel va domina Gyor tot handbalul.

   • ser00

    Cred ca se va intampla in maxim 2 ani asta…cred ca e unul din obiectivele CSM-ului parca au si declarat asta.

   • ralu_dani

    De ce pleaca de la Buducnost ca nu am vazut prin presa motivul? Oricum nu cred ca are CSM-ul bani sa ii dea Cristinei .

    • florin78

     Cristina cred ca mai are un an la Buducnost, intre timp cred ca lui Ambros nu-i e rusine sa-i faca o propunere:)

  • ser00

   Pacat ca nu se gasesc sponsori care sa nu fie din partea statului in handbalul romanesc…nu trebuie o investitie asa mare ca iin fotbal pentru a tine o echipa bunicica. Bine sponsori sunt dar care sa contribuie si cu o suma importanta.

   • ralu_dani

    Daca ar avea o populaitate mai mare handbalul intern ar fi si mai multi sponsori. Ai vazut tu la TV vreun meci din liga interna? Eu de Steaua Astra …etc pe multiple canale m-am saturat deja . Uite , tenisul e un exemplu bun. Acum junioarele din tenis pun pariu ca isi pot gasi sponsori mult mai usor decat acum 5 ani + turnee de 250 la TV + stiri peste tot de fiecare data cand castiga cate-o fata ceva. Daca vine Cristina la CSM si mai rareste echipa de jucatoare straine poate va creste si handbalul in popularitate…..poate

    • ser00

     Cu siguranta la tenis asa va fi si pentru jucatoarele romance…asa e nu prea e nici mediatizat decat atunci cand sunt turneele finale…cred ca e important si faptul ca in tarile puternice financiar Anglia, Italia, China, Japonia, USA etc handbalul este la un nivel foarte scazut. Nu a patruns foarte bine sportul asta decat la o mana de tari.

© 2018 Lead
Design: Live Design