Cazul gimnastei Sabrina Voinea continuă: Comitetul Olimpic și Sportiv Român a trimis o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică

Lead.ro 6 august 2024

Au rămas multe întrebări și nelămuriri după ziua complicată pe care a trăit-o gimnastica luni la Paris. Au fost multe declarații, dar și decizii luate la cald. Mama și antrenoarea Sabrinei Voinea, Camelia Voinea, a anunțat într-o postare pe Facebook că se gândește să se retragă din gimnastică, împreună cu Sabrina, subliniind că nu înțelege de ce aceasta a fost depunctată, pentru că nu a ieșit în afara covorului.

Marți dimineață, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat printr-un comunicat de presă că a trimis o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică, adresată direct președintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestației exercițiului la sol al Sabrinei Voinea, spunând că „refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale, dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia.”

Mai jos, conținutul scrisorii adresate de președintele COSR Mihai Covaliu:

„În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic și Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneți reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuției exercițiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024.

Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internațional Olimpic și întreaga mișcare sportivă mondială o acordă sportivului. Modul de apreciere a punctajului acordat și refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia.

Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internațional, declarația publică a acesteia de a renunța la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare și comunicare a deciziei finale. Politica echilibrată și obiectivă pe care FIG o promovează ne dă încredere în soluționarea justa a cazului prezentat”.

 

Fotografii: COSR
Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.