Ambros Martin: „Trebuie să credem în toate jucătoarele. Și când Cristina Neagu e pe teren, și când lipsește, e vorba despre echipă”

Andreea Giuclea 16 decembrie 2016

Ăsta a fost mesajul pe care a vrut să-l transmită stafful naționalei azi, care a decis să lase responsabilitatea meciului pentru locul cinci în mâinile fetelor tinere, lăsându-le în afara foii de joc pe cele mai experimentate jucătoare, Cristina Neagu și Paula Ungureanu. Încrâncenarea cu care au luptat până la final, exemplificată cel mai bine de golul victoriei înscris în ultimele secunde de Cristina Zamfir, cu riscul unei accidentări grave, a arătat cât de mult a însemnat victoria asta pentru o echipă tânără, care a jucat fără două dintre vedetele sale  și care a vrut să încheie cu bine un turneu la care a simțit că ar fi putut mai mult.

„E o chestie de echipă, chiar și când Cristina Neagu e pe teren, e vorba tot despre echipă. Celelalte jucătoare trebuie să simtă și să creadă că pot juca fără Cristina și o pot face bine, să contribuie și să ajute echipa, cum au făcut-o azi. Uneori, simt că totul este despre Cristina, dar uneori Cristina nu poate să facă totul singură. Și avem potențialul să facem lucruri mari, important e să credem în toate jucătoarele și să jucăm ca o echipă, altfel nu avem nicio șansă.”

Martin ne spunea, chiar înaintea ultimului meci al României la Campionatul European din Suedia, că jocul e unul important pentru grupul ăsta. Că va arăta cum se ridică și se mobilizează echipa după o înfrângere ca cea cu Danemarca. Acum e mulțumit.

„N-am fost foarte fericiți să jucăm pentru locurile cinci-șase, dar cred că azi toate jucătoarele au uitat ce s-a întâmplat cu Danemarca și s-au concentrat pe meci și pe mândria de a fi locul cinci în Europa. Au fost multe situații în care ambele echipe au jucat foarte, foarte bine, având în vedere presiunea scorului strâns. Ultimul minut a fost fantastic pentru echipa noastră. Am adunat la turneul ăsta mai multe lucruri pozitive decât într-o zi slabă, cum am avut cu Danemarca. Azi fiecare jucătoare a jucat liberă, cu încredere, cu inima. Cel mai important e că avem potențialul să creștem, ca echipă.”

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.