„Asta așteptam de atâta timp, de când a început concursul. Și sunt aici”. La 16 ani, Robert Badea se califică în prima lui finală de seniori

Andreea Giuclea 10 decembrie 2023

„Asta așteptam de atâta timp, de când a început concursul. Și sunt aici”, a spus Robert Badea după calificarea cu al șaptelea timp în finala de la 400 de metri mixt, prima lui finală de seniori. „Mă așteptam să merg puțin mai bine decât timpul pe care l-am făcut acum (4:11.38), dar sunt fericit că am ajuns în finală.”

Înotătorul în vârstă de 16 ani a mai concurat săptămâna aceasta în semifinale la 200 de metri mixt, probă din care a învățat să-și tempereze așteptările. „Am plecat cu așteptări, mă așteptam să merg mult mai bine, ceea ce nu ar trebui să fac, și eu zic că am greșit, că am plecat mult prea încrezător și asta m-a făcut să pierd pe a doua parte.”

Sportivul antrenat de Iulia Becheru și legitimat la Steaua și-a dorit cu atât mai mult o finală în ultima zi de concurs de la Otopeni după ce-a văzut tribunele pline și atmosfera pe care au făcut-o fanii sâmbătă seara. „Asta și voiam, de fapt, să văd tribunele pline, pentru că, la ce-a fost aseară, ce agitație și ce urlete și tot, a fost extraordinar! Parcă eu înotam.”

Duminică seara, va înota și el în fața publicului român, într-o finală de care vrea în primul rând să se bucure: „Nu mă va interesa foarte mult timpul, dar vreau să văd ca experiență cum o să fie totul. Nu m-am mai gândit la așteptări, nu mai am așteptări. Dar eu zic că merit să ajung în finală. Pentru mine e un bonus, mai ales psihic.”

Finala lui Robert începe la ora 18:48, cea a lui David Popovici (100 de metri liber) începe la ora 19:14.

Robert e unul dintre tinerii înotători din echipa României care profită de oportunitatea de-a avea acest concurs acasă.

Despre momentul bun prin care trece natația din România ne-a vorbit și Răzvan Florea: „Să știți că în ultimii trei-patru ani natația românească a crescut foarte mult. Poate lumea se uită la vârfurile cu care ne-am obișnuit, David, Vlad Stancu, Patrick, fetele – Daria Silișteanu, Aissia Prisecariu, Rebeca Diaconescu–, dar să știți că pe lângă acești copii, și din urmă vin copii foarte talentați. Dacă vom avea grijă de copiii care vin din spate, putem avea rezultate bune și pe viitor. Mă refer la 2028, la Olimpiada de la Los Angeles, unde eu cred că vom sta mai bine decât acum.”

„Performanțele lui David, despre care toată lumea știe că e un înotător de valoare internațională, au ridicat standardele echipei naționale și ceilalți copii sunt motivați și și-au dat seama că, uite, un român a reușit să facă acest lucru și poate și noi vom reuși. Punându-ți în minte acest lucru, că poți face și tu, cred că mai mulți copii visează să ajungă în topul mondial și atunci sunt mai motivați. Și cred că și imaginea înotului a crescut foarte mult, ochii sunt ațintiți asupra noastră, noi trebuie să livrăm și să arătăm că avem valoare.”

Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.