Cătălina Ponor e din nou campioană europeană! Larisa Iordache obține bronzul, Drăgulescu ia argintul la sărituri. Ce zi pentru România!

Lead.ro 23 aprilie 2017

E de ajuns să te uiți prin Sala Polivalentă ca să poți spune, fără ezitare, că gimnastica românească tocmai a avut, la Europenele de la Cluj, o tresărire de orgoliu: două medalii de aur, un argint și un bronz european!

În plus, cele câteva povești cu adevărat inspiraționale pot scoate din amorțire întreaga mișcare din jurul unui sport care rămâne între marile pasiuni ale românilor.

14:46

Al cincelea titlul european pentru Cătălina Ponor la bârnă! Și Larisa ia bronzul, ca să închidă o zi grozavă pentru gimnastica românească: trei medalii în ultima zi, câte una din fiecare metal!

Fetele nu l-au lăsat pe Marian Drăgulescu – care a luat argintul la sărituri – singur pe podium. Urmează premierea băieților, iar Marian este tot un zâmbet. Are și de ce: aur și argint la Europenele de la Cluj!

14:33

Publicul o întâmpină acum cu căldură pe Cătălina Ponor. Îi ies multe, îi ies aproape toate! Mici, foarte mici ezitări, dar va lua medalie – și sala știe! Larisa o îmbrățișează, toată lumea se bucură, cu Nadia și Covaliu fluturând pumnii în aer.

Cătălina așteaptă nota plângând, cu ochii spre tabelă. Apoi izbucnește într-un plâns de bucurie și se ghemuiește în genunchi: 14,566, va fi greu de depășit!

România are deocamdată aur și bronz, mai sunt două concurente.

14:19

Și uite că e rândul Larisei, campioana europeană de la Moscova, acum patru ani. Se închină și zâmbește pentru public, apoi nu mai vezi altceva decât concentrare pe chipul ei.

Punctează superb fiecare mișcare, sare înalt și…aterizează bine! Scurtă ezitare la un element de legătură, salt lateral perfect, pregătește coborârea și – of! – pierde aterizarea. Câțiva pași în spate pentru Larisa și emoții pentru notă: 13,966.

Cristi Moldovan o îmbrățisează și el, dar Larisa e greu de consolat.

14:07

Nu e timp de prea multă sărbătoare, că începe finala fetelor la bârnă, cu Larisa Iordache și Cătălina Ponor între cele opt finaliste.

Publicul salută fiecare concurentă cu căldură, dar se ridică într-un cor pentru Larisa și Cătălina, care pot aduce alte medalii pentru România.

14:03

E rândul lui Marian, iar sala erupe din nou. Apoi liniște deplină și…e bine! Un pas în spate la aterizare, dar nimic altceva. Să vedem nota: 14,666 pentru triplul campion european de la sărituri.

Urmează a doua săritură. Excelent! Marian e în cărți pentru aur, Suciu îl ia în brațe. Va fi strâns, va fi foarte strâns. Și este argint! A doua medalie pentru România la aceste Europene de la Cluj.

13:58

Oleg Verniaiev, campionul european en-titre, reușește și el o săritură Drăgulescu (executată pentru prima dată la Gent, în 2001), primește 14,666. Trei șuruburi la a doua săritură, ușor din lateral: medie de 14,079.

13:52

Iogor Radivilov ratează și el aterizarea primei sărituri „Drăgulescu echer”. Sare mai bine a doua oară, iar media este de 14,033. Șanse mici la medalii.

13:35

Rusul Artur Dalaloian a deschis cu o săritură excelentă și o notă pe măsură: 15,066. Va fi greu de bătut, presiunea trece acum pe ceilalți sportivi.

A doua săritură a lui Dalaloian – care a luat deja argintul la individual – e bună și ea: 14,800 și o medie de 14,933. Ce deschidere!

13:20

Marian Drăgulescu va intra ultimul în finala de la sărituri. Nu știm încă dacă Marian – devenit ieri cel mai medaliat gimnast român din toate timpurile – va încerca sau nu o săritură în premieră.

Publicului din Polivalenta din Cluj nu-i va păsa prea tare. Tot ce contează pentru cei 7.000 de oameni este ca Marian să aducă o nouă medalie.

Programul zilei

Încurajată de medalia de aur obținută de Marian Drăgulescu sâmbătă, la sol, gimnastica românească caută alte trei medalii în ziua finalelor la Campionatele Europene de la Cluj.

Primul va intra în concurs chiar Drăgulescu, de 13.30, în finala de la sărituri. Urmează apoi Larisa Iordache şi Cătălina Ponor în finala de la bârnă.

Marian s-a calificat în finala de la sărituri cu cea mai mare notă, dar competiția se anunță foarte echilibrată. Artur Dalaloian, Iogor Radivilov sau Oleg Verniaiev (campionul european de la individual) sunt și ei în formă bună.

Corespondențele de la Cluj și celelalte articole dedicate Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică Petrom sunt oferite, pe Lead.ro, de OMV Petrom.

Urmărește secțiunea dedicată pe Lead.ro ca să nu ratezi niciunul dintre articole.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.