Ce echipă și ce poveste! Țara Galilor revine puternic, dă trei goluri Belgiei și ajunge în semifinalele Campionatului European de fotbal! Serios

Ciprian Rus 1 iulie 2016

Galezii rămân să bea toată berea din Franța. După 3-1 cu Belgia, Țara Galilor e cea mai mică națiune din istorie care joacă semifinale la EURO!

Fără doi dintre cei mai buni oameni ai săi din apărare, Vermaelen și Vertoghen, Belgia a părut lipsită, în sfertul de finală cu Țara Galilor, de mai mulți oameni de bază și la mijloc, și în atac.

O trupă cu Hazard, De Bruyne, Nainggolan și Carrasco s-a dovedit incapabilă să controleze jocul în fața celui mai onest fotbal de la acest EURO. Cu un joc colectiv impecabil, Țara Galilor nici măcar n-a avut nevoie de o zi mare a superstarului Gareth Bale pentru a scoate din competiție una dintre marile favorile ale Campionatului European.

Meciul

Cu cea mai tânără echipă de start la EURO în ultima jumătate de secol, Belgia pornea cu șanse mari la finală după ce căzuse pe partea “corectă” a tabloului turneului final din Franța. Avea, desigur, o apărare debilă, cu Denayer și Jordam Lukaku, dar de la mijloc în sus avea infinite garanții de “capacitate” pentru a rezolva lejer “diagrama” cu Țara Galilor.

Dar eurogolul timpuriu al lui Nainggolan mai mult i-a încurcat pe belgieni. Trupa lui Wilmots a cedat imediat mijlocul terenului, prilej pentru iubitorii de fotbal să admire frumusețea genuină a jocului. Un fotbal simplu, dar atât de bine interpretat de trupa lui Chris Coleman!

După reușita Belgiei, vreme de o oră, Țara Galilor a făcut o veritabilă demonstrație de fotbal jucat cu suflet de rugbist. A venit, mai întâi, golul fabulosului Ashley Williams, apoi explozia de superstar a lui Robson-Kanu din minutul 55. Țara Galilor ne-a vrăjit cu de toate: faze fixe impecabil lucrate, intercepții de manual pe respingerile adversarilor, pase corecte, urcări clasice ale fundașilor laterali și acel dram de nebunie care face dintr-o seară banală o întâlnire de neuitat.

Belgia contează doar 10 minute, după pauză, când puțin le lipsește lui Lukaku și De Bruyne să egaleze. Dar fotbalul alege cartea poveștii și premiază echipa galeză, care mai marchează, prin Wokes, al treilea său gol. Meciul se încheiase, oricum, de mult, pentru că Țara Galilor era mai pregătită ca oricând pentru istorie.

Oamenii-cheie

Mult-așteptatul duel Hazard – Bale nu a avut loc în “sfertul” dintre Belgia și Țara Galilor. Ambii au jucat în nota echipelor lor, cu diferența că pe Bale l-a tras echipa, iar pe Hazard l-au îngropat colegii săi.

Un singur jucător s-a evidențiat de la belgieni, Nainggolan, cu golul său superb, în fața unei echipe compacte, muncitoare și eficiente a Țării Galilor, condusă de admirabilul Ashley Williams, autorul golului egalizator și a altor câteva faze de fotbal de mare clasă.

Ce urmează pentru Țara Galilor

Pentru Gareth Bale urmează, în semifinale, duelul cu mult mai faimosul său coleg de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo. După eliminarea Belgiei, nimic nu mai pare imposibil pentru Țara Galilor!

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.