Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de

Ce spun jucătoarele după imensa victorie cu Ungaria: „Am luptat până în ultima secundă! Asta înseamnă să crezi până la final și să nu renunți niciun moment!”

Andrei Năstase 6 decembrie 2019

(Yatsushiro, Japonia)

După un meci de poveste câștigat împotriva Ungariei, o revenire fantastică și obținerea calificării în Main Round, jucătoarele României au sărbătorit minute bune pe teren. Au venit apoi fericite în zona mixtă, unde ne-au povestit cum au trăit această victorie smulsă pe ultima sută de metri:

„A fost un meci nebun! Sunt foarte fericită, sunt foarte mândră de echipa asta. Am crezut în noi, credem în noi. Am luptat până în ultima secundă. Asta înseamnă să crezi până la final și să nu renunți niciun moment!”, a spus Crina Pintea.

„Sunt foarte fericită, sincer, nu pot exprima ceea ce simt. Mă bucur foarte tare că am reușit să mergem mai departe. Mai mult decât atât, mă bucur că, deși am fost conduse și am jucat destul de rău în prima repriză, am luptat și ne-am susținut una pe cealaltă. Ne-am uitat una în ochii celeilalte și ne-am ajutat tot timpul.”

Ce și-au zis la pauză? „Întotdeauna am spus să nu cedăm și am spus că se poate. Am crezut până la capăt, am crezut că putem să câștigăm și mă bucur din toată inima că am reușit asta. Am avut încredere în Cris la final, am mare încredere în ea, este omul nostru.”

View this post on Instagram

It always seems impossible until it,s done!🇷🇴🙏 #proud #teamromania #unitisubtricolor #japan2019 #webelieveinus

A post shared by Crina Pintea (@crinapintea11) on

Laura Pristăvița: „E o victorie incredibil de mare”

Intrată perfect pe partea dreaptă a atacului, în poziție de inter, Laura Pristavița, coordonatoare la echipa de club, a spus că „am încercat să fac tot ce pot pentru echipă, să reușesc să marchez sau să dau pase la momentul potrivit și se pare că astăzi mi-a ieșit. Mă bucură cel mai mult victoria, e o victorie incredibil de mare și înseamnă foarte mult pentru echipă și pentru țara noastră. Sincer, nici nu prea reușesc să mă bucur de această victorie acum, cred că o să am nevoie de câteva minute, de o oră probabil, ca să realizez că am putut să câștigăm acest meci.”

Care a fost atmosfera din vestiar la pauză, când România era condusă cu 16-10? „Atmosfera la pauză a fost destul de moale, eram destul de dezamăgite în vestiar. Asta din cauza faptului că am intrat greu în meci. Dar am reușit cumva să ne reculegem, am știut că e ultima noastră șansă să trecem mai departe. Ceva s-a întâmplat acolo, un scurt-circuit în interiorul nostru. Și apoi s-a întâmplat ceea ce ați văzut…”

Cum a trăit finalul tensionat de meci? „A fost un joc psihic pentru noi, vedeam că putem să marcăm, și primeam totuși goluri. A fost un meci în care a contat cine reușește să reziste psihic. Am avut și noroc în apărare și am câștigat câteva mingi, iar asta ne-a ajutat foarte mult.”

Ce crede că au învățat din meciul ăsta: „Toți oamenii de acasă și toți oamenii din sala asta au văzut ce înseamnă să nu renunți, niciodată să nu renunți și să ai încredere până la sfârșit, că niciodată nu se știe de unde vine șansa ta. Și atunci trebuie să o fructifici.”

Denisa Dedu: „Nu trebuie să cedezi niciodată”

Denisa Dedu, ale cărei intervenții din poartă au păstrat România în joc, a spus și ea că „au fost momente grele, mai ales în prima repriză, când nu ne prea ne ieșeau lucrurile, ele au început foarte bine. Din experiență, pot să spun că am mai avut parte de acest gen de meciuri, în care echipa adversă conducea, iar pe parcurs am reușit să revenim. Sunt mândră de echipa mea, de faptul că am avut puterea și tăria să ne revenim și să nu cedăm. La meciul ăsta s-a dovedit că nu trebuie să cedezi niciodată.”

A fost un meci câștigat cu inima? „Pentru noi, toate meciurile au fost grele, intense, toată lumea a încercat să dea ce-i mai bun din ea și să se dedice pentru echipă. Mă bucur că azi am ieșit noi câștigători. Astăzi ne bucurăm pentru victorie, de mâine pregătim meciurile din Main Round. Suporterii sunt incredibili, sunt alături de noi chiar și aici, le mulțumim enorm de mult, ne ajută foarte mult. Tot respectul pentru ei, pentru că fac sacficii să ne susțină indiferent unde jucăm, indiferent de continent.”

Sonia Seraficeanu, extrema de 22 de ani aflată la primul ei turneu final, care a marcat cinci goluri extrem de importante azi, crede că „se poate spune că am făcut meciul carierei, mă bucur că am reușit să contribui la această victorie și mă bucur că am reușit să strângem puțin rândurile și să dăm ce e mai bun din noi, atât în atac, cât și în apărare. Au fost și două ratări ale mele, dar m-au susținut și colegele de pe bancă, și antrenorii, mi-au dat sfaturi și am reușit să îmi găsesc, pe final, puterea de a trece peste și a mă concentra pe următoarele faze de atac.”

Citește și ce spune Ana Maria Iuganu despre meci.

Cronica acestei reveniri fabuloase e aici.

Ce trebuie să știi despre următoarea fază a competiției

Calificată în Main Round când nimeni nu mai spera, România va întâlni Rusia, Suedia și Japonia în grupele principale. Primul meci e duminică (ora 11:00), cu Rusia, antrenată de fostul selecționer Ambros Martin.

Rusia și Spania vor deshide această grupă formată din șase echipe cu maximum de puncte, 4.

Muntenegru și Suedia intră cu câte două, în timp ce România și Japonia pornesc fără puncte.

Franța, campioana europeană și mondială en-titre, învinsă astăzi de Danemarca, e marea absentă din Main Round.

Programul României în Main Round:

Duminică, 8 decembrie, 08:00 – România – Rusia

Marţi, 10 decembrie, 13.30 – România – Suedia

Miercuri, 11 decembrie, 11:00 – România – Japonia

 

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.