Crina Pintea: „Am știut că putem câștiga meciul ăsta. Nu ne-am pierdut spiritul, am luptat până la final”

Andrei Năstase 1 decembrie 2019

După victoria cu Senegal de duminică, pivotul Crina Pintea a vorbit despre diferența de atitudine pe care a simțit-o în echipă, mai ales în rândul jucătoarelor tinere, față de înfrângerea cu Spania din prima zi a Mondialului: „Ieri a fost o zi pe care nici nu vreau să mi-o mai amintesc, sincer. După meci a fost destul de greu, le-am simțit și pe fetele tinere afectate, fiind pentru prima oară la un campionat mondial. Dar azi am simțit o altă față, erau foarte motivate și mult mai lucide. Toată lumea a fost azi pregătită pe bancă să intre dacă e nevoie, și m-am bucurat mult. Din teren, când simți că nu mai ai energie, să te uiți pe bancă și să vezi energia asta, e foarte încurajator și contează enorm.”

Despre dificultățile din apărare, Crina, care s-a întâlnit cu jucătoarele Senegalului în Franța, spune: „Eu le cunosc foarte bine pe jucătoarele din Senegal, pentru că majoritatea joacă în Franța, sunt foarte bune și foarte respectate și le-am întâlnit de multe ori. A fost destul de dificil când veneau cu viteza aia, dacă nu eram două, ne depășeau. Însă în a doua repriză am încercat să ne apărăm mai bine. Cred că a fost important că nu ne-am pierdut în niciun moment. Am încercat să rămânem calme, să nu ne panicăm, să facem ce-am discutat și nu ne-am pierdut spiritul, am luptat până la final. Chiar dacă s-au apropiat, am știut că putem câștiga meciul ăsta.”

Antrenorul Tomas Ryde a vorbit și de motivația pe care o vede la pivotul României, al cărui rol în echipă e tot mai important – nu doar în luptele de pe semicerc, ci și în vestiar, fiind una din cele mai experimentate jucătoare din lot: „Uneori trebuie s-o opresc eu la antrenament, să se odihnească, deci lipsa de motivație nu e o problemă.”

„Sunt mereu motivată, fiecare meci e important. Vreau să-mi ajut echipa în fiecare meci. Asta iubesc cel mai mult să fac, sunt aici să-mi ajut echipa.”

View this post on Instagram

La Mulți Ani Români! La Mulți Ani România! De la Campionatul Mondial din Japonia cu mâna pe inimă vă doresc in aceasta zi specială, să deveniți mai buni,mai loiali, să vă iubiți țara si să vă respectați valorile.🇷🇴 #1decembrie #Romania #unitisubtricolor #CrinaPintea77 #ziuanationala #libertate #japonia2019 #mandrucasuntroman

A post shared by Crina Pintea (@crinapintea11) on

Citește și declarațiile Cristinei Neagu și ale antrenorului Tomas Ryde despre meci.

*

După ce Spania a câștigat și cu Ungaria, 29-25, iar Muntenegru și-a câștigat cel mai meci simplu meci al grupei, Spania, cu 4 puncte luate altor două echipe care se bat pentru primele trei locuri, se poate considera calificată în Main Round. Așa cum știi, primele trei clasate se califică pentru grupele principale, unde vor intra cu punctele luate celorlalte două echipe calificate. În Main Round, cele trei echipe din grupa României se vor întâlni cu echipele venite din Grupa D, unde Rusia, Suedia și Japonia nu vor avea emoții cu China, Argentina și Republica Congo.

Programul României în Grupa C

România – Kazakhstan, 3 decembrie, 0ra 12.00

Muntenegru – România, 4 decembrie, 0ra 8.00

România – Ungaria, 6 decembrie, ora 12.00

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.