Cristina Neagu: „A fost un meci slab azi, dar trebuie să privim înainte. Mai avem șanse de calificare și nu putem să dezarmăm”

Andreea Giuclea 9 decembrie 2018

La finalul meciului pierdut cu Olanda, în care Cristina Neagu a fost oprită când de apărarea olandeză, când de portărița Tess Wester, căpitanul României a spus că nimic din jocul României n-a funcționat ca în primele meciuri din grupă, dar a subliniat de mai multe ori că echipa trebuie să depășească repede frustrarea pe care o simte acum, pentru că România mai are încă șanse de calificare în semifinale (iată calculele). Și e important să creadă în continuare.

„Asta e cel mai important, să învățăm din asta. Cred că sunt mai mulți factori, în primul rând am fost noi, atacul și apărarea noastră, a fost o zi neagră sincer, nu ne-a ieșit aproape nimic. Nu cred că ne-a surprins cu nimic Olanda, cred că ne-au lipsit niște mingi luate în apărare astfel încât să putem pune presiune pe ele. Lor le-a ieșit aproape tot în atac și atunci e simplu să joci, asta am făcut și noi acum câteva zile, am jucat bine în apărare și am mers relaxate în atac. Cred că asta ne-a lipsit, să fi jucat un pic mai bine apărarea. Când joci la 4-5 goluri diferență, cum am jucat și noi în primele meciuri, e mult mai relaxant. Nu cred că ne-au surprins, pentru că ne-am pregătit așa cum ne-am pregătit de fiecare meci la acest campionat european.”

Discursul căpitanului s-a concentrat pe viitor și pe șansele de calificare pe care România încă le are. „Suntem triști azi, suntem supărați, însă trebuie să ridicăm capul din pământ și nu trebuie să dezarmăm. Avem o zi liberă, apoi jucăm cele mai importante meciuri de la acest turneu, cu Spania și Ungaria. Avem șanse foarte mari să ajungem în semifinale și trebuie să credem în ele până la final. Așa cum deja am jucat extrem de bine la acest turneu, putem s-o facem în continuare și cred că lucrurile pozitive sunt mai multe decât cele negative. A fost un meci slab azi, cu siguranță vom vorbi, vom vedea care a fost problema, dar trebuie să privim înainte. Șansele sunt acolo și nu putem să dezarmăm după acest meci.”

Neagu a vorbit și de zilele lungi de pauză, care au scos echipa din ritmul bun pe care îl câștigase după primele victorii. „Sistemul competițional nu ne-a ajutat, am avut trezi zile și jumătate de pauză, cred că am și ieșit un pic din ritmul competiției, pentru că ne simțeam extrem de bine și jucam foarte bine. Avem mâine o zi de pauză și apoi două meciuri la rând. Nu înțeleg acest sistem, dar nici nu pot să-l folosesc ca scuză.”

Despre jocul ei, care n-a funcționat ca de obicei, Neagu spune că „nu e vorba de curaj, e vorba că atunci când sar trei jucătoare pe tine, trebuie s-o găsești pe cea liberă, căci despre asta e vorba într-un joc de echipă, iar eu asta am încercat să fac. N-a fost ziua mea, așa cum n-a fost nici ziua echipei.”

„Sunt supărată, tristă, frustrată astăzi”, a repetat, „însă vreau să privesc înainte. Dacă menținem frustrarea în noi și la următoarea partidă n-o să ne ajute cu nimic. Așa că vrem de mâine să ne ridicăm și să câștigăm cu Spania. Suntem la mâna noastră, nu a rezultatelor. Șansele sunt acolo 100% și credem în ele.”

Întrebată dacă se gândește la o revanșă în fața Olandei la Paris, Neagu a spus că mai e mult până la Paris. „Parisul e departe de Nancy, să ne odihnim mâine și să jucăm bine împotriva Spaniei și Ungariei.”

Foto: EHF EURO © Anze Malovrh / kolektiff

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.