Cristina Neagu: „Din momentul ăsta, toate gândurile noastre se îndreaptă spre Cehia. E cel mai important meci de la acest Campionat Mondial”

Andreea Giuclea 8 decembrie 2017

După trei meciuri în care a stat pe teren aproape 60 de minute, în care a înscris 29 de goluri – pe locul doi în topul golgeterilor turneului – și în care și-a împins echipa de la spate în momentele grele, Cristina Neagu și-a încurajat azi colegele doar pe bancă.

Egalul de ieri dintre Spania și Franța a asigurat României locul 1 în grupă, și i-a dat șansa lui Ambros Martin să odihnească azi jucătoarele importante și să ofere și celorlalte ocazia să arate ce pot.

De pe bancă, căpitanul României le-a aplaudat reușitele, iar în pauză și la time-out-uri le-a luat deoparte pentru discuții individuale, mai ales pe jucătoarele tinere. La final, Neagu a tras câteva concluzii: „A fost o zi slabă pentru noi azi, trebuie să recunoaștem, și scorul o arată. N-am avut o zi bună în atac, ele au avut multe contraatacuri rapide, și a fost dificil să recuperăm. N-a fost o zi bună, dar să nu uităm ce-am reușit săptămâna asta, avem patru victorii la rând, suntem primele în grupă. S-a terminat faza grupelor, încercăm să nu ne mai gândim la ce s-a întâmplat azi, din momentul ăsta toate gândurile noastre se îndreaptă spre Cehia, e meciul cel mai important de la acest Campionat Mondial.”

„A fost bine să ne odihnim azi, pentru că a fost o competiție grea până în momentul de față, am jucat în șapte-opt jucătoare patru meciuri consecutive și eram foarte obosite unele dintre noi. Așa că a fost binevenită o zi de pauză. Mâine deja călătorim la Leipzig, vedem când jucăm împotriva Cehiei, duminică sau luni –  dacă am juca luni ar fi și mai bine. Și toate gândurile spre Cehia.”

Despre Cehia, Cristina spune că nu va fi un adversar ușor: „La prima vedere, am spune că e bine pentru noi, însă la ce meciuri a jucat Cehia la acest campionat, cu siguranță că ne așteaptă un meci extrem de greu. Nu ne-am gândit dinainte la ce adversar vrem, doar prin simplul fapt că am avut acel noroc – să-i zicem așa – ieri, prin egalul dintre Spania și Franța, și am reușit să terminăm de atunci grupa pe primul loc.”

„E o optime de finală, e un meci care poate să ne trimită pe locurile 1-8 și doar la asta ne gândim, e cel mai important meci de la acest campionat. Practic, tot ce am reușit în momentul de față se poate nărui dacă nu obținem o victorie împotriva Cehiei. Dar am jucat bine săptămâna asta și sperăm să avem o zi bună și să câștigăm, ne dorim mult asta.”

Întrebată de o jurnalistă din Spania dacă e mândră de echipa ei, căpitanul României a răspuns că da: „Nu ne așteptam la rezultate atât de bune când am venit aici, avem o echipă tânără, nouă jucătoare care n-au mai fost la un Campionat Mondial,  și sunt foarte mândră. Dacă putem menține nivelul ultimelor patru meciuri – poate nu cel de azi – , putem să facem și mai bine în viitor.”

Romania – Spania 19 – 17! #teamwork #fightingspirit #proudofmygirls ????????❤️

A post shared by Cristina Neagu (@cristinaneaguofficial) on

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.