Cristina Neagu: „E o performanță incredibilă. Vine într-un moment foarte dificil și reprezintă o motivație suplimentară”

Lead.ro 20 martie 2019

Desemnată, pentru a patra oară, cea mai bună jucătoare a lumii, chiar în ziua în care naționala de handbal s-a reunit pentru prima oară, după mulți ani, fără ea, Cristina Neagu și-a vizitat colegele de echipă la unul din antrenamentele din aceste zile, ocazie cu care a dat un interviu Federației de Handbal. A vorbit despre ce înseamnă acest premiu pentru ea, despre echipa națională și despre ce-și mai dorește în carieră. Iată câteva idei:

De ce e această distincție specială: Poate lucrul ăsta îl face mai special, faptul că vine într-un moment foarte dificil pentru mine și reprezintă cumva o motivație suplimentară să muncesc mai mult și să revin. E un rezultat al muncii mele de-a lungul anilor. Faptul că munca pe care o depun e apreciată mă motivează să revin pe teren și să fiu și mai bună decât am fost înainte de accidentare. (…) E o performanță incredibilă, sunt prima și deocamdată singura jucătoare din istoria handbalului care obține acest titlu de patru ori, e ceva incredibil, sincer. Uneori stau și mă gândesc și sunt foarte mândră de ce am realizat. Dar mă și bucur că pot sa fiu în continuare un exemplu pentru copii, pentru cei care vor să se apuce de sport, un exemplu în sensul că am crezut de mică în visele mele, cred în continuare, și uite că se și îndeplinesc.

Despre revenire: De fiecare dată când am spus că vreau să revin mai puternică nu am spus-o ca să demonstrez cuiva ceva, în primul rând am vrut să-mi demonstrez mie că pot să joc din noul la cel mai înalt nivel, și am și făcut-o. Cu siguranță că sunt în continuare lucruri pe care vreau să le obțin, îmi lipsesc încă trofee ale Ligii Campionilor, să nu mai spun de acea mult visată medalie de aur cu echipa națională. Deci am toată motivația să-mi revin și să joc la același, sau la un nivel chiar și mai bun, pentru că am în continuare multe lucruri la care visez și pe care îmi doresc să le realizez. O medalie de aur la Tokyo, că mi-e greu să cred c-o să mai am șansa să joc la o altă olimpiadă, ar însemna încununare a întregii mele cariere.

Despre echipa națională: Îmi doresc foarte tare să se creeze un sistem de joc și fără mine, pentru că și mie îmi va fi mai ușor la revenire să vin exact cu acea energie și să încerc să dau ce am mai bun, știind că sistemul este creat, că fetele au încredere să joace și fără mine și sper într-o clasare cât mai bună la Campionatul Mondial, o clasare care să ne dea posibilitatea să jucăm calificări pentru Tokyo.

Despre viitor: Îmi doresc să revin, motivația există, pasiunea pentru handbal există. N-aș putea să spun exact cât timp o să mai joc sau cum o să arate următorii ani, depinde și de condiția fizică, am deja trei accidentări foarte grave. Dar norocul e că am câștigat multă experiență, știu cât de important e să am grijă de corpul meu, știu cum să mă antrenz și în momentul de față trag foarte tare la recuperare.

Mulțumesc fanilor, oamenilor care mă iubesc acum, când e bine, dar mai ales când e rău.

Cred că e un motiv de bucurie pentru toată țara, aș îndrăzni să spun, pentru întreg handbalul românesc și aș spune chiar pentru sportul românesc în condițiile în care nu mulți sportivi ajung la asemenea performanțe.

 

Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.