Din nou ea: Cristina Neagu a fost aleasă din nou cea mai bună jucătoare de handbal a lumii!

Lead.ro 18 martie 2019

În ziua în care naționala de handbal s-a reunit pentru prima oară, după mult timp, fără ea, Cristina Neagu a primit o veste extraordinară: Federația Internațională de handbal a desemnat-o din nou, pentru a patra oară, cea mai bună handbalistă a anului.

E vorba de anul 2018, un an în care Cristina a fost cea mai bună marcatoare a Ligii Campionilor (110 goluri) și a devenit golghetera all-time a Campionatului European (237 goluri) și, chiar dacă nu a câștigat un trofeu important și s-a accidentat spre finalul turnului final din Franța, când România încă spera la medalii, a rămas la un nivel greu de atins.

E patra oară când căpitanul României primește această distincție (după 2010, 2015 și 2016), un record pentru handbalul mondial, atât feminin cât și masculin. Anunțul vine de această dată într-un moment în care Cristina nu e pe teren, ci în sala de recuperare, unde muncește să revină pe teren după o operație de refacere a ligamentului încrucișat, accidentare suferită în decembrie, la Campionatul European.

“Sunt foarte fericită. Le mulțumesc oamenilor că sunt alături de mine și că m-au votat. Acest lucru contează foarte mult pentru mine, mai ales că sunt într-o perioada de recuperare după accidentare. Am toate motivele să trag și mai tare și să revin mai puternică. Sunt foarte fericită, vreau să le mulțumesc tuturor fanilor mei și iubitorilor de handbal că mi-au oferit o motivație în plus”, a declarat Cristina Neagu pentru site-ul echipei cu care are contract până la vară, CSM București.

În handbalul masculin, premiul i-a revenit danezului Mikkel Hansen, care-l egalează astfel pe Nikola Karabatic, cu trei distincții. În ianuarie 2018, Hansen a fost numit în echipa ideală a Campionatului European din Croația, ajutând Danemarca să se claseze pe patru, cu 43 de goluri, iar în mai s-a clasat pe trei în VELUX EHF FINAL4 cuParis Saint-Germain.

În cursa pentru cea mai bună handbalistă a anului 2018 au mai fost Anna Vyakhireva (RUS), Amandine Leynaud (FRA), Stine Oftedal (NOR) și Estelle Nze Minko (FRA), iar pentru cel mai jucător au concurat Sander Sagosen (NOR), Jim Gottfridsson (SWE), Rasmus Lauge Schmidt (DEN) și Vincent Gerard (FRA).

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.