Cristina Neagu: „Mă doare că nu jucăm pentru medalii, dar așa e sportul. A fost rândul danezelor să se bucure. Cred în tinerele jucătoare, mergem înainte!”

Andreea Giuclea 14 decembrie 2016

Danezii au vorbit mult înainte de meciul cu România despre Cristina Neagu și au făcut tot ce-au putut s-o oprească. Dacă în precedentele întâlniri n-au reușit, de data asta, Cristina n-a mai prins o zi bună, și nici echipa pe care o conduce.

„Sunt foarte tristă, îmi doream foarte mult să jucăm pentru medalii, din păcate am avut un meci greu ieri împotriva Cehiei, eu n-am apucat să mă odihnesc deloc, am jucat tot meciul și nu m-am simțit deloc proaspătă azi. Danezele au adunat cred foarte multă frustrare, le-am bătut de două ori la ele acasă, s-a văzut că și-au dorit foarte mult victoria, au jucat mai bine decât noi, trebuie să recunoaștem. N-au făcut nimic special, ne-au bătut în două jucătoare, în portar și în interul stânga, eu așa cred acum, la cald.”

Cristina a încercat să priveacă spre viitor, subliniind faptul că România are o echipă tânără, în formare, și că înainte de plecarea spre Suedia, nu mulți credeau că vor ajunge să joace pentru semifinale. „Asta e viața, ținem capul sus. Înainte să plecăm sunt convinsă că nu se gândea nimeni că putem să jucăm atât de bine să ajungem în primele șase. Avem un antrenor nou, o echipă în reconstrucție și trebuie să învățăm și să privim înainte.”

„Cred că fetele de acum și-au făcut treaba cu prisosință, să nu uităm ultimele patru meciuri câștigate consecutiv în care România a jucat foarte bine. Poate nimeni nu se aștepta la asta. A fost multă presiune, avem unele jucătoare fără experiență, mai tinere, probabil s-au gândit și ele că e un meci mare azi, să ajungem să jucăm pentru medalii. Să fii la primul turneu final să ajungi să joci pentru medalii nu e simplu. Dar eu cred în aceste jucătoare, cred că au prins foarte multă experiență la acest turneu și de acum încolo vor arăta și mai bine.”

Despre rolul ei în echipă, Cristina spune că deși n-a prins o zi bună, a făcut tot ce-a putut. „Eu am făcut tot ce-am putut pentru colegele mele, nu mi-a mers nici mie șutul, m-am simțit un pic scoasă din joc de pressingul pe care l-au făcut, dar repet, nu e vorba de o singură jucătoare în echipă, azi n-au mers mai multe lucruri. Dacă mergea apărarea, sunt convinsă că găseam mai multe soluții în atac, dar nici apărarea nu a mers. Acel inter stânga (Anne Mette Hansen n.red.) ne-a făcut foarte multe probleme. Din păcate, n-a fost ziua noastră, așa cum a fost ziua noastră de multe alte ori împotriva lor. A fost rândul lor să plângă azi de fericire. Ăsta e sportul, eu am trecut de multe ori prin momente de genul acesta și n-o să mă las doborâtă.”

La final, Cristina le-a mulțumit suporterilor care au fost alături de România la Helsingborg meci de meci. „Suporterii au fost extraordinari, le mulțumesc din suflet, îmi pare rău că n-am putut să-i facem bucuroși azi, am văzut mulți oameni în tribună care plângeau. Mă doare lucrul ăsta, pentru că au venit în fiecare zi și ne-au susținut. Dar sper să fie în continuare alături de noi, pentru că așa cum așa cum își doresc ei, ne dorim și noi performanță. Din păcate azi n-a fost să fie.”

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.