CSM privește spre Metz, în ultimul meci din grupele Ligii campionilor: „În ultimele patru sezoane, o singură echipă a câștigat la Metz. Ne dorim să schimbăm statistica asta”

Lead.ro 12 februarie 2021

UPDATE, vineri, ora 17.00:

SCM Râmnicu Vâlcea și-a asigurat locul 6 în Grupa B, primind alte două puncte la „masa verde”, după ce Brest n-a reușit să facă deplasarea în România pentru meciul programat duminică.

Brest era oricum sigură de locul trei în grupa lui Vâlcea, însă decizia o privează pe Borussia Dortmund de șansa ei la locul 6. Echipa din Germania e acum la trei puncte în urma lui SCM.


Textul inițial:

CSM București joacă sâmbătă (de la ora 17.00) în deplasare cu Metz, un meci decisiv pentru ierarhia finală a clasamentului Grupei A din Liga Campionilor: după ce a primit patru puncte în plus de la EHF, pentru întâlnirile cu Bietigheim și Rostov, meciuri pe care – la cererea adversarelor sau din cauza restricțiilor de călătorie impuse de guvernele țărilor respective – nu le-a putut juca. Am scris despre decizia EFH aici.

Astfel, CSM a plecat la Metz cu gânduri și ambiții mari. Dincolo de importanța meciului, care poate să o urce sau să o coboare în clasamentul grupei, antrenorul Adi Vasile are propria lui luptă cu statistica.

„În ultimele patru sezoane, o singură echipă a câștigat la Metz, este un teren foarte greu. Ne dorim să schimbăm statistica, este foarte motivant acest meci, este una dintre cele mai grele deplasări”, a spus Adi Vasile.

După victoria cu Esjberg din precedentul meci din Liga Campionilor și revenirile jucătoarelor Elizabeth Omoregie și Gabi Perianu, CSM a primit și vestea bună a celor patru puncte primite la „masa verde”. Despre decizia asta, Vasile a spus: „Nu pot să simt o bucurie, am primit patru puncte, într-adevăr, dar prin ce am făcut de-a lungul sezonului am demonstrat că am respectat competiția, așa că acum ni s-au întors lucrurile. Nu mă bucură că am câștigat meciuri în afara terenului, pentru că suntem obișnuiți să culegem roadele muncii noastre pe teren”.

Antrenorul lui CSM nu face calcule înaintea jocului din Franța, ci se gândește exclusiv la victoria cu Metz.

„Nu putem prinde locul 1, dar se poate întâmpla orice la locurile 2, 3 și 4. Este mult echilibru în această grupă. Mereu trebuie să ai o perspectivă amplă asupra situației în care ești, dar noi respectăm competiția și trebuie să facem orice să ne câștigăm meciul. Singurul calcul pe care-l avem în cap este să învingem acolo”, a spus Adi Vasile.

„Înainte de această decizie a EHF eram la mijlocul clasamentului, iar acum avem o poziție mult mai bună și o șansă importantă să terminăm în primele trei echipe ale grupei, dacă învingem la Metz. Nu-l văd ca pe o finală, ci ca pe un meci în care trebuie să se vadă din nou că avem încredere în noi, să ne arătăm adevărata față, trebuie să confirmăm jocul bun de săptămâna trecută”, a întărit și Siraba Dembele.

Pentru franțuzoaica din lotul CSM-ului, disputa cu Metz înseamnă revederea cu foste colege și reîntâlnirea cu unele dintre cele mai bune prietene ale ei: „Da, este plăcut să joci acasă, dar îl consider un meci ca oricare altul. Este important că le cunosc pe fete foarte bine”, a explicat ea.

Înainte de jocul din Franța, CSM București este pe locul trei al Grupei A, cu 17 puncte, unul mai puțin decât Metz și două în minus față de liderul Rostov Don. Ferencvaros este pe locul 4, cu 16 puncte.


Așa cum știi, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea au primit patru, respectiv două puncte pentru meciurile pe care, la cererea adversarelor sau din cauza restricțiilor de călătorie impuse de guvernele țărilor respective, nu le-au putut juca până acum. Astfel, echipele românești sunt foarte aproape să se întâlnească în faza optimilor, organizate după formatul clasic: locul 1 vs locul 8, locul 2 vs locul 7, locul 3 vs locul 6, locul 4 vs locul 5.

Iată clasamentul actualizat:

CSM București a câștigat la „masa verde” meciurile cu Bietigheim și Rostov, ambele amânate atunci fie la cererea adversarelor, fie din cauza restricțiilor de călătorie ale țărilor respective – acestea au fost criteriile luate în calcul în birourile EHF.

Dincolo, SCM Râmnicu Vâlcea a primit două puncte pentru meciul pe care Borussia Dortmund nu l-a putut organiza în Germania. Din pricina acelorași cazuri de Covid, CSM a trebuit să amâne, în toamna recută, meciurile de acasă cu Borussia și Podravka. Punctele au revenit astfel adversarelor din Grupa B.


Câteva calcule:

În ultima etapă, pe 14 februarie (de la ora 17.00), SCM Râmnicu Vâlcea va juca acasă cu Brest, care e sigură de locul ei 3 în Grupa B.
CSM București va juca o zi mai devreme, sâmbătă (tot de la 17.00), în deplasare cu Metz, pentru primele locuri ale Grupei A.

În condițiile astea, cele două adversare din campionat ar putea juca una contra celeilalte și în Liga Campionilor, pentru un loc în sferturile de finală.

Totuși, Dortmund, care e la doar un punct în spatele lui SCM Râmnicu Vâlcea în Grupa B, joacă acasă cu Odense, care nu mai poate nici să urce, nici să coboare în Grupa B. Buducnost va juca acasă cu Podravka, are toate șansele să obțină măcar un punct și să rămână astfel pe locul 5.

Alte meciuri interesante în ultima etapă: Rostov vs Ferencvaros, la vârful Grupei A, Gyor vs CSKA Moscova, pentru primul loc în Grupa B.


Acestea sunt meciurile decise la „masa verde” în grupele A și B:

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.