Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de

CSM București nu reușește nimic pe terenul lui Ferencvaros, pierde la scor, își vede obiectivul amenințat

Lead.ro 25 ianuarie 2020

CSM București face unul dintre cele mai slabe jocuri din scurta ei istorie europeană, pierde la scor cu Ferencvaros, 33-23, și se uită cu îngrijorare spre obiectivul propus: pentru a ajunge în Final4, CSM nu mai are voie să facă pași greșiți.

*

În aceeași zi în care SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat fără griji cu Krim Ljubliana, pornind excelent grupa de Main Round, CSM București a primit o sarcină mult mai complicată în Ungaria, pe terenul lui Ferencvaros, pe care o învinsese în precedentele patru întâlniri directe.

Ajunsă cu doar 3 puncte (și locul 5) în Grupa 1, CSM știa, încă din toamnă, că trebuie să obțină cât mai multe puncte din meciurile tur-retur cu Ferencvaros și Kristiansand, în condițiile în care Metz, intrată cu 6 puncte în grupa principală, va reprezenta probabil cel mai greu test al sezonului.

Anul trecut, CSM a jucat în grupe și cu Ferencvaros (două victorii), și cu Kristiansand (o victorie și o înfrângere), înainte să piardă în sferturile de finală cu Metz și să rateze, pentru prima oară în istoria participărilor ei europene, prezența în Final4. A fost un lucru dureros, așa cum ne-a spus Adrian Vasile într-un interviu exclusiv: „De când am intrat în handbalul internațional cu echipa, a fost singurul Final4 pe care l-am ratat și a fost tare complicat acel moment în care ne-am uitat la televizor.”

Pentru a nu trece prin aceeași suferință din nou, jucătoarele CSM-ului au nevoie de o clasare cât mai bună în această Grupă 1. E o misiune tot mai dificilă.

Meciul

Probabil că puțini se așteptau la un meci ușor în Ungaria. Dar nimeni nu putea anticipa startul foarte, foarte lent al lui CSM București. Vicecampioana României a pornit ca autobuzul la deal, a primit șase goluri consecutive de la 1-1 și până la 1-7, înainte ca Tortensson să închidă cu gol o perioadă de mai bine de 10 minute de secetă.

Aici, sala era deja un vulcan, adversarele alergau, pasau și gândeau cu câteva viteze în plus, iar apărarea lui CSM nu reușea deloc să compenseze pentru desele ratări și greșeli din atac.

Cristina Neagu a încercat ba aruncări de la distanță, ba angajări către Lekic sau Cvijic, dar nici finalizările, nici pasele nu și-au atins ținta. Când Neagu a ratat și de la șapte metri, iar Ferencvaros a marcat în câteva secunde pe atacul următor, Adi Vasile a cerut primul lui time-out: a încercat să-și liniștească jucătoarele, le-a cerut mai multă răbdare în atac, dar lucrurile au continuat să meargă prost.

Aceleași greșeli individuale în atac, dar și o oarecare lipsă de energie în apărare, unde faulturile utile de la nouă metri au lipsit complet. Nestingherite, unguroaicele au continuat să marcheze de pe fiecare post, demonstrându-și din plin argumentul principal: coeziunea grupului.

Numai când relațiile de joc sunt foarte bine legate poate o echipă de handbal să joace atât de rapid cum a făcut-o Ferencvaros în prima parte.

Dincolo, nici măcar atacurile în șapte, fără portar, n-au funcționat prea grozav pentru CSM, care a primit imediat un gol din poartă în poartă și a avut noroc să nu primească alte două sau trei.

Primul gol al Cristinei Neagu a venit în minutul 15, dar daunele erau deja foarte mari în momentul ăsta: 14-5 pentru Ferencvaros!

Câteva minute mai târziu, Adi Vasile a fost nevoit să-și cheme jucătoarele pentru al doilea lui time-out, dar efectele nu s-au văzut nici de astă dată. Cu zâmbetul pe buze și încurajate foarte tare din tribune, adversarele au trecut fără griji peste următoarele două goluri reușite de Neagu, au trecut și peste primele angajări bune pentru Crina Pintea, intrată, cu ceva mai mult succes, în locul lui Cvijic, și au continuat să înscrie pe atacuri de cinci-șase secunde.

Și dacă scorul pauzei, 19-10 pentru Ferencvaros, nu a închis definitiv socotelile, primele șapte minute din a doua repriză au limpezit cu totul lucrurile: alte patru goluri fără răspuns au crescut diferența la 23-10, înainte ca Iulia Curea să găsească primul gol al CSM-ului în partea a doua.

Era minutul 37 și nimeni nu mai putea spera la ceva din meciul ăsta. Până la final, nici Ferencvaros n-a mai păstrat aceeași intensitate, dar nici CSM nu a încercat vreo minune.

S-a terminat 33-23, un meci în care nimic n-a mers pentru vicecampioana României. Nimeni nu s-a evidențiat, chiar dacă Neagu, până și într-o zi ca asta, a marcat șapte goluri.

Adi Vasile și jucătoarele lui trebuie să-și revină acum foarte repede, căci prima întâlnire cu Metz vine peste o săptămână, pe 2 februarie (15.30), la București.

*

Tot sâmbătă, Metz a reușit să câștige cu Rostov, 23-20, iar Danezele de la Esjberg au câștigat în Danemarca cu Kristiansand, 35-31.

Campioana Franței are acum 8 puncte, Esjberg a trecut pe locul doi, cu 6 puncte, Rostov și Kristiansand au câte 5, în vreme ce Ferencvaros a ajuns-o pe CSM – ambele cu 3 puncte.

Clasamentul

Așa cum știi, primele patru clasate se califică în sferturile de finală. Acolo, locul 1 din Grupa 1 joacă cu locul 4 din Grupa 2 – Râmnicu Vâlcea are toate șansele să prindă locul ăsta -, locul 1 din Grupa 2 (probabil Gyor) joacă cu locul 4 din Grupa 1, în timp ce locurile 2 vor juca cu locurile 3.

Doar România, Ungaria și Franța au câte două echipe în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Programul lui CSM București mai departe

CSM București – Metz, 2 februarie;

Kristiansand – CSM București, 8 februarie;

CSM București – Ferencvaros, 21 februarie;

Metz – CSM București, 1 martie;

CSM București – Kristiansand, 7 martie.

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.