David Popovici: „E cea mai bună ocazie să le transmit copiilor şi tinerilor care mă urmăresc că nu există magie, există doar antrenament, efort constant pentru a-ţi atinge ţelul”

Lead.ro 30 iulie 2023
Proiect susținut de
× Proiect susținut de

Revenit în această dimineață în România după participarea la Mondialele de Natație din Japonia, David Popovici a profitat de întâlnirea cu presa de la Aeroportul Otopeni pentru a transmite un mesaj celor care l-au urmărit în ultima săptămână. David a reluat ideile importante din declarațiile pe care le-a făcut în Japonia, transmițând că e o experiență foarte bună pentru creșterea lui și este foarte motivat să meargă înainte.

”În primul rând aş vrea să încep prin a le mulţumi oamenilor care m-au susţinut, care mă susţin, care au urmărit Campionatul Mondial. Am învăţat acum cât de importantă e susţinerea voastră. Am învăţat cât de importantă e în vremuri şi mai puţin bune, nu numai în vremurile bune, pentru că binele e de obicei celebrat la concursuri. Cred că e cea mai bună ocazie pentru mine acum să le transmit copiilor şi tinerilor care mă urmăresc că nu există magie, există doar antrenament, există efort constant pentru a-ţi atinge ţelul. E complet normal şi de fapt uman să nu-ţi iasă întotdeauna, să nu-ţi iasă mereu şi chiar prefer să fiu un sportiv complet care ştie să gestioneze suişurile şi coborâşurile carierei imprevizibile pe care ţi-o aduce sportul. Prefer să fiu asta decât un robot care ştie doar să câştige. Aşa că eu consider că aceste experienţe mă fac mai puternic”.

”Plec de la concursul ăsta cu ceva extraordinar de valoros, ceva ce am simţit şi când am încheiat cu Jocurile Olimpice, tot din Japonia, acum doi ani, şi anume sunt extrem de motivat, mă simt mai puternic ca niciodată. Trebuie să îmi iau vacanţă acum, trebuie să am grijă şi de de corpul meu şi de psihicul meu, dar abia aştept să mă întorc la antrenamente pentru că abia aştept să revin pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Îmi doresc să fiu din nou cel mai rapid înotător din lume, cel mai bun. Mă simt mai puternic ca niciodată şi din nou vă mulţumesc pentru toată susţinerea celor care mă urmăresc, mă ajutaţi foarte mult şi o fac şi pentru voi”, a spus David, citat de Agerpres. El a încheiat:

‘A fost şi un an foarte dificil. Cred că cel mai intens an din viaţa mea, de la recordul mondial până la bacalaureat şi până la Fukuoka. A fost un an haotic, bizar, dar am izbutit, am reuşit să trecem prin el cu bine şi cred că acum este o oportunitate foarte bună pentru mine să înţeleg curajul şi asumarea. Şi ţine numai de noi cum reacţionăm de fapt. Ţine numai de mine cum reacţionez de fiecare dată când întâmpin obstacole în drumul meu şi pentru că numai asta e în controlul meu. Cum reacţionez. Pe celelalte nu am cum să le controlez şi este un proces, iar eu sunt aici să învăţ şi după cum văd eu lucrurile. Acum am două variante. Prima, las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze şi să mă ţină în loc, sau, a doua variantă, las ceea ce s-a întâmplat să mă motiveze şi caut să mă autodepăşesc. Aşa că voi alege varianta a doua bineînţeles, pentru că iubesc ceea ce fac, ăsta e sportul, asta e lumea reală, nu am cum să câştig întotdeauna. Îmi pare rău dacă vă aşteptaţi la altceva. Dar asta e lumea reală, aşa că vreau să închei cu un citat de-al lui Earl Nightingale. E unul scurt: ‘Nu renunţa niciodată la visul tău doar pentru că îţi va lua timp să-l atingi. Timpul trece oricum'”.

David a obținut locurile 4 și 6 în finalele de la 200, respectiv 100 de metri liber, după ce câștigase aurul la ambele la precedentul Mondial. El mai are în program o competiție anul acesta, e vorba de Campionatele Europene de seniori în bazin scurt, ce vor fi organizate chiar în România, la Otopeni, în decembrie.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.