David Popovici: „Timpul a fost destul de scurt. Dar ne descurcăm cu ce avem. Programul a fost la fel de înghesuit pentru toți ceilalți”

Andreea Giuclea 26 iulie 2023
Proiect susținut de
× Proiect susținut de

După ce a înotat două curse azi și și-a obținut locul în finala de la 100 de metri, David Popovici a petrecut mai puțin timp în zona mixtă, tocmai pentru a-și maximiza timpul de refacere. A vorbit despre cum a încercat să folosească fiecare minut avut la dispoziție ca să se recupereze după finala de la 200 de metri, cum i se pare timpul cu care s-a calificat în finală și ce impresii a schimbat cu antrenorul său, Adrian Rădulescu, după finala încheiată pe locul al 4-lea ieri.

Cum a gestionat timpul dintre curse

Păi, am încercat sa dorm pe cât de bine am putut. Am mâncat cum trebuie și am încercat să mă odihnesc, pur și simplu. Timpul a fost destul de scurt, programul a fost destul de înghesuit. Dar ne descurcăm cu ce avem. Nu numai eu am trecut prin programul acesta, ci toți ceilalți competitori.

Cum i se pare timpul de calificare

Sunt fericit cu timpul, nu era important decât un lucru, să mă calific. Cred că sunt al cincilea. Și asta e foarte bine. Mâine e mâine, finala de mâine e finala de mâine. Și îmi doresc să îmi iasă bine. O să am grijă să o calculez pe cât de bine pot.

Ce a vorbit cu antrenorul după 200 de metri

Nu prea am vorbit nimic. S-a înțeles de la sine că, pur și simplu, corpul meu și-a dat shut down. Am fost amândoi conștienți. Adică despre asta am vorbit un pic. Că au fost foarte bune primele trei bazine, iar ultimul, deși specialitatea mea, de obicei, acum pur si simplu… Acum pur si simplu nu am fost suficient de antrenat. Asta a fost concluzia pe care am tras-o foarte rapid amândoi. Eu, imediat ce am atins peretele, iar el tot cu asta m-a întâmpinat.

Finala probei de 100 de metri – ultima cursă a lui David la Mondialele de la Fukuoka – este joi, 27 iulie, de la ora 14:20.

Înotătorul român este deținătorul titlului mondial în proba de 100 de metri, performanță reușită la Budapesta, în iunie 2022, când David a câștigat aurul la 100 și 200 de metri liber, o dublă pe care doar Jim Montgomery a mai reușit-o. Și asta în urmă cu 50 de ani.

David este, de asemenea, deținătorul recordului mondial în această probă, după ce a câștigat entuziasmant finala probei de 100 de metri liber la Campionatul European de natație de la Roma, doborând un record mondial care stătea în picioare din 2009: 46,86.

Foto: Profimedia Images

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.