Denisa Dedu, după Rusia: „Încercăm să jucăm cât mai bine, să ne luptăm și la final să ieșim cu capul sus că am făcut tot ce-am putut”

Andrei Năstase 8 decembrie 2019

(Kumamoto, Japonia)

Una din cele mai bune jucătoare din echipa României azi, portarul Denisa Dedu (care a și marcat un gol) a ajuns în zona mixtă, la finalul meciului cu Rusia, vizibil dezamăgită. După 40 de minute bune, în care România a stat aproape de Rusia, ea și colegele ei speraseră că pot obține ceva din acest joc.

N-au făcut-o, dar pe Denisa o bucură modul în care echipa a luptat: „Mă bucur că 40 de minute am reușit să le ținem piept, am condus în unele momente. Ne-am bătut, ne-am luptat. Din păcate, în a doua repriză au fost niște decizii – și de arbitraj – pe care nu prea le-am înțeles. Îmi pare rău că am pierdut, dar mă bucur că am luptat. Azi atât s-a putut. Mai avem două meciuri, cu Suedia și Japonia, și ne vom concentra să le câștigăm.”

Ce n-a mai mers în a doua repriză? „Am făcut niște greșeli, cred că am dat niște mingi ușoare în atac, au reușit să vină pe contraatac, să înscrie goluri usoare, iar lucrul ăsta a făcut diferența în a doua repriză. Cum am mai spus, au fost și anumite decizii de arbitraj pe care nu prea le-am înțeles și poate și pe fete le-au oprit…”

Întrebată dacă se referă la faultul în atac primit de Crina, Denisa a spus: „Da, nu știu ce-a fost acolo, într-adevăr, Crina e un pivot înalt, și probabil că lucrul ăsta atrage atenția. N-am văzut foarte bine fazele, dar au fost niște momente importante pentru noi, când eram pe val.”

Ce ia echipa bun din acest meci sunt cele 40 de minute în care a luptat, crede Denisa: „Am făcut o apărare bună, trebuie să menținem asta, să ne apăram foarte bine, și în atac cred că fetele s-au descurcat bine. Trebuie să fim mai atente la golurile astea ușoare, pentru că așa s-a făcut diferența, vreo patru goluri s-au înscris cu poarta goală, ce să zic mai mult?”.

Despre următorul adversar: „Suedia e o echipă nordică, atuul lor e faza a doua și contratacul. O să ne pregătim cu siguranță pentru lucrul ăsta, o să încercăm să le anihilăm.”

Despre jocul ei bun din poartă: „Încerc să-mi fac treaba cum pot mai bine. într-adevăr au fost niște goluri din poartă-n poartă, dar cât sunt în poartă încerc să-mi aduc aportul și să-mi ajut echipa.”

Despre obiectivul României mai departe: „Clar ne dorim să batem Suedia și Japonia. Încercăm, de la meci la meci, să jucăm cât mai bine, să ne luptăm și la final să ieșim cu capul sus că am făcut tot ce-am putut.”

Despre Cristina Neagu: „Au trecut șase meciuri, e vorba de oboseală, de uzură, vine și după o pauză lungă și se resimte. Dar Cristina e o jucătoare valoroasă și e obișnuită probabil.”

Ce urmează

După meciul ăsta, Rusia face 6 puncte, Spania o poate imita dacă bate astăzi Suedia, iar Muntenegru pornește favorită contra Japoniei.

După o zi de pauză, ne așteaptă alte două meciuri diferite, în care jucătoarele fără experiență o pot câștiga, relațiile de joc pot fi dezvoltate, timing-ul din atac și colaborarea din apărare pot fi exersate exact la nivelul potrivit.

Programul României în Main Round:

Marţi, 10 decembrie, 13.30 – România – Suedia

Miercuri, 11 decembrie, 11:00 – România – Japonia

Foto: FRH

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.