Derbi mort, final de campionat viu. FCSB se salvează, din nou, la ultima fază, CFR încă mai crede într-o minune

Ciprian Rus 29 aprilie 2018

Dacă n-ar fi fost cele două goluri târzii, „marea finală” a campionatului ar fi putut trece neobservată. Chiar și așa, din prima parte a meciului nu e nimic de notat. Poate doar sumedenia de apucături „autohtone” ale fotbaliștilor echipelor care și-au jucat, pe „Arena Națională”, titlul din Ligii 1. O mulțime de faulturi, care grosolane, care forțate, la derutarea arbitrului, și încă pe atâtea aproximări tehnice – opera unor jucători de Națională ca Deac, Pintilii sau Benzar.

Ambele echipe au jucat de parcă un 0-0 le-ar fi calificat în vreo mare finală, când doar FCSB-ului îi profita un egal care, și el, urma să o păstreze la două puncte în fața CFR-ului, cu trei etape rămase de jucat din „play-off”.

După ce încercase din start cu Gnohere și Budescu, Nicolae Dică a schimbat imediat după pauză, cu Alibec și Teixeira. Dar CFR a început mai curajos partea a doua, cu o trecere bună a lui Camora, bocată de fundașii FCSB-ului, și cu două lovituri de cap ale lui Țucudean și Djokovic, puțin pe lângă poartă.

Chiar înainte de schimbare, în minutul 60, Budescu a primit o lovitură liberă perfect „servită”, la 20 de metri. Pe bancă, jucătorii bucureștenilor se rugau Cerului ca la un penalti decisiv, încă o dovadă a sărăciei de mijloace a celei mai ofensive dintre cele două finaliste ale „play-off”-ului. Budescu nu i-a scos pe „roș-albaștri”, în schimb Mailat, intrat în locul lui Țucudean, a făcut o fază excelentă, i-a pus pe tavă o minge lui Djokovic, care a marcat golul carierei sale în minutul 75.

Cu un sfert de oră înainte de final, CFR avea, din nou, prima șansă la titlu. A mai avut-o de trei ori în acest sezon, în care a condus-o, de fiecare dată, pe FCSB, cu 1-0. Dar, la fel ca în precedentele ocazii și, mai ales, la fel ca în meciul tur din „play-off”, FCSB a venit din spate și a marcat în prelungiri, anulând, o dată în plus, atuurile apriorice ale clujenilor: soliditatea defensivă și maturitatea lotului.

Deac a pierdut, în minutul 90, o minge la mijlocul terenului, Teixeira l-a lansat rapid pe Alibec, inexistent până în acel moment vreme de o repriză întreagă, iar mingea lui Denis prin fața careului de 6 metri ea fost săltată de Planic peste Arlauskis. Multă întâmplare, pe de o parte, și multă aiureală, pe de altă parte, golul-sentință spune totul despre un derbi care a dezamăgit în ciuda „montagne-rousse”-ului din ultimele minute.

„Am reușit să marcăm în final. A fost cel mai important meci al acestui sezon. Nu pot să vă explic cât de fericit sunt. Nu s-a schimbat nimic în lupta pentru titlu. Mi-ar plăcea să fiu atacant, dar nu am calitățile necesare. Am fost norocos. Mă gândesc și la echipa națională, dar concurența este una uriașă. Eu sper în continuare” – Bogndan Planic, fundaș, FCSB

„E dureros. Au marcat din nou la ultima fază, la singurul lor șut pe poartă. Capul sus acum, nu trebuie să ne dăm bătuți. Trebuie să câștigăm toate meciurile rămase. Din păcate, nu mai depindem doar de noi acum.” – Mario Camora, căpitan CFR Cluj

FCSB – CFR Cluj 1-1

Au marcat: Planic ’90+1 / Djokovic ’75

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Găman, Planic, Momcilovici – Pintii, Filip – Man, Budescu, Fl. Tănase – Gnohere

Rezerve: Vlad, Nedelcu, Alibec, Morais, Fl. Coman, Ov. Popescu, Teixeira

Antrenor: Nicolae Dică

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora – Hoban, Djokovici, Culio – Deac, Țucudean, Omrani

Rezerve: Vâtcă, A. Mureșan, Luchin, M. Bordeianu, Al. Ioniță, Costache, Mailat

Antrenor: Dan Petrescu

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.