Din nou cu Ungaria și Spania: Naționala de handbal și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial din Japonia

Lead.ro 21 iunie 2019

Organizată la Tokyo, un oraș care se pregătește de Jocurile Olimpice din vara viitoare, tragerea la sorți a grupelor pentru Mondialul de handbal feminin (30 noiembrie – 15 decembrie) ne-a adus vești bune: împărțim Grupa C cu Ungaria, Spania, Muntenegru (antrenată de Per Johanson și Adrian Vasile), Senegal și Kazakhstan.

Se putea mai rău, dacă ne gândim că în Grupa A au nimerit Norvegia, Olanda și chiar Serbia, în Grupa B sunt Franța, Danemarca, Germania, Brazilia sau Coreea de Sud, iar Rusia, Suedia și tot mai puternica echipă a Japoniei au nimerit în Grupa D.

Iată:

Grupa A: Norvegia, Olanda, Serbia, Slovenia, Angola și Cuba

Grupa B: Franța, Danemarca, Germania, Brazilia, Coreea de Sud și Australia

Grupa C: România, Spania, Ungaria, Muntenegru, Senegal și Kazakhstan.

Grupa D: Rusia, Suedia, Japonia, China, Congo și Argentina.

România e pe jumătatea de jos a tabloului, alături de Rusia și Suedia, echipe cu care se va bate probabil în grupa principală (Main Round). Dincolo, Franța, Norvegia, Olanda, Danemarca și chiar Brazilia sau Germania concurează pentru celelalte două locuri în semifinale.

Cu Spania și Ungaria ne-am tot văzut în ultima vreme. Chiar în iarnă, la Europeanul din Franța, România a trecut de Spania, 27-25, înainte să piardă acel meci nefericit cu Ungaria, în care Cristina Neagu s-a accidentat la genunchi.

De revenirea Cristinei vor depinde și așteptările echipei conduse din nou de Tomas Ryde, cel care s-a aflat pe banca României și la bronzul mondial din 2015. Alt argument al echipei naționale va fi omogenitatea, din moment ce suedezul Ryde antrenează de acum și pe CSM București, o echipă care le-a atras pentru sezonul următor și pe Crina Pintea, Denisa Dedu, Gabriela Perianu și Laura Chiper.

Citește și care sunt noile obiective ale echipei naționale de la revenirea lui Tomas Ryde

După experimentul din 2017, când Federația Internațională a testat un sistem cu meciuri eliminatorii imediat după ieșirea din grupe – n-ați uitat meciul cu Cehia, nu-i așa? -, se revine acum la formatul grupelor principale, unde se califică primele patru clasate din fiecare grupă inițială. Ca de obicei, în Main Round se va merge cu punctele câștigate celorlalte trei echipe calificate.

Acest Mondial din Japonia este esențial pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2020: campioana mondială se va califica direct, în vreme ce locurile 2-7 (și chiar 8, dacă Franța, deținătoarea titlului european, câștigă și aici) vor juca într-un turneu de precalificare pe care îl știm din 2016.

Foto: Sorin Pană / Sport Pictures

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.