Entuziasmant! CSM București trece în viteză pe lângă Gyor, deschide perfect grupa principală a Ligii Campionilor!

Lead.ro 26 ianuarie 2018

La București, într-o Sala Polivalentă plină până la refuz, CSM a învins fără probleme (28-22) pe Gyor – campioana Europei – în primul joc din grupa principală a Ligii Campionilor.

E doar a doua victorie pe care CSM o reușește în fața echipei conduse de selecționerul Ambros Martin. Precedenta s-a întâmplat chiar în finala de acum doi ani a unei competiții pe care campioanele României încearcă să o câștige din nou. După jocul de vineri seară, nimeni nu va fi pesimist – echipa asta poate bate pe oricine. Dacă joacă așa.

După un început greoi (prima finalizare din acțiune a venit după șapte minute) și o primă repriză strânsă, cu multe răsturnări, CSM a reușit să intre în avantaj la vestiare, 13-11, iar de acolo lucrurile au mers din bine în mai bine. Cristina Neagu, cu nouă goluri, dar mai ales stângacea Amanda Kurtovic, cu opt reușite foarte importante de pe celălalt inter, au fost remarcatele serii. Dincolo, Nora Mork a încercat să-și tragă echipa după ea, cu jumătate din golurile lui Gyor. Numai că poarta CSM-ului a ținut și ea bine, mai ales la începutul reprizei secunde, când Paula Ungureanu a închis și ușa, dar și geamul: să iei doar 22 de goluri de la Gyor nu e simplu deloc și e un compliment pentru așezarea din apărare a echipei lui Helle Thomsen.

Mereu pe vârfuri, dinamică și agresivă, linia defensivă a CSM-ului a împins de la spate și avântul din atac, unde mingea a circulat cu viteză, iar unele faze au arătat mult curaj și la fel de multă imaginație:

La final, senzația cu care au rămas cei 5.000 de norocoși care-au apucat să contribuie la vacarmul din Polivalentă e limpede: dacă păstrează aceeași intensitate, CSM va fi greu de învins.

Primele declarații

Ajunsă la microfonul Telekom Sport îmbujorată și încă în priză, Cristina Neagu a reușit o bună sinteză pentru cele văzute pe parchet: „Cred că fiecare jucătoare şi-a făcut treabă cu prisosinţă şi de-asta am obţinut o victorie mare – să baţi Gyor la șase goluri nu e lucru puţin”, a spus Cristina, înainte să sublinieze că „apărarea a fost cheia: Nu-mi aduc aminte când Gyorul a reuşit să marcheze doar 22 de goluri”.

Neagu, al cărui nume a fost scandat adesea de publicul bucureștean, a întors favorurile la final: „cu un asemenea public e imposibil să nu-ţi dai viaţa pe terenul de handbal. Le mulţumesc din suflet oamenilor care au umplut astăzi sala până la refuz şi îi aşteptăm să vină în număr la fel de mare la fiecare meci”.

Oana Manea, care a reușit blocajele ei obișnuite, dar și câteva eliberări marcă proprie – de unde fie marchează, fie scoate șapte metri – a recunoscut că startul lent a fost rezultatul emoțiilor, „dar dorinţa şi ambiţia şi-au spus cuvântul în această seară. Gyor are un lot foarte bun, dar diferenţa am făcut-o noi, mai ales în apărare – apărarea este cheia unui meci. Am avut un public minunat: fanii ne dau mai mult curaj, când îi avem intr-un număr aşa de mare”.

La rândul ei, antrenoarea Helle Thomsen, care a obținut proprie victorie în fața lui Ambros Martin, a mulțumit și ea unei săli „fantastice”: „A fost grozav, nu am mai văzut aşa ceva – fantastic. Le mulţumesc mult tuturor fanilor”, a spus daneza la microfonul Telekom, înainte să împartă câteva complimente unei adversare sărăcită de o serie de absențe notabile – între ele și cea a braziliencei Amorim: „Gyor are o echipă foarte bună, dar azi le-au lipsit câteva jucătoare. Totuși, a fost un meci greu. Dar abia aşteptam acest joc! Am construit, a fost greu, dar acum sunt foarte fericită pentru această victorie. Totul a mers bine pentru noi”.

Ce urmează

Pentru campioana României, care a trecut la conducerea acestei grupe principale – cu opt puncte -, urmează complicata deplasare de la Midtjylland, fosta echipă a antrenoarei daneze. Meciul se joacă pe 4 februarie și nu va fi deloc simplu: în grupa inițială de patru, nordicele au pierdut un singur meci – cu Gyor.

Clasamentul înaintea primei etape a Grupei 1

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.