Fără aripi. Lipsită de vedetele cu care a luat campionatul, Viitorul pierde cu Red Bull și e practic scoasă din cupele europene

Ciprian Rus 17 august 2017

„Red Bull îți dă aripi”, spunea o cunoscută reclamă a concernului care deține echipa campioană a Austriei, Red Bull Salzburg. Tinerei echipe a lui Gică Hagi Red Bull i-a tăiat aripile încă din startul meciului, după eroarea lui Boli din minutul doi, speculată imediat de Hee-Chan. Chiar dacă egalarea lui Țucudean a venit rapid, în minutul șapte, austriecii au pus stăpânire pe joc și au marcat încă de două ori în prima jumătate de oră.

Adversarii au venit la Ovidiu cu un joc sigur, eficient, speculativ, în fața căruia echipa încropită de Gică Hagi, un fel de Viitorul 2 din sezonul trecut – o echipă fără vedetele Marin, Benzar și Nedelcu, dar și fără „întăririle” din vară, Herea și Eric, printre titulari – nu a avut nici o șansă.

După 1-3 la pauză, Viitorul a avut șansa să revină în meci, în minutul 47, însă Chițu l-a luat la țintă pe portarul Stankovic din poziție ideală, „unu la unu”.

Cu Coman și Eric în teren, campioana României a arătat mai mult fotbal, deși Hagi a fiert pe margine la fiecare eroare de plasament sau de interpretare a fazei a băieților săi. Chiar și așa, oaspeții puteau face și 4-1, și 5-1, dar Râmniceanu și-a scos echipa în două ocazii. Putea să fie și 2-3, însă Țucudean a tras milimetric pe lângă vinclu la ultima fază a meciului.

Cu Benzar și Nedelcu vânduți pe aproape 3 milioane de euro chiar înaintea dublei cu Red Bull, e limpede că Viitorul nu și-a pus prea mari speranțe în calificare. Campioana României rămâne cu experiența după acest an de cupe europene și pierde șansa unei infuzii de capital care să fi dat aripi proiectului lui Gică Hagi.

„Suntem, întâi de toate, un club formator”, justifica Gică vânzarea celor mai buni jucători. Meciul cu Red Bull confirmă, din păcate, faptul că Europa e un pic cam mare pentru nivelul și pentru conceptul pe care se bazează (deocamdată) campioana României.

„Austriecii au fost mai rapizi și mai puternici decât noi. Am luat goluri foarte ușor. Singurul lucru bun e că am marcat un gol. Trebuie să folosim acest moment negativ ca să mergem înainte. Trebuie să schimbăm multe lucruri atât personal, cât și colectiv.” – Gică Hagi, patron și antrenor Viitorul

„Trebuie să învățăm după astfel de înfrângeri, să fim pozitivi. Hagi n-a renunțat niciodată în viața lui, trebuie să le dea aceeași motivație jucătorilor săi în perspectiva meciului retur. Nu putem să fim critici la adresa Viitorului, a fost o muncă fantastică și am un mare respect pentru această echipă și pentru Hagi” – Christoph Daum, selecționer naționala României

Viitorul – Red Bull Salzburg 1-3

Au marcat: Țucudean, min. 7 / Hwang Hee-Chan min. 2, Wolf 28, Dabbur 31

Viitorul: Râmniceanu – Boli, Țîru, M. Constantin, Cr. Ganea – D. Lopez, Mladen, Vînă – Chițu, Țucudean, Cicâldău

Au mai intrat: F. Coman, Eric și Hodorogea

Antrenor: Gheorghe Hagi

Salzburg: Stankovici – Lainer, Doin, Caleta-Car, Ulmer – Rzatkowski, Wolf, Samassekou, Berisha – Hwang, Dabbur

Au mai intrat: Gulbrandsen, Haidara și Minamino

Antrenor: Marco Rose

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.