Ianis Hagi: „Această generație are foame de rezultate și de trofee”

Lead.ro 27 iunie 2019

Un Ianis Hagi trist și un Gheorghe Hagi zâmbitor au vorbit televiziunilor la finalul înfrângerii cu Germania. Încă cu lacrimi în ochi, Ianis a vorbit Televizunii Române despre foamea de victorii pe care o simte generația sa: „Nu știu dacă pot să zic că a fost oboseală, ambele echipe am jucat din trei în trei zile, fizic cred că am stat la fel. Asta e, e puțină dezmăgire, știm că am fost foarte aproape de o finală, de prima noastră finală. Dar avem tot viitorul în față, suntem tineri, avem încă 15 ani de carieră în față, nu avem de ce să fim supărați. Avem foame de rezultate, avem foame de victorii, de turnee finale, de trofee și asta e cel mai pozitiv lucru pe care-l luăm.”

Despre amintirile cu care rămâne după acest Euro, Ianis spune că ce-a trăit în Italia în aceste săptămâni „a fost unic, să câștigi grupa cea mai grea de la Euro, apoi să le ții piept tuturor adversarilor, celor mai bune echipe din Europa, să conduci, să domini, să ai ocazii, să joci fotbal ofensiv. Astea două săptămâni în Italia au fost ceva unic, și cu acești suporteri a fost incredibil. Le mulțumim că au venit să ne susțină pe căldura care-a fost azi.”

Mesajul pe care a ținut să-l sublinieze a fost dorința mare de a câștiga a echipei sale: „Această generație are poftă și foame de rezultate și de trofee.”

Gheorghe Hagi: „Această generație ne-a depășit”

Mai zâmbitor decât fiul său, mulțumit de ce-a demonstrat generația la creșterea căreia a contribuit decisiv, fostul mare fotbalist a spus la final că jucătorii trebuie să privească spre viitor și să învețe din experiența trăită. „V-am zis că e o generație de excepție. Chiar dacă suntem supărați că puteam să câștigăm, dar ăsta e fotbalul. Ei au fost mult mai proaspeți în repriza a doua și au dominat, au avut ocazii. Păcat, dar felicitari. Ne-au scos în stradă, au tot viitorul în față, ne dau speranțe, sperăm să-și construiască cariere frumoase.

În repriza a doua puteam mai mult, dar asta e. Trebuie să-i felicităm, să le dăm curaj, totuși nu uitați că sunt băieți tineri, au neovie de suport, de încredere să continue să facă performanță la nivel mare. Important e că au făcut ceva foarte bun. Învață din lucrurile asta, văd ce înseamnă nivelul înalt, sunt mult mai buni și mai valoroși decât înainte.

Cu acceste rezultate pe care le-au făcut au fost aproape de finală, ne-am bătut de la egal la egal cu Germania, au arătat că sunt puternici, că au un fotbal mare. Acestă generație ne-a depășit pe noi, noi n-am jucat niciodată o semifinală”, a spus Gheorghe Hagi.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.