Cursa pentru Bundesliga: Bayern a pierdut cu Mainz și este serios înghesuită înaintea deplasării decisive de la Dortmund

Lead.ro 3 martie 2016

Bayern München a cunoscut prima înfrângere în ultimele trei luni, 1-2 cu Mainz (locul cinci în Bundesliga), și lupta pentru campionatul german – pe care mulți o închiseseră înainte chiar să înceapă – abia acum începe: sâmbătă, dacă Dortmund câștigă, pe propriul teren, marele derby cu Bayern, diferența dintre cele două va fi de doar două puncte.

Înaintea jocului de miercuri seară, echipa lui Guardiola câștigase toate meciurile jucate acasă în actualul sezon, în toate competițiile. Dar Mainz nu s-a deplasat la München pentru a contribui la statistica campioanei. În schimb, echipa lui Martin Schmidt a reușit să facă ce-și propun mai toate adversarele lui Bayern în ultimii ani: să se apere precis și să contraatace decisiv.

Nimic nou în abordarea asta, numai că Mainz a fost mai curajoasă și (mult) mai eficientă decât celelalte echipe care s-au măsurat cu Bayern în aceiași termeni, între ele, recent, chiar Juventus Torino. La final, nimeni nu o să știe să-ți spună dacă meciul a fost risipit de Bayern sau mai degrabă câștigat de Mainz. Probabil că nici nu contează.

Neimportante devin și întrebările legate de selecția lui Guardiola, care i-a dat liber căpitanului Lahm (într-un moment critic al competiției) și a început meciul fără Thomas Müller și Douglas Costa. Esențial este un lucru: Dortmund chiar poate câștiga campionatul.

Echipa lui Thomas Tuchel joacă din ce în ce mai bine, nu a pierdut niciun meci în 2016 (nouă victorii și un egal), a eliminat pe FC Porto din Europa League și, așa cum știi, propune exact fotbalul care încurcă pe Bayern (și pe cine nu încurcă?): recuperări agresive la mijloc, pase directe către atacanți. Iar Bayern, cu toate plombele încercate de Guardiola într-o defensivă din care lipsesc Boateng, Badstuber și Javi Martinez (revenit la antrenamente), este dezechilibrată de orice întrebare serioasă pe care adversarii i-o adresează. Dortmund, în mod cert, va avea multe întrebări pentru Rafinha, Bernat sau Benatia, oameni ale căror ezitări au ajutat cauza lui Mainz și, indirect, încercarea lui Dortmund.

Îi va juca Guardiola pe cei trei? Va profita Dortmund de șansa ivită? Nimeni nu știe. Dintr-o dată, sunt puține certitudini în Bundesliga. Și asta este bine.

Iar cele trei cluburi și-au continuat meciurile, cu simțul umorului, și pe Twitter.

Mainz a anunțat-o pe Dortmund că e rândul ei:

Oamenii lui Tuchel au acceptat provocarea:

Iar Bayern a luat notă:

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.