Ionuț Radu: „Voiam să fim amintiți ca cei care nu se mulțumesc cu puțin. Promitem suporterilor că se vor bucura mulți ani de acum încolo”

Andreea Giuclea 27 iunie 2019

Când a auzit fluierul final al semifinalei pierdute cu Germania, Ionuț Radu a simțit că „îi intră un cuțit în inimă”. Învins de patru ori de jucătorii Germaniei, portarul, căpitanul și motivatorul naționalei U21 s-a prăbușit pe teren și-a început să plângă. Celui care declara mereu că această echipă va ajunge departe nu-i venea să creadă că acum și aici „s-a terminat aventura”, cum a povestit după meci pe pagina de Facebook a Federației de Fotbal.

Ajutat de colegi să se ridice, s-a îndreptat spre tribune, de unde auzea aplauzele suporterilor români, care le scandau jucătorilor – „Pentru noi sunteți campioni!”. „Când am văzut că toată lumea ne aplaudă, toată bucuria din sufletele lor, pe care ne-au arătat-o prin aplauzele lor, a fost incredibil. Ușor-ușor ne-am revenit, ne-am dat seama de ce am realizat. Ne-am dat seama că am readus speranța în fotbalul românesc, pentru asta suntem mândri. Și promitem că se vor bucura mulți ani de acum încolo.”

„Sunt un român extrem de mândru pentru ce am realizat”, a spus căpitanul tricolorilor pentru FRF. „Dar rămâne și puțină dezamăgire pentru că nu am reușit să ajungem în finală. Penru că noi voiam să fim amintiți ca cei care nu se mulțumesc cu puțin – pentru asta există și o mică dezamăgire. Dar ne uităm la partea plină a paharului, am obținut calificarea la Jocurile Olimpice și trebuie să fim mândri de asta.”

Ca după fiecare meci de la acest European, Radu a transmis un mesaj suporterilor: „Mulțumim pentru susținere, e extrem de importantă pentru noi, e extrem de important să fiți cu noi în toate momentele, atât de bucurie cât și de tristețe, cum e ăsta, oarecum. Vă mulțumim din toată inima pentru tot ce ați făcut pentru noi la acest European.”

Ce crede că a făcut diferența în semifinala cu Germania? „Toate aspectele contează, fiecare centimetru contează la un campionat european și detaliile fac diferența. Poate și recuperarea a fost un factor, dar nu trebuie să găsim scuze, noi am venit aici să jucăm fotbal din plăcere și ne bucurăm că am reușit să facem oamenii fericiți acasă.”

Nu s-a terminat cum ne-am dorit, am fi vrut mai mult, adica totul pentru ca asa suntem noi. Atat s-a putut, din pacate….

Gepostet von Andrei Ionuț Radu am Donnerstag, 27. Juni 2019

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.