La revenirea într-o competiție oficială, Robert Glință câștigă bronzul la Europenele de înot de la Copenhaga și confirmă drumul bun pe care se află

Andreea Giuclea 15 decembrie 2017

Robert Glință, cel mai valoros înotător al României, a revenit într-o competiție internațională, după o pauză de câteva luni în care a fost nevoit să stea departe de apă, pentru că organismul său era suprasolicitat. A lipsit de la Campionatele Internaționale ale României, din mai, și de la Mondialele din iulie de la Budapesta, dar a revenit săptămâna aceasta la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 de metri) de la Copenhaga. Și nu oricum, ci direct pe podium.

Înotătorul de 20 de ani a terminat finala probei de 100 metri spate cu timpul de 49.99, care i-a adus medalia de bronz și un nou record național de seniori. În fața lui s-au clasat rusul Kliment Kolesnikov şi italianul Simone Sabbioni. Robert a fost premiat de Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație.

Medalie și record pentru Robert Glință la Copenhagahttp://www.frnpm.ro/ro/Robert-Glinta-medalie-si-record-national/

Posted by FRNPM on Freitag, 15. Dezember 2017

Robert va mai concura și în proba de 50 metri spate, care are loc duminică, 17 decembrie. La competiția de la Copenhaga mai participă Cătălin Ungur și George Rațiu, care vor lua startul sâmbătă dimineața în calificările pentru proba de 50 metri fluture.

Pentru Robert, 2017 a fost un an al schimbărilor și al deciziilor importante. După ce în primăvară a schimbat clubul – s-a legitimat la CS Dinamo – și antrenorul – a început să lucreze cu Laura Sachelarie, cunoscută pentru performanțele obținute împreună cu Diana Mocanu –, în vară a hotărât să plece să se antreneze în Statele Unite. A fost o alegere despre care s-a vorbit mult după Jocurile Olimpice, unde s-a calificat în finala de 100 metri spate, și pe care a cântărit-o cu atenție. Știa că în țară are parte de sprijnul Federației și al Comitetului Olimpice, fiind un sportiv cu șanse mari la medalii pentru Tokyo, dar și că în SUA se poate antrena și concura cot la cot cu cei mai buni. Iar la Rio a fost impresionat de condițiile de refacere pe care le-a văzut, mai ales la înotătorii americani: „Aveau mai multe metode de refacere, pe lângă masaj. Nu știu să spun exact cum se numesc, că n-am făcut niciodată, era ceva diferit. Dar dacă putem profita de orice lucru, cât de mic ar fi, sigur îți dă un avantaj.”

Din august, campionul mondial de juniori studiază psihologia la Universitatea din California de Sud și înoată pentru echipa Universității, USC Trojans. La finalul lui octombrie, a obținut o victorie impresionantă într-un concurs desfășurat la Los Angeles între lotul national al SUA și selecţionata universitară a SUA (Pac-12): a  câștigat cursa de 100 metri spate, devansând doi campioni olimpici ai SUA, Matt Grevers şi Ryan Murphy.

Robert a ajuns la Europenele din Danemarca direct din SUA, ratând prima zi a competiției pentru că avea examene.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.